Το «σχέδιο κουνέλι» ανακοίνωσε ο Μαδούρο αλλά οι πολίτες δεν ακολούθησαν τις οδηγίες

Το «σχέδιο κουνέλι» ανακοίνωσε ο Μαδούρο αλλά οι πολίτες δεν ακολούθησαν τις οδηγίες Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε το «σχέδιο κουνέλι» ως απάντηση στον «οικονομικό πόλεμο», που ισχυρίζεται ότι έχει κηρυχθεί κατά της κυβέρνησής του από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ο Μαδούρο καλεί τους πολίτες να εκτρέφουν κουνέλια και να τα τρώνε. Πολιτικός της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό ως ένα «κακόγουστο αστείο».

Σημειώνεται πως η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με επίπεδα-ρεκόρ παιδικού υποσιτισμού εν μέσω σημαντικής έλλειψης τροφίμων.


Ο Μαδούρο αποκάλυψε την ιδέα του μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά: «για ζωική πρωτεΐνη, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα, έχει εγκριθεί το "σχέδιο κουνέλι", γιατί τα κουνέλια αναπαράγονται και σαν κουνέλια».


Πάντως, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παραδέχθηκε πως το εν λόγω σχέδιο δεν ξεκίνησε καλά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Φρέντι Μπερνάλ, έκανε λόγο για «πολιτισμικό πρόβλημα».


Ο Μαδούρο ανέφερε πως μικρά κουνέλια δόθηκαν σε 15 κοινότητες, από τον Μπερνάλ, ως μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου. «Όταν επέστρεψε, είδε έκπληκτος ότι οι πολίτες είχαν βάλει μικρούς φιόγκους στα κουνέλια και τα κρατούσαν ως κατοικίδια, είπε ο Μαδούρο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε: ότι «πολλοί έδωσαν ονόματα στα κουνέλια και τα έπαιρναν μαζί τους στο κρεβάτι».


Ο υπουργός προέτρεψε τους πολίτες να ξεκινήσουν να βλέπουν τα κουνέλια «από την οπτική του οικονομικού πολέμου». Μάλιστα, εν μέσω γέλιων από άλλους υπουργούς κατά τη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι «χρειαζόμαστε διαφημιστική εκστρατεία στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, στις εφημερίδες, παντού, έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια ζώα αλλά δυόμισι κιλά κρέας».


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια