Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες φέρονται να έκαναν αίτηση για καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό προκειμένου να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ έπειτα από τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή».

Υπενθυμίζεται ότι στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η Ιαπωνία αναπτύσσει επιπλέον συστήματα πυραυλικής άμυνας

 

Την ίδια ώρα, το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ολοκλήρωσε σήμερα, Σάββατο, την ανάπτυξη αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στη νότια Ιαπωνία εν αναμονή ενδεχόμενου πλήγματος της Βόρειας Κορέας κοντά στο Γκουάμ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν τέσσερις πυραύλους προς το νησί Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, και αναμένουν την έγκριση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι πύραυλοι θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοϊτσί.

Μονάδες των ιαπωνικών αεροπορικών δυνάμεων έφθασαν νωρίτερα σήμερα στις τρεις αυτές νομαρχίες, καθώς και στην νομαρχία Εχίμε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ένα αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με ραντάρ και με το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Aegis, το οποίο μπορεί να καταστρέφει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, έχει επίσης σταλεί στην Ιαπωνική Θάλασσα για να παρακολουθεί τη στρατιωτική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας.

 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια