Την δική της απάντηση στην δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου πως «Ξοδεύατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες», έδωσε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η Σία Αναγνωστοπούλου, υπογράφοντας μάλιστα ως «Μία "πουτ@ν@" του Νότου».

 

Η κ. Αναγνωστοπούλου, στην ανάρτησή της, κάνοντας μεταξύ άλλων καλεί τις γυναίκες του Νότου, τις «πουτ@νες του νότου», όπως γράφει, να υπογράψουν μία διακήρυξη ενώ κάνοντας αναφορά στην Σιμόν ντε Μποβουάρ διαπιστώνει ότι στις περιόδους κρίσης οι γυναίκες πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

 

Ολόκληρη η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

 

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλουμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);

 

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

 

Μία "πουτάνα" του Νότου».