Συνελήφθη ο αιγύπτιος ιεροκήρυκας που δικαιολογούσε το γυναικείο βιασμό στην πλατεία Ταχρίρ

Συνελήφθη ο αιγύπτιος ιεροκήρυκας που δικαιολογούσε το γυναικείο βιασμό στην πλατεία Ταχρίρ Facebook Twitter
6
Συνελήφθη ο αιγύπτιος ιεροκήρυκας που δικαιολογούσε το γυναικείο βιασμό στην πλατεία Ταχρίρ Facebook Twitter

Χθες Κυριακή, συνελήφθη ο αιγύπτιος  ιεροκήρυκας που υποστήριξε μέσω βιντεοσκοπημένης εκπομπής του, ότι ο βιασμός των γυναικών στην πλατεία Ταχρίρ είναι επιτρεπτός.

Ο Αχμάντ Μαχμούντ Αμπντουλάχ, γνωστός και Αμπού Ισλάμ, κατηγορείται για δυσφήμιση της χριστιανικής θρησκείας, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

Όπως αναφέρει το Al Arabiya, o Σαλάφης έχει προκαλέσει πολλές φορές την αιγυπτιακή γνώμη με τις καταδικαστέες δηλώσεις του, ενώ σε περίπτωση προσβολής της θρησκείας οι αστυνομικές αρχές μπορούν να συλλάβουν τον κατηγορούμενο.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξαφνική απώλεια 23.000 θέσεων εργασίας τον Ιούλιο – Υποτονικό το καλοκαίρι για την αγορά εργασίας

Η μείωση οφείλεται κυρίως στις περικοπές θέσεων στην εκπαίδευση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στο λιανεμπόριο, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί το Κογκρέσο ότι θέλει να «διαλύσει» τη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης

Η συζήτηση για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης πήρε κατεπείγοντα χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες, όταν οι εταιρείες OpenAI και Anthropic αποκάλυψαν ότι τα συστήματά τους «δραπέτευσαν» από τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα δοκιμών ασφαλείας
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Βρίσκω τις δηλώσεις του αποκρουστικές και μισογυνικές, αλλά το να συλλαμβάνεται κάποιος για προσβολή θρησκείας δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία και την ελευθερία γνώμης. (Όχι ότι η Αίγυπτος ήταν υπόδειγμα σύγχρονου κράτους.)
Θλιβερή διαπίστωση: δεν αρκεί να προσβάλλεις την ανθρώπινη ελευθερία, ούτε την αξιοπρέπεια. Πρέπει να προσβάλλεις κάποια θρησκεία για να συλληφθείς.Ο βιασμός, πχ και στο Ελληνικό Δίκαιο μέχρι το 1982 ήταν "έγκλημα κατά των ηθών". Μετά όλο το κεφάλαιο αυτό το ΠΚ έγινε "εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής".Φυσικά έχει την ποινικοποίηση του συναινετικού σεξ επ' αμοιβή μεταξύ ανδρών και την "παρότρυνση σε αλλότρια ασέλγεια".Η ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι και θα είναι απί πολλά έτη υπό την "ερμηνεία" της μεταφυσικής. Μπορεί να βιασθεί μια πόρνη; Κατά τη γνώμη μου ναι. Πορνεία είναι η έναντι οικονομικού ανταλλάγματος εκχώρηση της συναίνεσης για σεξουαλική πράξη. Κάθε πράξη χωρίς συναίνεση είναι έγκλημα, ανεφαρτήτως προσώπου.Μπορεί να προσβληθεί η τιμή και η αξιοπρέπεια ενός ομοφυλόφιλου (όπως εγώ) ; Κατά τη γνώμη όχι μόνο του Σαλαφιστή, αλλά και συμπολιτών μας, όχι. Ορίζουν ότι είναι αδιανόητο (επειδή εκείνοι δεν μπορούν να το εννοήσουν ) να έχω αξιοπρέπεια.
Αίσχος!Nα τον απελάσουνε στην Ελλάδα...Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο θετικό στοιχείο στον Βίο και την Πολιτεία του Ιεροκύρηκος, ούτως ώστε να τον υπερασπιστεί επιτυχώς ο Πετράν ο Κωνσταντίνου...