Απεργία την Πρωτομαγιά

Παππάς: Μαζί με τα μέτρα θα ψηφιστούν και τα αντίμετρα

Παππάς: Μαζί με τα μέτρα θα ψηφιστούν και τα αντίμετρα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

«Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας πως «όλα θα γίνουν ταυτόχρονα... μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα, που θα ισχύσουν από το 2019».

Αναφορικά με το χρόνο κατά τον οποίο θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα από την Βουλή, σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών συζητήσεων (τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα μετά την Καθαρά Δευτέρα) και εξέφρασε την ελπίδα η νομοθέτηση να γίνει «μέσα στον Μάρτιο».

Υπογράμμισε πως υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις που να αλλάξουν το μείγμα πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ρίξουμε το βάρος, από την λιτότητα, στις μεταρρυθμίσεις, επικαλούμενος και σχετικές δηλώσεις των Ντάισεμπλουμ και Μοσκοβισί. «Αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις» σημείωσε ο κ. Παππάς. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής. Ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, πρόσθεσε.


Για τα εργασιακά επισήμανε πως υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου και της κυβέρνησης πως «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».


Υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν» επισήμανε.


Υπογράμμισε, τέλος, πως η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας όπως η παροχή της 13ης σύνταξης και η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους.

Πολιτική
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χαρτοπόλεμος στις Απόκριες, τα «νικητήρια» non paper της κυβέρνησης ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών - Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Μετά από μήνες καθυστερήσεων και χαμένου χρόνου, η κατάληξη του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου οδηγούν σε παράταση της αβεβαιότητας και της κρίσης – σε παράταση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αδιεξόδων που προκάλεσαν οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Παρά τα εννέα χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και η ΝΔ, δυσκολεύονται να συμφωνήσουν ότι η χώρα χρειάζεται:– προοδευτικές μεταρρυθμίσεις,– σύγκρουση με την διαπλοκή και τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, – σύγκρουση με το πελατειακό κράτος,– σχέδιο διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα– πολιτικές που προωθούν την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας και ενίσχυση της εξωστρέφειας, – σχέδιο για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα, ώστε να βγει στις διεθνείς αγορές και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις.Μετά από δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, ουδείς μπορεί να μιλάει για νίκη της χώρας επειδή έρχεται το κουαρτέτο. Σε ό,τι αφορά τα «νικητήρια» non paper του Μαξίμου, έχουν την αξία του χαρτοπόλεμου στις αποκριές.Η ήττα είναι πρόδηλη, αρκεί να παρατηρήσει κανείς το έδαφος που βρήκαν εκ νέου οι «φίλοι της Δραχμής», για να επαναφέρουν μία επικίνδυνη συζήτηση, που στοχεύει στη βενεζουελοποίηση της οικονομίας και της χώρας.#ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών # Γραφείο Τύπου #Eurogrouphttps://uploads.disquscdn.com/images/0abf9ef2bd71bc20ac252af71033d21869f94036ecd12003c55137448c9edefb.png
Χαχαχ τους υποχρέωσαν να ψηφίσουν ΜΕΤΡΑ μόνο και μόνο ΓΙΑ ΝΑ γυρίσει η τρόικα ΓΙΑ ΝΑ προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ΓΙΑ ΤΟ κλείσιμο της αξιολόγησης.Τους χορεύουμε στο ταψί λέμε!