Δίκη Κασιδιάρη: πάνω απο 200 χρυσαυγίτες πλημμύρισαν τα δικαστήρια

Δίκη Κασιδιάρη: πάνω απο 200 χρυσαυγίτες πλημμύρισαν τα δικαστήρια Facebook Twitter
14

Στο δικαστήριο οδηγείται και πάλι σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες. Σύμφωνα με μαρτυρία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη, ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή. Η δίκη μετά από πολλές αναβολές ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, αλλά πήρε άλλη μια αναβολή για σήμερα λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Ξυδάκης έγραψε στο Facebook ότι όπως του μετέφερε φίλος του νομικός, τη Δευτέρα που επρόκειτο να γίνει η δίκη αλλά πήρε αναβολή, η δικαστική αίθουσα ήταν γεμάτη χρυσαυγίτες ενώ έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 200. «Ο πρόεδρος φυσικά είχε μείνει παγοκολώνα απ' το φόβο του -γιατί προφανώς το θέαμα είναι τρομακτικό- και φυσικά αν η δίκη διεξαχθεί με αυτούς τους όρους δεν υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθεί», σημειώνει ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί στα δικαστήρια και κόσμος από την άλλη πλευρά.  

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
όταν σε δίκες αναρχικών μαζεύεται όλο το συριζα και οι αναρχικοί απ έξω τότε είναι ωραία εικόνα και δεν φοβούντε οι δικαστές ή μήπως δεν συμβαίνει αυτό που λέω?
αφου ειναι ολοι εκει μαζεμενοι δεν τους κανει κανενα προχειρο ελεγχο η αστυνομια? πιστευω θα λυσει αρκετες υποθεσεις ξυλοδαρμου, μικροκλοπων, ενοπλων επιθεσεων κτλ.
Αν φοβαται,να παραιτηθει!Απο πότε η εφαρμογή του νομου μετριέται με μουσκουλα???Αν φοβαται ο δικαστής,τι να πει ο μεταναστης ή οποιον βαζουν στο ματι τα φασιστακια?
Αν φοβαται,να παραιτηθει!Απο πότε η εφαρμογή του νομου μετριέται με μουσκουλα???Αν φοβαται ο δικαστής,τι να πει ο μεταναστης ή οποιον βαζουν στο ματι τα φασιστακια?
Τρομακτικο μπορει να ειναι αλλα και καλη ευκαιρια να φανε καμπανες οσοι ξεκινησουν επεισοδια. Οσο για τη συσταση να ερθει κοσμος "απο την αλλη πλευρα", νομιζω ειναι το χειροτερο.
Μου αρέσει πολύ η ψύχραιμη αντίδραση του "δημοσιογράφου" : "Να μαζευτεί κόσμος και από την άλλη πλευρά." Γιατί ρε ψηλέ; Για να γίνουν όλα μπάχαλο, να παιχτεί ξύλο στα δικαστήρια και να αναβληθεί πάλι η δίκη του αούγκανου; Να πάνε δυο κλούβες των ΜΑΤ να αποκλείσουν τα δικαστήρια με αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς μαζί (γιατί αν βάλεις τους ΜΑΤατζήδες μόνους τους είναι ικανοί να αφήσουν καμιά τρύπα για να χωθούν οι ΧΑυγίτες μέσα) και θα σου πω εγώ αν θα γίνει ή όχι δίκη μετά. Μα είναι αντίδραση δημοσιογράφου αυτή; Ήταν πολλοί οι ΧΑυγίτες επομένως να φέρουμε και αναρχικούς που όλοι τους, και οι μεν και οι δε, διακρίνονται για την ψυχραιμία τους, επομένως θα τα βρούνε και θα γίνει η δίκη μια χαρά... Μαλακίες στο τετράγωνο λέγαμε στο σχολείο...
Το πρόβλημα είναι ότι οι μοναδικοί που φαίνεται πως θέλουν να αντιταχθούν πρακτικά στους νεοναζί είναι οι αναρχικοί.Οι υπόλοιποι Έλληνες απλά καταδικάζουν και τις δύο πλευρές πριν αλλάξουν κανάλι.Και ποιος θα τους σταματήσει από να τραμπουκίζουν τους πάντες; Τα ΜΑΤ; η υπόλοιπη αστυνομία; η εκκλησία; ο θεός; εσύ; ποιος;Δεν θέλω πάλι να δω ξύλο ανάμεσα σε αναρχικούς και ΧΑ/ΜΑΤ, αλλά επίσης δεν αντέχω να βλέπω την ΧΑ να τραμπουκίζει ακόμα και δικαστές.Σημασία έχει εμείς, ο απλός λαουτζίκος, να μην χάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα, ε; (συμφωνώ στο ότι η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι αυτή)
Η πιο απογοητευτική είδηση που διάβασα εδώ και χρόνια. Αν σχολιάσω αυτή την εικόνα της δικαιοσύνης, είμαι σίγουρος ότι για μένα θα βρεθούν δικαστές θαρραλέοι, αδέκαστοι, ανεξάρτητοι, έντιμοι κλπ.