Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε τράπεζα

6

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της ανατολικής ισπανικής πόλης Almassora, μία γυναίκα αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί χθες Δευτέρα, μέσα σε μία τράπεζα.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα που περιέλουσε όλο της το σώμα με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια υπέστη εγκαύματα στο μισό της σώμα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Βαλένθια με ελικόπτερο.

Το Associates Press, τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά κίνητρα της γυναίκας, αλλά πολλοί ισπανοί πολίτες αντιμετωπίζουν την απειλή της έξωσης, λόγο της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Διεθνή / Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση της Χαμάς – Κανένας δεν έχει δικαστεί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Δύο χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη, ενώ οι υποθέσεις παραμένουν σε μυστικότητα και οι πρώτες δίκες καθυστερούν
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Διεθνή / Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο καθώς τα εργοστάσια όπλων επεκτείνονται με τριπλάσια ταχύτητα

Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης επεκτείνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με νέα εργοστάσια και αύξηση παραγωγής όπλων και πυρομαχικών σε ιστορική κλίμακα
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στο Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή αρχηγού στρατού λόγω Γάζας

Διεθνή / Ισραήλ: Υπουργοί ζητούν αποπομπή του αρχηγού του στρατού λόγω Γάζας

Διαμάχη κυβέρνησης Νετανιάχου και στρατού κλιμακώνεται: Υπουργοί ζητούν την αποπομπή του αρχηγού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ εν μέσω σχεδίων για κατάληψη της Γάζας και αντιδράσεων για τους ομήρους
LIFO NEWSROOM
Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Διεθνή / Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Η οικογένεια Τραμπ κερδίζει δισεκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα USD1 της World Liberty, με συνεργασίες που συνδέονται με την Binance και επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η κατάσταση με τα σπίτια στην Ισπανία είναι όντως τραγική. Την ίδια ώρα που γίνονται εξώσεις, χιλιάδες νεόκτιστα σπίτια παραμένουν απούλητα και κλειστά και πολλές ακόμα χιλιάδες κτίρια παραμένουν ημιτελή σε οικοδομικά τετράγωνα φαντάσματα. Για δυο δεκαετίες η Ισπανία χτιζότανε από άκρη σε άκρη. Οι τιμές αυξάνονταν διαρκώς αλλά το σπίτι δεν έπαυε (και δικαιολογημένα) να είναι το όνειρο του περισσότερου κόσμου.Και είχαν φτάνει σε εξωφρενικά επίπεδα. Τα τυπικό στεγαστικό δάνειο ήταν για 40 χρόνια. Η δόση εντωμεταξύ, συνήθως συνδεδεμένη με το euribor, ανέβαινε και αυτή αρκετά αλλά ήταν τα χρόνια της ευμάρειας ακόμα. Το 2008 ήρθε η κρίση. Το πρώτο κύμα δηλαδή γιατί μετά επέστρεψε για τις χώρες του νότου πολύ πιο καταστρεπτικό. Ξαφνικά, τα εισοδήματα άρχισαν να πέφτουν, οι δουλειές να μειώνονται ραγδαία, ο κόσμος να δυσκολεύεται να πληρώσει. Από τότε λοιπόν συμβαίνει μια κατάσταση πολύ δύσκολη, με τεράστιες κοινωνικές επεκτάσεις.Μετανάστες νοικοκυραίοι που είχαν αγοράσει σπίτια έχασαν τις δουλειές τους. Θέλουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους αλλά δεν μπορούν, έχουν τη δόση του δανείου. Ζευγάρια χώρισαν αλλά συγκατοικούν ακόμα λόγω της αγοράς του σπιτιού. Άλλα ζευγάρια χωρίζουν ακριβώς λόγω του άγχους των πληρωμών. Οικογένειες νοικιάζουν το ένα δωμάτιο για να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Κάποιες από αυτές τις ιστορίες ξεφεύγουν λίγο παραπάνω και έρχονται κατά καιρούς ως τραγικές ειδήσεις.
Είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία με τις εξώσεις. Η γυναίκα αυτή ήταν σε διαδικασία έξωσης για δεύτερη φορά. Πήγε στην τράπεζα που της έκανε την έξωση και έβαλε φωτιά στον εαυτό της, φωνάζοντας "μου τα έχετε πάρει όλα"Είναι δραματική η κατάσταση, τουλάχιστον οι Ισπανοί οργανώνονται κι είναι κάθε μέρα στους δρόμους, σε τοπικό επίπεδο, σε γειτονιές. Κι έχουν ήδη καταφέρει να σταματήσουν αρκετές εξώσεις.
Δυστυχώς οι Ισπανοί βρίσκονται σε τέτοια θέση πάρα πολλά χρόνια έτσι ώστε να γίνει η κατάλληλη ζύμωση στην κοινωνία τους. Δεκαετίες. Φοβάμαι ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να αποκτήσουμε την κοινωνική συνείδηση των Ισπανών του σήμερα.
Συμφωνώ ότι εμείς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα. Αλλά κι οι Ισπανοί πριν λίγα χρόνια δεν έδειχναν σε πρώτο επίπεδο να κινούνται ιδιαίτερα. Οι ζυμώσεις όμως γίνονταν προφανώς και τώρα είναι σε σημείο να μπορούν να οργανώσουν κάποιες διαμαρτυρίες. Η PAH (η οργάνωση για όσους έχουν επιπτώσεις από τα στεγαστικά δάνεια) κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και είναι από τα πιο σημαντικά κινήματα που έχουν αναπτυχθεί. Απ' όσο γνωρίζω έχει παραλύσει πάνω από 500 εξώσεις.
@Santa StampaΤι εννοείς με το"έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να αποκτήσουμε την κοινωνική συνείδηση των Ισπανών του σήμερα.";;;Να αρχίσουμε να αυτοπυρπολούμαστε και εμείς μαζικά;;; Έλεος πια!!!