Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες φέρονται να έκαναν αίτηση για καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό προκειμένου να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ έπειτα από τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή».

Υπενθυμίζεται ότι στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η Ιαπωνία αναπτύσσει επιπλέον συστήματα πυραυλικής άμυνας

 

Την ίδια ώρα, το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ολοκλήρωσε σήμερα, Σάββατο, την ανάπτυξη αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στη νότια Ιαπωνία εν αναμονή ενδεχόμενου πλήγματος της Βόρειας Κορέας κοντά στο Γκουάμ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν τέσσερις πυραύλους προς το νησί Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, και αναμένουν την έγκριση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι πύραυλοι θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοϊτσί.

Μονάδες των ιαπωνικών αεροπορικών δυνάμεων έφθασαν νωρίτερα σήμερα στις τρεις αυτές νομαρχίες, καθώς και στην νομαρχία Εχίμε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ένα αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με ραντάρ και με το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Aegis, το οποίο μπορεί να καταστρέφει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, έχει επίσης σταλεί στην Ιαπωνική Θάλασσα για να παρακολουθεί τη στρατιωτική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας.

 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια