Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ

Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ Facebook Twitter
17
Η Μπρι Λάρσον μιλά για την πολυσυζητημένη στιγμή των Όσκαρ: Γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ Facebook Twitter

Όταν η Μπρι Λάρσον απένειμε στον Κέισι Άφλεκ το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στην τελετή απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας πριν μερικές ημέρες, η «παγωμένη» της αντίδραση όχι μόνος δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά συζητήθηκε εκτενώς, ειδικά από τους χρήστες των social media.

Η γνωστή ηθοποιός και περσινή νικήτρια του Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αφού παρέδωσε το Βραβείο στον Άφλεκ, έκανε ένα βήμα πίσω, ως είθισται, για να εκφωνήσει εκείνος με τη σειρά του τον ευχαριστήριο λόγο του. Ωστόσο αντί να χειροκροτήσει μαζί με το κοινό για τη βράβευση, η Λάρσον παρέμεινε με τα χέρια κατεβασμένα σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. 


Πολλοί ήταν εκείνοι στα social media που απέδωσαν την κίνησή της στο «βεβαρυμένο ιστορικό» του Άφλεκ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από δύο γυναίκες που είχαν δουλέψει μαζί του το 2009 στο πειραματικό φιλμ «I'm Still Here». Οι σχετικές καταγγελίες έγιναν το 2010.

Η Μπρι Λάρσον, που αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως σχετικά με την πράξη της, αποκάλυψε σήμερα στο Vanity Fair πως η αντίδρασή της ήταν όντως εσκεμμένη. «Νομίζω πως ο,τιδήποτε κι αν ήταν αυτό που έκανα επί σκηνής κατά κάποιον τρόπο μιλά από μόνο του. Είπα ό,τι ήθελα να πω σχετικά με το ζήτημα», σχολίασε με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας της «Kong: Skull Island» στο Χόλιγουντ.

Εκτός από το ότι η Μπρι Λάρσον κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο μιας γυναίκας που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, στην ταινία «Room», η ίδια είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Κακοποιημένων Γυναικών, κάτι που την καθιστά ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη αλλά και μαχητική πάνω στο ζήτημα. Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η Μπρι Λάρσον, που φαίνεται πως δεν τρέφει και μεγάλη συμπάθεια για τον Κέισι Άφλεκ, κλήθηκε να τον παρουσιάσει εκτός από την τελετή απονομής των Όσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες. 

Πολιτισμός
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM