Λονδίνο: Ένας 47χρονος, πατέρας 4 παιδιών, ο δράστης της επίθεσης έξω από το τέμενος

Λονδίνο: Ένας 47χρονος, πατέρας 4 παιδιών, ο δράστης της επίθεσης έξω από το τέμενος Facebook Twitter
3

Κατονομάστηκε ο άνδρας που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο βόρειο Λονδίνο. Όπως μεταδίδει το BBC, πρόκειται για τον 47χρονο Ντάρεν Όσμπορν, από το Κάρντιφ της Ουαλίας.

Ο Όσμπορν μεγάλωσε στην πόλη Weston-super-Mare, και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε πιστούς που έφευγαν μετά την προσευχή στο Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας και στο κοντινό Τέμενος Φίνσμπουρι Παρκ στο βόρειο Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οκτώ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Όταν συνέβη η επίθεση, κάποιοι έδιναν τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνδρα ο οποίος τελικά πέθανε, αλλά δεν είναι σαφές αν ο θάνατός του έχει άμεση σχέση με το συμβάν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο 47χρονος Όσμπορν δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ φέρεται να έδρασε μόνος του.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές ερευνούν ένα σπίτι στο Κάρντιφ.

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
σε ξεκουράζω, γλυκούλη, για να το ξαναπιάσεις εσύ όταν έχουμε πάλι καμμιά επίθεση από κάπιον διαταραγμένο ευρωπαίο μουσουλμανικού θρησκεύματος (εκτός αν διαταραγμένοι είναι μόνο οι λευκοί ρατσιστές όταν σκοτώνουν μουσουλμάνους)