ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η τραγική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους Έλληνες LGBTQI+

Η τραγική στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους Έλληνες LGBTQI+ Facebook Twitter
Παπάδες διαδηλώνουν στο χθεσινό Gay Pride ενάντια στη διαφθορά των ηθών... Φωτ.: Πάολα Ρεβενιώτη
20

 

Υπάρχει κάτι που περιέργως κανείς δεν ανέφερε: την εκκωφαντική απουσία της Νέας Δημοκρατίας από το Gay Pride. Eίναι αυτό κάτι που έπρεπε να αποσιωπηθεί από τους κατά τα άλλα λαλίστατους επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Ασφαλώς και όχι. Να μη ξεχνάμε ότι μπορεί να επικρίνουμε το ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έκανε τις ρήξεις που ευαγγελίστηκε, ας μη ξεχνάμε όμως ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε στον ύπνο της επιθύμησε ποτέ να διαπράξει ουδεμία ρήξη.

Ούτε  με την αναχρονιστική, υποκριτική Ελληνική Εκκλησία  επιθύμησε ποτέ να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Ούτε έκανε το παραμικρό στην υπόθεση των ατομικών δικαιωμάτων τα οποία έθαψε και αποσιώπησε, ακόμη κι όταν έγιναν νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε ποτέ το παραμικρό για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, μετρώντας ψοφοδεώς τα ψηφουλάκια των γραϊδίων. Περιφρόνησε και αγνόησε του ομοφυλόφιλους, ακόμη κι όταν ο Ομπάμα άλλαζε τα παγκόσμια δεδομένα άρδην, ακόμη κι όταν έμεναν έκθετοι στο ρατσιστικό μίσος των παπάδων α λά Πειραιώς ή τον ξυλοδαρμό από χρυσαυγίτες.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θά έδειχνε διαφορετική συμπεριφορά. Αλλά δεν έστειλε, συμβολικά, έστω έναν αντιπρόσωπο του υποτίθεται μοντέρνου κόμματός του στην παρέλαση της διαφορετικότητας. Είναι τεράστιο φάουλ, το οποίο οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ΄όψιν όταν πάνε να ψηφίσουν.

Ακόμη κι αν δεχτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το Σύμφωνο Συμβίωσης καιροσκοπικά (κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιος), είναι χίλιες φορές προτιμότερος σε αυτό το θέμα από μια Νέα Δημοκρατία που αγνοεί προκλητικά την εξέλιξη της κοινωνίας για να μη θίξει τα σκουληκιασμένα πρότυπα πάνω στα οποία βλάστησε το Δεξιόν Κράτος.

Στήλες
20

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

15 σχόλια
Γιατί δε μαζεύεται το παπαδαριό έξω από τα στριπτιτζάδικα και τους οίκους ανοχής αναρτώντας τα ίδια συνθήματα; Όχι βέβαια. Οι ετερόφυλοι αποτελούν πλειοψηφία. Αν τους το κάνει αυτό δεν θα πατήσουν στην Εκκλησία και θα χάσει ο Πανάγαθος τον πολύτιμο όβολο. Ενώ η ΛΟΑΤΚΙ που μπροστά τους υπολοίπους είναι μειοψηφία, θα επιφέρουν ανεπαίσθητη ζημιά στον Πανάγαθο εάν δεν πατάνε Εκκλησία.
Και γιατί να πάει κε Τσαγκαρουτσιάνο; Για να τον τραμπουκίσουν οι "δημοκράτες", όπως τραμπούκισαν και την ομάδα αστυνομικών; Από τη στιγμή που το pride είναι καπελωμένο από αριστερίστικα γκρουπούσκουλα και ο λόγος που αρθρώνεται κινείται στα γνωστά αντικαπιταλιστικά, αντιδυτικά πλαίσια πώς θα μπορούσε να συμμετάσχει κάποιος που έχει άλλη ιδεολογική προέλευση; Στο διπλανό άρθρο από το δικό σας μια "αγωνίστρια" βρίζει χυδαία έναν δηλωμένο gay (από τους λίγους και από τους πρώτους που έκαναν coming out) γιατί δεν συμφωνεί με το pride. Άνθρωποι που δεν σέβονται την άλλη άποψη ενός gay, θεωρείτε ότι θα σεβαστούν κάποιον από άλλο πολιτικό χώρ;
"...να μη θίξει τα σκουληκιασμένα πρότυπα πάνω στα οποία βλάστησε το Δεξιόν Κράτος"Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω ποια είναι τα σκουληκιασμένα πρότυπα στα οποία αναφέρεσαι αγαπητέ Στάθη.
Όταν λέμε ότι είναι προτιμότερος ο Σύριζα σε αυτό το θέμα, περιλαμβάνουμε και τους συγκυβερνώντες ακροδεξιούς ΑΝΕΛ; Και τον Κατσίκη με τα ομοφοβικά του παραληρήματα στη Βουλή, που περηφανεύεται ότι είναι βουλευτής της κυβέρνησης Τσίπρα; Αυτό να το θυμηθούν οι ομοφυλόφιλοι όταν πάνε να ψηφίσουν ή να κάνουν πως δεν συμβαίνει τίποτα;
Τραγικο οντως αλλα οχι τοσο οσο εαν πατροναριζε κ εκμεταλευοταν(καπηλευοταν)την εκδηλωση για πολιτικο ωφελος.Ομως,αφου ειδα το παρακατω βιντεο,αναρωτιεμαι τι θα γινοταν εαν εστελνε;η εαν εστελναν αλλα εκτος των αριστερων κομματα ;https://www.youtube.com/watch?v=u_gCGd1cLBU
- Επί της ουσίας του άρθρου: Ίσως θα ήταν περισσότερο ανησυχητικό, αν ένα εξ ορισμού συντηρητικό κόμμα όπως η ΝΔ, συμμετείχε και υποστήριζε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.Ποιος ξέρει τι θα υπήρχε τότε, στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Και σίγουρα, δεν θα ήταν αποκλειστικά ψηφοθηρικοί οι λόγοι, γιατί με την συμμετοχή τους, θα έχαναν από αλλού ψήφους. Σκεφτείτε το...- Για το ζήτημα του +, που θίγει ο sogl: Δεν συμπαθώ τον αγώνα σας, κυρίως διότι κατευθύνεται από μια ελιτίστικη μειοψηφία καλο/κακομαθημένων, με πλούτο και στρωμένες ζωές, που απαιτούν έξτρα δικαιώματα τα οποία ο πολύς κόσμος (κοινώς στρέϊτ πλέμπα), ούτε καν τα ονειρεύεται.Όμως, επιλέξτε επιτέλους μία και μοναδική ονομασία, με συνέπεια και σταθερότητα. Οι πολλές παραλλαγές οδηγούν σε μία κατάσταση όπως η παλαιότερη, με 832 περίπου διαφορετικές εκφράσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες απέκτησαν με τα χρόνια προσβλητική, υβριστική ή χυδαία έννοια.Προτείνω LGBT-κλπ.
Άστο φίλε. Αν νομίζεις ότι όταν μιλάμε για λοατ μιλάμε για βολεμένους τυπου Γαβαλά και Ψινάκη δεν εχεις ιδέα. Οι οποίοι δεν εχουν συμμετάσχει ποτέ σε οποιονδηποτε λοατ αγώνα ή διεκδίκηση. Άστο
Θα περίμενε κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θά έδειχνε διαφορετική συμπεριφορά. Αλλά δεν έστειλε, συβολικά, έστω έναν αντιπρόσωπο του υποτίθεται μοντέρνου κόμματός του στην παρέλαση της διαφορετικότητας. Είναι τεράστιο φάουλ, το οποίο οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ΄όψιν όταν πάνε να ψηφίσουν. Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους; Δεν έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή; Οι γονείς τους δεν έχουν προβλήματα με τις μειωμένες συντάξεις τους;
Φυσικά η οικονομία είναι ένα σημαντικότατο κριτήριο για να ψηφίσεις ένα κόμμα. Όταν, όμως, αυτό το κόμμα αρνείται την ίδια σου την ύπαρξη και προτιμά να χαϊδεύει το συντηρητικό κοινό του νομίζω πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Γι' αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε τον καλύτερο συνδυασμό που να παρέχει και οικονομική σταθερότητα αλλά και να σε σέβεται ως άνθρωπο. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες το πιο ολοκληρωμένο κόμμα μοιάζει να είναι το Ποτάμι.
Tόσο τον αντιρατσιστικό νόμο του 1979, όσο και τον αντιρατσιστικό νόμο του 2014, η Νέα Δημοκρατία (Κωνσταντίνος Καραμανλής και "Σαμαροβενιζέλοι") τους πέρασε, ενώ τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στο Pride σταθερά αντιτίθεντο και καταψήφιζαν.Ούτε ενδιάμεσα (ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου και Σημίτη, "βρώμικο '89", κλπ), ούτε μετά το 2014 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στο Pride δεν άλλαξε το παραμικρό από τους νόμους της Νέας Δημοκρατίας ! Αν οι νόμοι της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν εντάξει, τότε οι "καλοί" πολιτικοί των "καλών" κομμάτων που συμμετείχαν στο Pride, γιατί δεν τους άλλαξαν? Tα πολιτικά κόμματα είναι για να ψηφίζουν νόμους και να τους εφαρμόζουν, όχι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις ή να παρέχουν θέαμα... Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψή μας για την πολιτική και τους πολιτικούς σήμερα.Περιμένουμε ΜΟΝΟ θέαμα και ξεχνάμε εντελώς, μα εντελώς, την ουσία...Κρίμα !!!Και σε ένα άλλο επίπεδο: Σε ποια χώρα με δικτατορικό (ναζιστικό ή κομμουνιστικό) καθεστώς έγιναν ποτέ σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων? Μόνο στις ελεύθερες οικονομίες της δύσης υπάρχουν ΛΟΑΤ+ διακαιώματα. Πουθενά αλλού !
Στην Κούβα, επιδοτείται από το κράτος, εδώ και χρόνια ακόμα και η αλλαγή φύλλου, οπότε η εξίσωση που κάνεις μαζί με τον χαρακτηρισμό δικτατορία έχει να κάνει μόνο με την ενημέρωση/ σανό που τρως και την αμάθειά σου ή το ύπουλο στίγμα της πολιτικής σου ύπαρξης
Sτην Κούβα ήταν και είναι όλα υπέρχοα ! :-)https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_CubaTώρα, αν σας έθιξε ότι ένα μονοκομματικό καθεστώς είναι δικτατορία, πηγαίνετε στη Βενεζουέλα... Ούτε 100 δεν έχουν φτάσει τα θύματα του Μαδούρο εκεί
Βεβαίως η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ένα κόμμα τα δικαιώματα των γκέι η οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Σαφώς και η ΝΔ έβαλε αυτογκόλ(πάλι), σαφώς και οι γκέι έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν όπως νομίζουν την απουσίας του κόμματος κατά τα άλλα.
Από τη μια καταδικάζεις τις πρακτικές τις εκκλησίας, η οποία νουθετεί τους πιστούς τους προς μια συγκεκριμένη γραμμή, και από την άλλη λες "Είναι τεράστιο φάουλ, το οποίο οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ΄όψιν όταν πάνε να ψηφίσουν."
Συμφωνω με την ουσια του αρθρου αλλα θα ηθελα να ρωτησω τι σημαινει το +. Συνταξη POSIX regular expression για 'τουλαχιστον ενα γραμμα, οποιο θελετε' ή perl compatible 'ενα ή περισσοτερα Ι';
Ως αναφορά στην φώτο. Δεν φαίνεται να είναι παπάς. Είναι καλόγηρος του παλαιού μάλιστα ημερολογίου. Τουτέστιν, ένας άλλος -υπέροχος...- κόσμος. Και είναι και παντελώς άσχετη συν τις άλλοις με το υπόλοιπο κείμενο μιάς και οι σκληροί της εν λόγω θρησκευτικής κοινότητας δεν θα ήθελαν να δούν τους πουλημένους ''μασώνους ΝΔήτες' ούτε ζωγραφιστούς. Το οποίο κείμενο, αν κατάλαβα μας λέει πως σύριζα είναι προτιμότερος απο την ΝΔ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι όντως ή όχι, απλά παρατηρώ μία κάποια απόκλιση απο την γενική γραμμή και μπερδεύομαι :Ρ