ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Kαμμένος απαντά στον Τσαβούσογλου: Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγουν μετά

Ο Kαμμένος απαντά στον Τσαβούσογλου: Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγουν μετά Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
3

Σκληρή απάντηση επιφύλασσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας για τα Ίμια όπως εκφράστηκε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε».

«Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κύριο Τσαβούσογλου ότι πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι ο κ. Σημίτης, αλλά ο κύριος Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας, αλλά ο Νίκος ο Κοτζιάς, υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κύριος Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή, θα αντιμετωπιστεί άμεσα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος.

«Άμα θέλουνε, θα δούμε, θα πατήσουν, μετά θα φύγουν από εκεί; Να δω πως θα φύγουν μετά...» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής , αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ που είπε ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ίμια, θα το είχαν κάνει.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Αυτές οι προσπάθειες από την τουρκική πλευρά ενόψει του δημοψηφίσματος να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές, με κορυφαίο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να κάνει το σήμα της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, μιας οργάνωσης δολοφόνων, μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι κινήσεις πανικού και δημιουργούν μία επικίνδυνη κατάσταση για την Τουρκία και για την περιοχή» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν απαντά σε λεκτικές προκλήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Πολιτική
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ καλή η δήλωση Κοτζιά χθες, αλλά προφανώς η δήλωση Καμμένου σήμερα είναι η μετάφραση ''αλα τούρκα'' για να την καταλάβει ο τσαβουσογλου και το ακροατήριό του.