Ποιος θα γίνει ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο;

Ποιος θα γίνει ο Έλληνας Μπέπε Γκρίλο; Facebook Twitter
34

Οι Ιταλοί έδωσαν χτες 25% σε έναν λαϊκιστή κωμικό που θέλει να τους βγάλει απ' το ευρώ αλλά δεν έχει άλλο πρόγραμμα ή σχέδιο.

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα - και δε μιλώ μόνο για το ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό που έδωσαν στον Μπερλουσκόνι (πράγμα που χαροποίησε κάποιους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς, χτες), αλλά κυρίως για τα δικά μας. Βέβαια στους Ιταλούς τα ναζιστικά, και πιο πρόσφατα τα νεοναζιστικά, κόμματα ανέβηκαν, μπήκαν στην εξουσία (πχ. στις κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι!) και μοιάζουν να έκαναν τον κύκλο τους.

Τώρα οι Ιταλοί θέλουν οποιονδήποτε τους πει ότι όλα θα πάνε καλά με τρόπο μαγικό.

Η κεντροαριστερά τους έπεσε πολύ ρεαλιστική κι έτσι στράφηκαν προς τον Γκρίλλο που πέντε μέρες πριν από τις εκλογές δήλωσε στο Euronews: "Πρέπει να βρόυμε μία λύση. Δεν έχω καμία έτοιμη λύση. Στο Κίνημά μας όμως, έχουμε οικονομολόγους και πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις, καθώς το χρέος μας κατατρώει τις ζωές. Δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει όμως ελπίδα."

Δεν έχει καμία λύση, όπως περηφανεύεται, αλλά στο κόμμα του υπάρχουν οικονομολόγοι και πρέπει να αναζητήσουν λύσεις σε κάποια στιγμή. Το ότι οι εκλογές έγιναν χτες δεν έχει σημασία, αρκεί που υπάρχουν και μερικοί οικονομολόγοι στο κίνημά του και θα βρουν κάπως τη λύση που δεν βρήκε αυτός για τα προβλήματα της Ιταλίας.

[Φυσικά δε δέχεται να συνεργαστεί με κανέναν για να μπει στην κυβέρνηση και να επηρεάσει άμεσα τα πράγματα. Προτιμά να γκρινιάζει εκ του ασφαλούς, ως αντιπολίτευση, παρά να αναζητήσει λύσεις ο ίδιος.]

Είμαι σίγουρος ότι θα σκίσει και στην Ελλάδα ένα τέτοιο κίνημα που θα τα λέει όλα ωραία και ελπιδοφόρα, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ (δόξα το θεό) σταμάτησε να μας τάζει ό,τι βρει μπροστά του και μέσω του κυρίου Δραγασάκη είπε επιτέλους την αλήθεια, υπεύθυνα και με ρεαλισμό.

Καθώς λοιπόν το κόμμα Καμμένου έχει χάσει τη δυναμική του και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χάσει τους ψηφοφόρους τού "Λεφτά Υπάρχουν", οι ψηφοφόροι που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν οποιονδήποτε τους πει αυτά που θέλουν να ακούσουν, έχουν ανάγκη από νέο ηγέτη. Κατά προτίμηση κάποιον που ανέκαθεν ήταν χωμένος στο σύστημα και έτρωγε με χρυσά κουτάλια αλλά τώρα το παίζει ένα με το λαό και επαναστάτης.

Η πρώτη μου σκέψη θα ήταν κάποιος κωμικός, σαν τον Μπέπε Γκρίλλο. Πράγμα που αποκλείει δυστυχώς από τη λίστα τον Γιώργο Τράγκα. (Αν και αν το καλοσκεφτείς, την καριέρα του εδώ και καιρό ως κωμικός που υποδύεται τον ρεπόρτερ την κάνει.)

ΥΓ. Ο Χρήστος Παπανίκος σχεδίασε το πόστερ της επόμενης ημέρας:

από αριστερά Μπέπε Γκρίλο, Παύλος Χαϊκάλης, Λάκης Λαζόπουλος, Χάρρυ Κλυνν.

Ποιος άλλος;

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
http://www.youtube.com/watch?v=fBy7aepL9MMΠαρακαλώ να μην κοπεί το link. Είναι μία προχθεσινή συνέντευξη του Beppe στο BBC. Για να καταλάβετε σε γενικές γραμμές την πολιτική σκέψη του κινήματος και το τι αντιπροσωπεύει.
bakakaΔουλευόμαστε μεταξύ μας; Θέλεις να σου βρω δηλώσεις έτσι όπως το θέτεις; Δηλαδή τις προηγούμενες εβδομάδες εσύ δεν διαπίστωσες υποστήριξη για τα επαναστατημένα καλόπαιδα που έκαναν τη ληστεία ή τα τρια τουλάχιστον τελευταία χρόνια δεν άκουσες τίποτα για δικαιολογία σε κάθε τραμπούκικη και βίαιη ενέργεια;Εκτός αν μπερδεύτηκες από τους χαρακτηρισμούς "δίκαιη οργή του λαού", "αγανακτισμένοι και επαναστατημένοι νέοι" και άλλα παρόμοια.
Κλασσικοί Ελληναράδες. All time classic. Διάβασαν ένα άρθρο για τον Γκρίλο και απέκτησαν και άποψη. Να πετάξουν και την ατάκα τους να κάνουν και τους έξυπνους. Επειδή είμαι μέλος του κινήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Ιταλία, απλά να σας πω ότι το κίνημα υπάρχει από το 2007. Απλά εσείς το πήρατε χαμπάρι τώρα. http://www.beppegrillo.it/iniziative/movimentocinquestelle/Programma-Movimento-5-Stelle.pdf Ορίστε και το αναλυτικό πρόγραμμα του κινήματος που έχει καθοριστεί απο τα ίδια τα μέλη και τη συμβολή ειδικών (απο νομπελίστες οικονομολόγους, φυσικούς μέχρι και αυθεντίες στους τομείς της ενέργειας κτλ). Πριν βγάλετε και άλλο ραγιαδισμό ξεστραβωθείτε και διαβάστε και μετά τα ξαναλέμε. Χαιρετίζω τη Μπανανία σας. Άντε και καλά σαράντα!
Δηλαδή κύριε Taramas απαγορεύεται να έχουμε άποψη για έναν τύπο, που τον ακούσαμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις να λέει ότι στην Ελλάδα μπαίνει ο κόσμος στα σουπερ μάρκετ, "απαλλοτριώνει" τα τρόφιμα και τα μοιράζει σε φτωχούς; Επίσης απαγορεύεται να έχουμε άποψη για έναν πολιτικό που ομολογεί ότι δεν έχει καμία λύση να προτείνει παρά μόνο άρνηση;
Άποψη έχεις αφού έχεις ενημερωθεί αντικειμενικά και σφαιρικά. Έδωσα link για το πρόγραμμα του κινήματος. Διάβασέ το πρώτα. Κάνε μια προσπάθεια. Ο Beppe (που είναι υποκοριστικό του Giuseppe, δηλαδή κατά το ελληνικότερον Ιωσήφ= Σήφης)δεν είναι καν υποψήφιος για πρωθυπουργός ή για βουλευτής. Είναι απλά η φωνή του κινήματος (portavoce το λένε οι Ιταλοί)και ο εγγυητής μαζί με άλλα δύο άτομα της τήρησης του προγράμματος και των αξιών του κινήματος. Το κίνημα δεν είναι απλά καταγγελτικό. Τα προτάγματά του είναι συγκεκριμένα και οι προτάσείς του επίσης. Έχει μία οριζόντια δομή. Απαγορεύει την επανεκλογή σε οποιοδήποτε μέλος του πάνω από δύο φορές γιατί είναι της λογικής πως η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Οι πολίτες που μόλις έγιναν βουλευτές με το κίνημα είναι απλά παιδιά τα περισσότερα 25 με 35 χρονών μορφωμένα και ετοιμοπόλεμα. Επειδή το κίνημα το ζω από μέσα εδώ στην Ιταλία θα μπορούσα να στο εξηγώ για ώρες. Απλά πριν βγάνεις συμπέρασμα ενημερώσου. Η γνώση είναι δύναμη. Και πριν κρίνεις τους Ιταλούς γιατί ψήφισαν κάτι για το οποίο δεν έχεις ιδέα, κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη και δες τι ψήφισατε οι Ελληναράδες. Οι Ιταλοί ούτε έχουν ούτε θα ανεχότανε ποτέ στη χώρα τους Γκαουλάιτερ τύπου Ράιχενμπαχ. Αυτά τα ολίγα και περαστικά σας.
΄το παράλογο είναι ότι οι Ιταλοί με την παράλογη ψήφο τους κατέδειξαν εμφανέστερα κάθε τι άλλου τον παραλογισμό της Γερμανίας στην προσπάθεια επιβολής σκληρής λιτότητας στο 1/3 της Ευρώπης
Ο λαϊκιστής Γκρίλο ήδη έφερε αποτελέσματα. Ο γερμανικός τύπος για πρώτη φορά αναγκάζεται να ομολογήσει την αλήθεια. Μεταφλερω από τον σημερινό Spiegel:"The overwhelming support given to populists in the election didn't just stem from homemade problems. It was directly linked to Europe. Many Italians -- just like the Greeks, Portuguese and Spaniards -- feel like the losers of monetary union.Germany and some other northern nations have become richer thanks to the euro but other regions, especially in the south, have become poorer. Their purchasing power has declined, their unemployment has risen and one in three Italians aged 18 and under lives close to the poverty line. And, under an agreement with the European Union, the country is supposed to dedicate 5 percent of its gross domestic product starting in 2015 to reduce its mountain of debt. That might be the right thing to do in macroeconomic terms, but it's an extremely painful policy to impose on ordinary people. They will become poorer each year because they won't be able to generate growth anywhere close to 5 percent.Silliest Reaction in BerlinThey're not going to accept that, and even more of them will flock to anti-European populists. EU officials have negotiated manifold agreements to bail out banks and countries. But they haven't thought enough about the impact on people. The EU won't be able to go on like this in the long run.Politicians in Berlin should spend some time thinking about that. The most nonsensical comment on the Italian election came from the German capital, where Economics Minister Philipp Rösler appealed to Rome's "political common sense." He added that "there's no alternative" to the political direction Italy has taken so far."Τι έχεις να πεις γι' αυτό Άρη? Εγώ θα πιω ένα ουζάκι στην υγειά του Μπέπε Γκρίλο.[Aπ. Άρη: Έχουν δίκιο στην ανάλυσή τους για το τι έσπρωξε τον κόσμο στον Γκρίλο. Το αν αυτό το δημοσίευμα μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον είναι, φαντάζομαι, υποκειμενικό. ]
''Μεσσιανισμός χαρακτηρίζεται γενικότερα το σύνολο των παραδόσεων που ανέπτυξαν διάφοροι λαοί, οι οποίες και αποτέλεσαν ή συνεχίζουν να αποτελούν πίστη για την έλευση κάποιου Λυτρωτή - με την έννοια του Μεσσία -, ως απεσταλμένου από τον Θεό της πίστεώς τους, που θα τους απαλλάξει από διάφορα δεινά.''
Καταρχήν σε αυτή την περιοχή του πλανήτη έχουμε ακόμη ευτυχώς δημοκρατία (σε αντίθεση με κάποιες άλλες περιοχές υποδείγματα ανταγωνιστικότητας).Μετά είναι εύκολο να κάνουμε κριτική αφ' υψηλού. Ο πνιγμένος όμως από τα μαλλιά του πιάνεται. Όταν είσαι απεγνωσμένος κάπως πρέπει να αντιδράσεις (αν κυλάει αίμα στις φλέβες σου) είτε Γκρίλο είναι αυτό, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΑΝΕΛ, είτε ΧΑ.Όσο για το αν έχουν όλοι αυτοί πρόγραμμα, σίγουρα δεν έχουν. Ας αναρωτηθούμε όμως αν οι κυβερνώντες μας έχουν πρόγραμμα και πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό. Τι κατάφερε ο Μόντι 13 μήνες (με το 10% μην ξεχνιόμαστε) ή οι δικοί μας φωστήρες που μας βουλιάζουν μέρα με τη μέρα;[Απ. Άρη: Στην Ιταλία (που -όπως και σε μας-, κάθε τόσο γίνονται εκλογές και κάθε τρεις και λίγο βγαίνει ο Μπερλουσκόνι και οι ακροδεξιοί του σύμμαχοι) έχουν τόση δημοκρατία όση έχουμε και εμείς. Ακριβώς την ίδια. Ο Μόντι κράτησε όρθια την Ιταλία. Μπορεί χωρίς αυτόν τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα, μπορεί και πολύ καλύτερα. Το ότι δεν είναι δημοφιλής μετά τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε είναι απόλυτα κατανοητό.Απόλυτα κατανοητή είναι, φυσικά, και η απόγνωση ανθρώπων που μπορεί και να έχουν δίκια, τους σπρώχνει στον Μπέπε Γκρίλο ή στη Χρυσή Αυγή. Γιατί να μη μπορώ να κριτικάρω όμως το ότι επιλέγουν Μπέπε, Χρυσή Αυγή κλπ; ]
TO ΘΕΜΑ δεν είναι ποιος θα γίνει Μπέπε Γκρίλο! Ακούγοντας και συγκρίνοντας τους "δημοκράτες" Σαμαρά και Βενιζέλο (ειδικά ο δεύτερος ήταν ο πλέον τραγικός) με τον "φασίστα" Μιχαλολιάκο διαπίστωσα ότι ο "φασίστας" έμοιαζε μπροστά στους δημοκράτες πολιτικά τεράστιος.... ! Και το λέω εγώ που δεν ψηφίζω ΧΑ , ούτε καν δεξιόστροφα !ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ... Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΟΣ!
Αν οι εκλογές μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου, θα ήταν παράνομες. Έμα Γκόλντμαν.Η κοινοβουλευτική δικτατορία, δεν είναι δημοκρατία, για άλλα προγράμματα ψηφίζει ο λαός, και άλλα εφαρμόζονται. Αν υπήρχε νόμος που να λέει οτι, όποιος δεν εφαρμόσει το 80% του προγράμματός του θα εκτελείται, ή δεν θα υπήρχαν υποψήφιοι, ή δεν θα έλεγαν ψέματα.Όλα τα κόμματα είναι υποχείρια του κεφαλαίου, και σκοπό έχουν την διάσπαση της συνοχής του λαού, αι τον αποπροσανατολισμό του, μαζί με την θρησκεία, διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε, και ζούν αυτοί καλά, κι εμείς χειρότερα.!
Παρακολουθώ τον Γκρίλο, από την πηγή του, δηλαδή τα ιταλικά sites και ιταλικό youtube και μπορώ να πω ότι ο πρώην κωμικός μου είναι συμπαθής, αλλά επειδή ακούγονται και κάποιες υπερβολές για το ποσοστό του και τι μπορεί να προσφέρει ας είμαστε επιφυλακτικοί.Ο λόγος του είναι καταγγελτικός για το σύστημα και χρησιμοποιεί μη –political correct εκφράσεις. Το στυλ του όταν μιλάει είναι ακριβώς σαν stand up comedy. Όταν χρειάζεται, λαϊκίζει, πετάει εξυπνάδες, βωμολοχεί και μερικές φορές μιλάει αυτοβιογραφικά. Σίγουρα είναι ένα φαινόμενο που μόνο στην Ιταλία θα μπορούσε να ευδοκιμήσει, γιατί ακόμα και μετά τα παραδείγματα της Τσιτσιολίνας και του Μπερλουσκόνι, κανένας ιταλός πολιτικός εκτιμητής δεν έχει καταλήξει πειστικά στο ερώτημα 'Πως ψηφίζουν και τι πραγματικά θέλουν οι Ιταλοί;’.Δεν είναι κακό που ο Γκριλο αναδεικνύεται σαν πολιτική προσωπικότητα, άλλωστε αυτό συμβαίνει όταν η πολιτική –και κυρίως οι πολιτικοί- έχουν απαξιωθεί εντελώς. Αυτό που βρίσκω ανησυχητικό είναι ότι ο κόσμος προτιμάει και δίνει την ψήφο του σε κάποιον που απλώς περιορίζεται στην περιγραφή ενός προβλήματος και σε μια απατηλή αλλά γλυκιά ελπίδα ενώ αδιαφορεί για αυτούς που έχουν μια κάποια λύση η οποία όμως θέλει αγώνα, θυσίες και πίκρα. Βεβαίως, παραδέχομαι στον Γκρίλο την παρρησία, την τόλμη να παλέψει στην πράξη για αυτά που πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνουν και δεν γίνονται από τις κυβερνήσεις και ας αποτύχει. Το προτιμώ 1000 φορές αυτό, παρά κάποιον ντόπιο 'καλλιτέχνη’ που ξέρει να περιγράφει με γλαφυρότητα τα καθημερινά προβλήματα, να σηκώνει το δάχτυλο στους πολιτικούς, να κάνει κοινωνικές παρατηρήσεις και αυστηρή κριτική για τις παραλείψεις, να μιλάει με παραβολές και διδαχές για το πως θα έπρεπε να ήταν η ζωή μας, μπλα μπλα και μετά; ....και μετά διαφημίσεις
Άρη,Ούτε ο Μπερλουσκόνι ούτε ο Γκρίλο ούτε ο Μπερσάνι ούτε ο Μόντι μπορεί μόνος του να λύσει το πρόβλημα της Ιταλίας. Το πρόβλημα της Ιταλίας, όπως και κάθε χώρας της Ευρωζώνης, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και μπορεί να λυθεί μόνο ευρωπαϊκά. Αν υπάρξει η κατάλληλη πολιτική βούληση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οποιοσδήποτε από τους παραπάνω θα ήταν κατάλληλος να το κάνει. Εάν δεν υπάρξει πολιτική ευρωπαϊκή λύση, η Ιταλία θα συνεχίσει να βυθίζεται, όπως κάνουμε και εμείς. Στο βαθμό που το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ταρακούνησε τα νερά και φέρνει πιο κοντά τη στιγμή μιας ευρωπαϊκής συνεννόησης και αναπροσαρμογής της ατζέντας, θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό. Μένει να το δούμε.Όσο για την Αριστερά, Άρη, ήρθε εδώ για να μείνει και καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει προσωπικά. Μην περιμένεις να εξαφανιστεί. Προφανώς, ο Σύριζα δεν μπορεί να λέει τα ίδια με αυτά που έλεγε στην αρχή του Μνημονίου, όταν έχουμε εν τω μεταξύ χάσει σχεδόν το 1/4 του ΑΕΠ μας από την ύφεση. Ο Σύριζα προσαρμόζει και θα συνεχίζει να προσαρμόζει τις θέσεις του με βάση τη συγκυρία, που είναι ρευστή και αλλάζει συνεχώς. Και έτσι πρέπει. Επίσης, καθώς ο Σύριζα θα πλησιάζει προς την εξουσία θα αλλάζει τις θέσεις του προς το ρεαλιστικότερο, και αυτό είναι φυσικό. Αυτό που δεν πρέπει να κάνει είναι να προδώσει τη βασική αρχή ενός αριστερού κόμματος, που είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας μέσα στα περιθώρια που κάθε φορά ορίζονται από τη συγκυρία. Τα περιθώρια αυτά υπάρχουν και η τρικομματική κυβέρνηση δεν τα εξαντλεί. [...]
"καθώς ο Σύριζα θα πλησιάζει προς την εξουσία θα αλλάζει τις θέσεις του προς το ρεαλιστικότερο, και αυτό είναι φυσικό"....Λυπάμαι πραγματικά που ακόμα θεωρούμε τέτοιες τοποθετήσεις "φυσικές".
Man who sold the world, δεν είναι αφύσικη η τοποθέτησή μου.Η ελληνική γλώσσα διακρίνει ανάμεσα στον "ρεαλισμό" και στον "συμβιβασμό". Αν συμβιβαστεί κανείς πριν δώσει μια μάχη, τότε έχει ήδη χάσει. Από την άλλη, όταν πρέπει να αναμετρηθεί κάποιος με έναν αντίπαλο, πρέπει να δείξει ρεαλισμό για να τον κερδίσει, ειδικά όταν η συγκυρία είναι ρευστή. Η νίκη δεν εξαρτάται μόνο από τις εσωτερικές σου διαθέσεις, αλλά και από τη θέση του αντιπάλου σου κάθε στιγμή.
Κάποτε στη πολιτική αναδεικνύονταν ηγέτες, τώρα κωμικοί. Αμφιβάλλει κανείς ότι - αν η ιστορία επαναλαμβάνεται πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα - σήμερα ζούμε στην εποχή της φάρσας;
Συγκίνεις τον Γκρίλο με τους εδώ διασκεδαστές-βαλβιδες ασφαλείας? Διαβάζοντας στους διαφορους ιστοτόπους τέτοια κατευθυνση εχουν όλα τα σχόλια : "ο τηλεοπτικός μαιντανός, κωμικός, κλπ κλπ". Νισάφι πια. Καλύτερα Γκρίλο παρα τον...Γρύλο και τον γραικύλο.
Η εκ του προοιμίου αναγόρευση ντόπιων κωμικών σε υποψήφιους ρυθμιστές της ελληνικής πολιτκής σκηνής, μάλλον παρακινδυνευμένη είναι παρά επιτυχής. Η δε τυχόν υπερψήφιση τους ως ''μεσίες'', χωρίς δίχως άλλο, θα αποδείκνυε ότι το εκλογικό σώμα στερείται στοιχειώδους πολιτικής παιδείας.Στην Ιταλία, εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, ήταν μάλλον κάτι αυθόρμητο. Μια ανάλογη κίνηση στην Ελλάδα θα είναι μια κακή κόπια, που θα κυματίζει εξαρχής την σημαία της ''εναλλακτής πρότασης γροθιά στο κατεστημένο''. Μπλιαχ!!
Γιατί πιστεύεις ότι εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο πριν;;Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρόγραμμα κάπως ασαφές και όλους τους εκπροσώπους να μην έχουν κοινή πολιτική πήρε ένα τεράστιο ποσοστό.Και λέω για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα κόμμα που ίσως μπορούσε να κάνει κάτι. Δεν μιλάω καν για τα ποσοστά του Καμμένου και της ΧΑ...Πολιτική παιδεία δεν υπάρχει ούτε εδώ δυστυχώς...οπότε ας ετοιμαστούμε για Λάκη Πρωθυπουργό Παύλο στο Οικονομικών και Χάρρυ στο Εξωτερικών!
"Η κεντροαριστερά τους έπεσε πολύ ρεαλιστική..." Αυτό είναι το συμπέρασμά σας ή η αξιολόγησή σας για την κυβέρνηση Μόντι;[Απ. Άρη: Για την κεντροαριστερά του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι μιλάω.]
Σας ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Ο Μπερσάνι έχει και την στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ οπότε ο ρεαλισμός και η αποτελεσματικότητα αυτού του είδους ήταν εγγύηση! (Για να μην παρεξηγηθώ σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ φαινομένων τύπου Γκρίλλο... Είναι αυτός ο ρεαλισμός όμως που τα γεννάει...)