Ηριάννα Β.Λ.: Στηρίχτηκαν σε ανύπαρκτα στοιχεία, μόνη μου δύναμη όσοι υψώνουν φωνή

Ηριάννα Β.Λ.: Στηρίχτηκαν σε ανύπαρκτα στοιχεία, μόνη μου δύναμη όσοι υψώνουν φωνή Facebook Twitter
19

Στα «ανύπαρκτα» στοιχεία της Δικαιοσύνης, στην αδικία, αλλά και στην μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου αναφέρεται με μήνυμά της μέσα από τη φυλακή η Ηριάννα Β.Λ., ενώ εκφράζει την οργή της.

Σε ομάδα υποστηρικτών της Ηριάννας στο Facebook έχει δημοσιευτεί το παρακάτω κείμενο.

«Σας μεταφέρουμε τα λόγια της Ηριάννας από τη φυλακή: Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που "στηρίχτηκε" σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ' άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.


Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε. Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος. Ηριάννα Β.Λ.».



Ελλάδα
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Guest Editors / Για την Ηριάννα και τον Περικλή

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής των δύο κατηγορούμενων για συμμετοχή στους ΣΠΦ απορρίφθηκε, παρά την πανθομολογούμενη ανεπάρκεια αποδεικτικών στοιχείων. Η νομικός και αρχισυντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού «Νόστιμον Ήμαρ», έχοντας παρακολουθήσει εξαρχής στενά την υπόθεση που τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε, σχολιάζει σχετικά
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΡΕΝΤΗ*
Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας για την Ηριάννα και τον Περικλή - Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Ελλάδα / Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας για την Ηριάννα και τον Περικλή - Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει τις αιτήσεις αναστολής
Η Ηριάννα Β.Λ., ο Τάσος Θεοφίλου και οι Πυρήνες της Φωτιάς: Μια ενίοτε μεροληπτική δικαιοσύνη

Casus Belli / Η Ηριάννα Β.Λ., ο Τάσος Θεοφίλου και οι Πυρήνες της Φωτιάς: Μια ενίοτε μεροληπτική δικαιοσύνη

Το «πανηγύρι των τρελών» στο οποίο αναφέρεται η κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα ακούγεται σαν τίτλος παραμυθιού, αλλά παραπέμπει στον διασυρμό, την ταλαιπωρία και τις δικαστικές περιπέτειες αληθινών ανθρώπων, των οποίων η ενοχή δεν είναι ακριβώς ακλόνητη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Η "δικαιοσύνη" τρομοκρατεί. Τόσο το χειρότερο για τη "δικαιοσύνη" και το κράτος τους. Δεν έχουν καταλάβει οι βλάκες οι αστοί ότι χάνουν 10 φορές και κερδίζουν μία.
Δεν μπορώ να καταλάβω το αίσθημα δικαιοσύνης ορισμένων. Κάποια σχόλια εδώ μέσα είναι τόσο μαχητικά, που ειλικρινά απορώ τι τους κάνει να πιστεύουν ότι η καταδίκη της Ηριάννας θα επιφέρει μια κάποια νίκη του δικαστικού συστήματος. Λες και δεν θριαμβεύει τόσα χρόνια το δικαστικό σύστημα με αναστολές κρίσιμων δικών, παραγραφές, και άλλα πολλά και ωραία.Το ίδιο σύστημα που καταδικάζει με σαθρά επιχειρήματα την Ηριάννα για 13 χρόνια (όπως επίσης κράτησε 5 χρόνια μέσα έναν άνδρα που στο τέλος αθώωσε) και με αποκλειστικό κριτήριο την ιδεολογική τους ταυτότητα, χρονοτριβεί με την υπόθεση του Φύσσα (πάνε 4 χρόνια, άντε και στα εκατό) και άφησε τις προάλλες ελεύθερη την ημίτρελη Σκορδέλη μόνο 3 χρόνια αναστολή. Με τις υγείες μας!
Φαντάζομαι την οδύνη και την απελπισία που νιώθει ένας αθώος μετά μια καταδίκη σαν αυτή. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η περίπτωση εδώ (πως θα μπορούσα άλλωστε;). Σίγουρα δεν ταυτίζομαι με τους "ακτιβιστές", οι οποίοι θα την υποστήριζαν ακόμη περισσότερο να ήταν αποδεδειγμένα μέλος της ΣΠΦ. Η μόνη μου σκέψη είναι ότι θα χρειαστεί να εστιάσει στην διεκδίκηση της αθωότητας της μέσω της νομικής οδού, είναι ο μόνος τρόπος. Οι συγκεντρώσεις και οι δηλώσεις περί "κοινού περί δικαίου αίσθημα" το μόνο που καταφέρνουν είναι να θολώσουν την υπόθεση και να δυσχεράνουν τη νομική επίλυση. Επίσης, όποιος ζητά την αντικατάσταση του πολιτικού συστήματος ας συμπληρώνει με τι θέλει να το αντικαταστήσει. Απαιτείται ψυχραιμία και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.
Για να βάλουμε τα πράγματα λίγο στη θέση τους, γιατί και οι μεν και οι δε κρύβονται πίσω από καταστάσεις για να δικαιολογήσουν την στάση τους και κυρίως τα λάθη τους. Η Ηριάννα βρίσκεται κακώς μέσα στη φυλακή. Το κατηγορητήριο δεν στέκει με την καμία, οι αποδείξεις είναι ανύπαρκτες, το επιχείρημα "πήγε στην Βαρκελώνη" είναι γελοίο. Όταν δη, ο βασικός λόγος σύλληψης είναι η σχέση της με τον Περικλή, τον οποίο η δικαιοσύνη κήρυξε αθώο, τότε μοιάζει πως η ελληνική δικαιοσύνη πάσχει από διπολική διαταραχή. Έπρεπε να καταδικάσει τα επεισόδια. Κατά τη γνώμη μου, ναι και απερίφραστα. Το να καταδικάζεις βανδαλισμούς, δεν σημαίνει πως αποποιείσαι την αναρχική σου ιδεολογία. Όμως το γεγονός πως δεν καταδίκασε τίποτα, την κάνει "λιγότερο συμπαθή", δεν την κάνει "περισσότερο ένοχη".Από την άλλη μεριά καταδικάζουμε όλοι τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς, όπως κάνουμε κάθε φορά. Τίποτα από όλα αυτά δεν βοηθάνε ούτε την Ηριάννα, ούτε το αναρχικό κίνημα. Όπως λέγαμε πέρσι με το "Νο Border Camp", οι "μπαχαλάκηδες" πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν. Όμως το επιχείρημα "έχει φίλους αναρχικούς, άρα είναι ένοχη", δεν στέκει ούτε αυτό. Κανείς δεν καταδικάζεται επειδή έχει φίλους ενόχους, καταδικάζεται επειδή παρανομεί. Επειδή ο κολλητός μου έκανε φόνο, δεν σημαίνει πως θα πάω κι εγώ φυλακή, με το επιχείρημα "δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι".Καταλαβαίνω πόσο αντιπαθής γίνεται η Ηριάννα με την δήλωση (όπως και όλο το αναρχικό κίνημα), αλλά τουλάχιστον ας είμαστε δίκαιοι. Καταδικάστε την σε ισόβια αν χρειαστεί, αλλά τουλάχιστον να έχετε τις αποδείξεις που χρειάζονται για αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, όσο κι αν δεν μας αρέσει, πρέπει να παραδεχτούμε πως η δικαιοσύνη δεν έκανε καλά τη δουλειά της.
οταν βαζεις λογια σε αλλους που δεν λενε και δεν εννοουν αυτα δεν εχεις επιχειρηματα αλλα δημιουργεις εντυπωσεις. Ειπωθηκε γιατι(;) δεν καταδικαζει αυτους που τα κανουν λιμπα για να δειξουν την αδικη δικαιοσυνη.
Συγνωμη αλλα το επιχειρημα 'υπαρχουν αλλα 7 ατομα στη γη με dna που θα ταιριαζε σε αυτο πανω στο καβατζωμενο καλασνικοφ' δεν ειναι καθολου γελοιο.Και μην ξεχνας οτι απο 100 σελιδες σκεπτικο εχεις δει 2 φρασεις που διερευσε η υπερασπιση.
Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων έγραψαν τα προηγούμενα σχόλια... Πραγματικά δεν θα ήθελα να σας είχα γείτονες. Καμία αίσθηση της κατάστασης που βιώνει ο τόπος.
Πριν κάνετε τέτοιου είδους σχόλια γίνεται κάποια επεξεργασία στο κεφάλι σας ή απλά τα λέτε για να τα πείτε;Το δικαστήριο ποιον δίκαζε αν είναι ανύπαρκτο πρόσωπο;
Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε Πηγή: www.lifo.grΟχι μονο δεν υπάρχει καταδίκη και αποστασιωποιηση για τα καψίματα αλλά και "με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει".....Skeletor είχες δίκιο, αρκετα με την Ηριαννα.
Το να βρίσκεσαι στο εξωτερικό έχει τα πλεονεκτήματα του. Ένα από τα κυριότερα είναι ότι όταν συζητάς τα νέα στην Ελλάδα με ντόπιους (ναι έχει γίνει γνωστό το θέμα και στον βορρά της ΕΕ) ακούς απόψεις που δεν είναι κομματικοποιημένες. Το μειονέκτημα είναι ότι νιώθεις βαθιά ντροπιασμένος με σχόλια όπως το παραπάνω και κατανοείς πως η πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να δει κατάματα τα λάθη της κοινωνίας της.
@sn07Τώρα πραγματικά πας να κάνεις σύγκριση της δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας της Δανίας/Σουηδίας/Νορβηγίας με την Ελλάδα; Ένα κομμάτι από την Δανέζικη δικαστική εξουσία: "The courts must ensure equality before the law and protect each citizen against the abuse of power. In that context, the independence of our courts and judges is vital. In 2013, the Courts of Denmark received a visit from the Group of States Against Corruption (GRECO), an institution under the Council of Europe. The visit resulted in the preparation of a report in 2014 in whichGRECO praised Denmark for the many initiatives taken to ensure openness and transparency in the courts. Among other things, the evaluation report emphasised the independent Judicial Appointments Council and the special rules regulating judges’ external activities."link για να δεις και τα υπόλοιπα :http://www.domstol.dk/om/otherlanguages/english/publications/Publications/profilbrochure_uk.pdfΔεν κατανοείτε τι πάτο έχουμε πιάσει μου φαίνεται.
Και για να δούμε και το αντίστοιχο report από τον οργανισμό της ΕΕ για την Ελλάδα, έτσι για την σύγκριση:"GRECO finds a number of shortcomings in the provisions on bribery of domestic, foreign and international judges, arbitrators, jurors and members of public assemblies, as well as procedural obstacles to an effective fight against corruption". http://www.coe.int/en/web/greco/-/group-of-states-against-corruption-publishes-report-on-greece