Μαξίμου: Δεχθήκαμε την προνομοθέτηση μέτρων - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Μαξίμου: Δεχθήκαμε την προνομοθέτηση μέτρων - Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
9

Συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των θεσμών, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών, επήλθε πριν από λίγη ώρα, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.


Ως προς το τι προβλέπει η συμφωνία, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για "ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα"».

«Η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο. Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.

Επίσης, ως πολύ σημαντική τονίζουν τη δέσμευση, από πλευράς Κομισιόν, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. ευρώ για τη δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας, τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Όπως σημειώνεται στην άτυπη ενημέρωση, τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019, και πως δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο λιτότητας.

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Χαχ πάλι υπερωρίες βρε Συριζοτρολάκια; Αυτή τη φορά η κερά Γεροβασίλη ήξερε το αποτέλεσμα της συνάντησης και σας είχε σε ετοιμότητα. Τουλάχιστον έχετε καταφέρει να οργανωθείτε έστω σε έναν τομέα!
E σε λίγες μέρες που θα φανεί τι πραγματικά έγινε θα έχουν γίνει ρόμπες, αλλά πρώτη φορά θα είναι;Επίσης πιστεύει κανείς και ότι θα τους απασχολήσει το γεγονός αυτό; Φυσικά και όχι, θα έχουν έτοιμη την επόμενη μερίδα σανό.Δεν πειράζει, αρκεί να ξέρουν πως είναι ρόμπες και κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα!
Dijsselbloem: "Not one euro - are not my words" when referring to austerity Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» Πηγή: www.lifo.grΗahaha, ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΣΑΝΟ! Εξάλλου οι ψηφοφόροι μας δεν ξέρουν αγγλικά.