Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης για την ΕΡΤ και καταγγέλλει την AGB

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης για την ΕΡΤ και καταγγέλλει την AGB Facebook Twitter
5

Την «ασυδοσία του μονοπωλίου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν έρευνα για τα πεπραγμένα της, ενώ στηλιτεύει και τις πρακτικές της Digea και της ΑΕΠΙ.


«Δεν έχει ξεχαστεί ότι το μαύρο της ΕΡΤ βασίστηκε και σε δήθεν μετρήσεις της AGB που επικαλέστηκε ο κ. Σαμαράς», υπογραμμίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ, «και τώρα επικαλείται και ο κ. Μητσοτάκης, με στελέχη της ΝΔ για το νέο μαύρο που επιθυμούν».


Το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, αναφέρει ότι ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης από την Nielsen - AGB δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού δεν περιλαμβάνει τη θέαση από υπολογιστή, τηλέφωνο, δορυφόρο κ.λπ., δεν καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια, δεν λαμβάνει υπόψη της την θέαση στην ομογένεια, τοποθετεί μετρητές σε σπίτια με πολλές τηλεοράσεις, και δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για αναξιοπιστία. Υπάρχει δικαιολογημένα η πεποίθηση ότι είναι διαβλητός και χωρίς καμία αξιοπιστία ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ακόμα ότι «εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτή η ″ασυδοσία″ και να σπάσει το ″απόστημα″». Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να γίνει μια ρύθμιση η οποία θα πάψει το μονοπώλιο των ″μετρήσεων″ της Nielsen - AGB και ότι αυτή η ρύθμιση θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία και δικαιοσύνη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και να προασπίζει τη δημόσια περιουσία και όχι τα συμφέροντα των ιδιωτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Υπογραμμίζει ότι το ″σπάσιμο″ αυτού του μονοπωλίου πρέπει να γίνει με διαυγή τρόπο και νομοθετικές πρωτοβουλίες, που να διασφαλίζουν κριτήρια διαφάνειας, γιατί «όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία για ανταγωνισμό με αυτό το αντικείμενο, πέθαινε εν τη γενέσει της με τους γνωστούς τρόπους της αγοράς, γιατί έτσι βόλευε το σύστημα».


Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ, όπως κάνει και με την Focus Bari (δεν δέχεται και δεν πληρώνει μετρήσεις στο ραδιόφωνο) να επιβάλλει να μην γίνονται μετρήσεις για την ΕΡΤ από την εταιρεία Nielsen - AGB, έως ότου λυθεί το θέμα της διαφάνειας και της αξιοπιστίας.
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να δοθεί διαφανής και δίκαιη λύση για το δημόσιο συμφέρον. Φτάνει πια με τα ιδιωτικά μονοπώλια που καθορίζουν τις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

TV & Media
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
1000 χρονιο μνημονια, τιποτα αλλο δεν μας σωζει απο τους κρατικοδιαιτους ανυπαρκτους που παριστανουν και τους τιμητες της δημοκρατιας. Χωρις καμμια ντροπη! Αξιολογιση ολων των ΔΥ και διωξιμο των αχρηστων. ΤΩΡΑ!
"Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να δοθεί διαφανής και δίκαιη λύση για το δημόσιο συμφέρον"Αντι να ζητουν να γινει αυτο για τα χρηματα που διαχειριζεται η ΕΡΤ, τους φταιει η AGB. Ντροπη και μονο ντροπη, η AGB φταιει που δεν εχουμε δημοσια τηλεοραση επιπεδου BBC...
Και γιατί να σταματήσουμε εκεί; Να καταργηθούν τα ποσοστά επί τοις εκατό (προφανώς εφεύρεση του καπιταλισμού) και τα υπόλοιπα κανάλια - που κόβουν την τηλεφέαση από τους τίμιους βολεμένους της κρατικής τηλεόρασης!Φυσικά το να βγει το τέλος υπερ της ΕΡΤ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν το συζητάμε καθόλου, έτσι;
Τι έχει να πει η ποσπερτ για την προπαγάνδα, τις ψευδείς ειδήσεις και την αξιοπιστία της ΕΡΤ; Τίποτα; Ε, τότε χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν σας βλέπουν 10 ή 20 άτομα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ