Νέο χάος με την Ryanair: Ανακοίνωσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και στην Ελλάδα

Νέο χάος με την Ryanair: Ανακοίνωσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει ακόμη 18.000 πτήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες που θα ταξίδευαν μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι έχει στείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ειδοποίηση σε όλους τους πελάτες, προσφέροντάς τους την επιλογή μεταξύ επιστροφής χρημάτων ή εναλλακτικής πτήσης.

Θα λάβουν επίσης ένα ταξιδιωτικό κουπόνι για επιστροφή χρημάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κράτηση μιας πτήσης Ryanair για ταξίδια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου 2018.

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή 34 δρομολογίων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αρκετά στη Βρετανία.

Η κίνηση σημαίνει περαιτέρω διαταραχή για τους επιβάτες της Ryanair, αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε σχέδια για να ακυρώσει έως και 50 πτήσεις την ημέρα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, αναφέροντας πως προκλήθηκε ένα χάος με τις άδειες των πιλότων. Η πρώτη παρτίδα ακυρώσεων προκάλεσε τεράστια ζημιά στη φήμη της εταιρίας και επηρέασε 315.000 πελάτες.

Ανακοινώνοντας τις τελευταίες ακυρώσεις την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Michael O'Leary, ζήτησε συγνώμη στους πελάτες για δεύτερη φορά αυτό το μήνα, αλλά είπε ότι οι αλλαγές ήταν «λογικές».

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις πτήσεων την περασμένη εβδομάδα ή τις λογικές αλλαγές του χρονοδιαγράμματος που ανακοινώθηκαν σήμερα», δήλωσε.

Η Ryanair χαρακτήρισε την κίνηση ως «επιβράδυνση της ανάπτυξής της», λέγοντας ότι πλέον θα πετούν 25 λιγότερα αεροσκάφη από τον στόλο των 400, προκειμένου να «εξαλείψει κάθε κίνδυνο περαιτέρω ματαίωσης πτήσεων, επειδή η βραδύτερη ανάπτυξη δημιουργεί πολλά κενά στα αεροσκάφη και τα πληρώματα στις 86 βάσεις της Ryanair αυτό το χειμώνα».

Μεταξύ των πτήσεων είναι και αρκετές στην Ελλάδα όπως οι συνδέσεις Χανιά-Αθήνα, Χανιά-Πάφος, Χανιά-Θεσσαλονίκη, Αμβούργο-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη- Μπρατισλάβα, Θεσσαλονίκη-Παρίσι και Θεσσαλονίκη-Βαρσοβία.

Ήδη κάποιοι Έλληνες πελάτες έχουν λάβει ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο σύμφωνα με πληροφορίες του LIFO.gr

Νέο χάος με την Ryanair: Ανακοίνωσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και στην Ελλάδα Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια