Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες φέρονται να έκαναν αίτηση για καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό προκειμένου να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ έπειτα από τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή».

Υπενθυμίζεται ότι στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Η Ιαπωνία αναπτύσσει επιπλέον συστήματα πυραυλικής άμυνας

 

Την ίδια ώρα, το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ολοκλήρωσε σήμερα, Σάββατο, την ανάπτυξη αμυντικών πυραυλικών συστημάτων Patriot στη νότια Ιαπωνία εν αναμονή ενδεχόμενου πλήγματος της Βόρειας Κορέας κοντά στο Γκουάμ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν τέσσερις πυραύλους προς το νησί Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, και αναμένουν την έγκριση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι πύραυλοι θα πετάξουν πάνω από τις ιαπωνικές νομαρχίες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοϊτσί.

Μονάδες των ιαπωνικών αεροπορικών δυνάμεων έφθασαν νωρίτερα σήμερα στις τρεις αυτές νομαρχίες, καθώς και στην νομαρχία Εχίμε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ένα αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με ραντάρ και με το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Aegis, το οποίο μπορεί να καταστρέφει μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους, έχει επίσης σταλεί στην Ιαπωνική Θάλασσα για να παρακολουθεί τη στρατιωτική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας.

 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια