H Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στον Ντάισελμπλουμ και ζητά από τις «πουτ@νες» του Νότου να απαντήσουν

H Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στον Ντάισελμπλουμ και ζητά από τις «πουτ@νες» του Νότου να απαντήσουν Facebook Twitter
7

Την δική της απάντηση στην δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου πως «Ξοδεύατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», έδωσε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η Σία Αναγνωστοπούλου, υπογράφοντας μάλιστα ως «Μία "πουτ@ν@" του Νότου».

Η κ. Αναγνωστοπούλου, στην ανάρτησή της, κάνοντας μεταξύ άλλων καλεί τις γυναίκες του Νότου, τις «πουτ@νες του νότου», όπως γράφει, να υπογράψουν μία διακήρυξη ενώ κάνοντας αναφορά στην Σιμόν ντε Μποβουάρ διαπιστώνει ότι στις περιόδους κρίσης οι γυναίκες πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Ολόκληρη η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλουμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου».

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τη Σία, αλλα μου κάνει εντύπωση (λέμε τώρα) οτι δεν μπορεί να καταλάβει την ειρωνία του να διαμαρτύρεται μεν, με απλωμένο το χέρι της ζητιανιάς δε... Είναι αλήθεια πως μόνο όσοι εχουν γαλουχηθεί με την Ανατολίτικη νοοτροπία της διαρκούς ανευθυνότητας μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτοτο τρόπο.
Βάση του κειμένου της συντρόφισσας, στο οποίο έκανε ουκ ολίγα λογικά άλματα -περί σεξισμού, ιδεολογιών και θρησκειών- καθ'οπως την βόλευε, θα κρατήσω μόνο την υπογραφή. Νομίζω φαίνεται με γυμνό μάτι πως ο "δήθεν" φεμινισμός πάει να γίνει η νέα "δήθεν" αριστερίλα.