Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του Τραμπ με τα ΜΜΕ - Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο σε New York Times, CNN, Politico και Buzzfeed

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του Τραμπ με τα ΜΜΕ - Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο σε New York Times, CNN, Politico και Buzzfeed Facebook Twitter
3

Λίγες ώρες μετά τη νέα επίθεση του Τραμπ κατά των αμερικανικών ΜΜΕ που, όπως υποστηρίζει, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ο Λευκός Οίκος δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους από τους New York Times, το CNN, το Buzzfeed, τους Los Angeles Times και το Politico να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αμερικανού προέδρου Σον Σπάισερ.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου παραβρέθηκαν κανονικά τα δίκτυα NBC, ABC, CBS και Fox New, καθώς επίσης δημοσιογράφοι από τη Wall Street Journal, το Bloomberg, το Breitbart, το One America News Network και τους Washington Times.

Αντιθέτως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και παρότι είχαν προσκληθεί, το Associated Press και το περιοδικό Time αποφάσισαν να απέχουν από το briefing.

«Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στο παρελθόν στον Λευκό Οίκο, καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς μας ιστορίας στην κάλυψη του κυβερνητικού έργου από διαφορετικές παρατάξεις» τόνισε σε δήλωσή του ο αρχισυντάκτης των New York Times, Dean Baquet, για να προσθέσει: «Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τον αποκλεισμό των NYT και των άλλων ΜΜΕ. Η ελεύθερη πρόσβαση των μίντια είναι σύννομη προς το συμφέρον της χώρας και θεμέλιο για μία διαφανή διακυβέρνηση».

Με τη σειρά της, η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου άσκησε έντονη κριτική στην απόφαση του Λευκού Οίκου και κάλεσε τα ΜΜΕ που παραβρέθηκαν στο briefing να μοιραστούν το υλικό τους με όσους δημοσιογράφους αποκλείστηκαν. «Το ζήτημα θα συζητηθεί άμεσα με το προσωπικό του Λευκού Οίκου», ανέφεραν.

Με πληροφορίες από New York Times

TV & Media
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όταν προσπαθείς να φιμώσεις (ή να τιμωρήσεις!) τον Τύπο, γιατί δεν σου αρέσουν αυτά που γράφει, χαλάει ο κόσμος. Νομίζω ότι η Δημοκρατία (πρέπει να) πορεύεται με κάποιες αρχές και η ελευθερία του Τύπου είναι μία από αυτές. Για να έχει δε ελευθερία ο Τύπος, πρέπει κατ' αρχάς να έχει πρόσβαση στα διαδραματιζόμενα, οπότε ναι ρε φίλε, χάλασε ο κόσμος.