Στο σημερινό «Α μπα»: σε αναζήτηση δεδομένων

Στο σημερινό «Α μπα»: σε αναζήτηση δεδομένων Facebook Twitter
89


__________________
1.

Καταφεύγω, λοιπόν, σε εσένα, αγαπητότατη Α μπα, με το πρόβλημά μου, καθώς με όσους φίλους/φίλες το έχω συζητήσει οι απόψεις διίστανται. Βρίσκομαι σε μία περίπλοκη κατάσταση. Μου αρέσει ένα αγόρι, στον οποίο εγώ δεν αρέσω. Ξέρω ότι με εκτιμάει και με συμπαθεί, αυτό μου το έχει πει και ο ίδιος, αλλά δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον (δεν μου το έχει πει, αλλά το έχει δείξει). Το γεγονός, ότι είναι ευγενικός και αστείος και καλός άνθρωπος, αλλά και το ότι δουλεύουμε μαζί στην ίδια εταιρεία, στο ίδιο τμήμα, σε διπλανά γραφεία, κάνει αυτή τη κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Όχι μόνο είμαστε πολύ, καλοί συνεργάτες, αλλά έχει αναπτυχθεί και μία φιλία, όπου μου εκμυστηρεύεται τα προσωπικά του, ρωτάει για τα δικά μου, συζητάμε τις γενικότερες εξελίξεις στη ζωή μας, βλέπουμε τις ίδιες σειρές και τις αναλύουμε την επόμενη μέρα στο γραφείο, με καλεί στα live του όποτε παίζει μουσική, έρχεται σε διάφορες έξω-εταιρικές δραστηριότητες, που έχω εγώ. Και μου αρέσει αυτή η φιλία και μου αρέσει αυτός ως άνθρωπος και περνάω πάντα ωραία μαζί του. Δεν του έχω δείξει με κάποιο τρόπο τα συναισθήματα μου (αν και υποψιάζομαι ότι κάτι έχει καταλάβει) διότι για την καθημερινότητα μου είναι μεγάλο ρίσκο να εκτεθώ με αυτό τον τρόπο. Πως μπορώ να ξεκολλήσω το μυαλό μου από έναν άνθρωπο χωρίς κάποιο ενδιαφέρον για εμένα, όταν τον βλέπω κάθε μέρα και αλληλοεπιδρώ τόσο πολύ μαζί του; Θα μου πεις κόψε τι πολλές επαφές εκτός, πίστεψε με το έχω δοκιμάσει, αλλά όπως και να έχει έρχεται η Δευτέρα και πάλι παρέα θα είμαστε, να γελάμε και να συζητάμε και να μου λέει για όποια νέα κοπέλα τον ενδιαφέρει αυτή την εβδομάδα. Ούτως ή άλλως είναι πολύς ο χρόνος μαζί του. Δεν θέλω να τον κάνω να με προσέξει, μπορεί και να το έχει ήδη κάνει αλλά για τους δικούς του λόγους να έχει επιλέξει να μην εμπλακεί, θα ήθελα μία λύση στο να πάψω να τον σκέφτομαι και να μην γελάω μόνη μου με τα αστεία του.
 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρες κάποιον άλλον που σου αρέσει και του αρέσεις κι εσύ. Δεν θα γίνει από μόνο του. Θα πρέπει να το βάλεις μπρος στο μυαλό σου, ώστε να ανοίξει και να βλέπεις ποιοι άλλοι υπάρχουν γύρω σου. Έχεις κολλήσει επειδή δεν έχεις κάτι άλλο να ασχοληθείς και αυτή η μετέωρη κατάσταση σε βολεύει για να μην ξεβολευτείς ώστε να ψάξεις αλλού. Όταν θα γίνει αυτό, θα δεις ότι αυτός που σκέφτεσαι τώρα είναι ένας ευγενικός και αστείος και καλός άνθρωπος που τελικά είναι καλός μόνο για φίλος.

__________________
2.

Αγαπητή Αμπα!
Επισκέφθηκα πρόσφατα συγγενικό μου πρόσωπο, ή οποία συγκατοικεί με μία φίλη της.
Μπαίνοντας στο σπίτι μου έδειξε τους χώρους και είδα μόνο ένα διπλό κρεβάτι (το σπίτι είναι μεγάλο, χωράει κι άλλο κρεβάτι). Σε ρωτώ λοιπόν γιατί έχω μπερδευτεί... Μήπως υπάρχει ερωτική σχέση και απλά δεν μου το λέει ή είναι όντως δυνατό να συγκατοικείς με φίλη για 5 χρόνια και να μην έχεις προσωπικό χώρο; Θα ήθελα την γνώμη σου!
-Λένα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έλα βρε Λένα, έλα βρε Λένα. Βρε Λένα. Για όνομα του Θεού βρε Λένα που μπερδεύτηκες κι όλας.


__________________
3.

Ειμαι 23 και προσφάτως χώρισα με δικη μου επιλογη από μια σχέση 4 χρονων γιατι όπως λέει και η αγαπημένη μας τραγουδίστρια ...όσο περνούσε ο καιρός, γινόμουν εκκρεμότητα! Λοιπόν το θέμα μου ειναι οτι με αυτό το παιδί έχουμε μια κοινή παρέα, συγκεκριμένα οι φίλοι του και φιλες μου κάπως την φτιαξαν εδώ και 2-3 χρόνια. Ειναι δυνατόν να ξεφύγεις από το φάντασμα του παρελθόντος όταν θα τον βλέπεις αναγκαστικά σε κάποιες εξόδους σου ή θα μαθαίνεις νέα για αυτόν συνέχεια ?
Θελω να προχωρήσω σε αυτό το τομέα της ζωής μου αλλά φοβάμαι πολυ για το τι θα πουν οι άλλοι,το μετρο σύγκρισης που θα κάνουν και γενικά το ποσο θα με κατακρίνουν για την επιλογή μου να κάνω ένα νέο ξεκίνημα.
Σ' ευχαριστώ!
-εν δυνάμει κατακριτέα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά. Αλλά αν κατάλαβα καλά, τι πιστεύεις ότι περιμένουν οι φίλοι σου από σένα; Ότι έκλεισες σαν γυναίκα και θα μπεις σε μοναστήρι;


Η αντίδραση τους εξαρτάται από εσένα. Αν θεωρείς ότι τους χρωστάς εξηγήσεις, θα τις απαιτήσουν. Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι δεν τελείωσε ακόμα η ζωή σας, και ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην δεκαετία των '20. Οι παρέες είναι ακόμα ρευστές και τα γκομενικά άλλοτε τις χαλάνε, άλλοτε τις φτιάχνουν. Αν νιώθεις ότι το κουτσομπολιό είναι εις βάρος σου και δεν έχεις συμμάχους, τότε δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι φίλοι σου.

__________________
4.

Αμπα μου...
Έχω διαβάσει πολλές φορές να λες πως όταν κάποιος λέει οτι δεν θέλει σχέση, δεν θέλει σχέση μαζί σου.

Θα ήθελα να μοιραστώ την δική μου ιστορία, ίσως για να έχω μια καθαρότερη άποψη, ίσως μια τρίτη γνώμη, διότι όταν ανοίγω αυτό το θέμα με φίλους, συνήθως μου λένε "μην στεναχωριέσαι, πήγαινε παρακάτω, σιγά δεν έγινε και κάτι"

Ήμουν με έναν τύπο ο οποίος με προσέγγισε ερωτικά ενώ βρισκόμασταν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο, και συναντιόμασταν μια φορά το μήνα για κάτι συναντήσεις. Ήξερε πως έβγαινα απο μια σχέση εκείνο το διάστημα οπότε και με προσέγγισε. Εγώ ανταποκρίθηκα διότι έπαιρνα την προσοχή που μου έλλειπε και μου άρεσε πολύ και ο ίδιος. Στην αρχή ηταν ενθουσιασμένος, μου έλεγε πως ήθελε να μείνουμε μαζί, πως βρήκε σε μένα ο,τι έψαχνε, αλλά σταδιακά σε διάστημα ενός μήνα έγινε άλλος άνθρωπος. Δεν ενδιαφερόταν να με αναζητήσει, δεν ενδιαφερόταν για το τι κάνω, και επικοινωνούσε μαζί μου μόνο για τα τυπικά, οπότε τα μάζεψα και έφυγα.
Ορκιζόταν οτι θα με διεκδικούσε και οτι θα προσπαθούσε να τα βρούμε και εγώ το πίστεψα, και μπήκα σε μια ιστορία στην οποία αυτός δεν ενδιαφερόταν ή επικοινωνούσε όποτε του κ@λωνε και εγω γινόμουν χάλια με την αδιαφορία του. Τότε ήταν που αποφάσισα να κόψουμε κάθε είδους επαφή.

Με ενοχλεί όμως ρε Λένα, που ενώ είχα ρωτήσει και είχα προβλέψει και είχα ξεκαθαρίσει στον ίδιο οτι θέλω να είναι ειλικρινής μαζί μου, και οτι ίσως χρειάζεται λόγο χρόνο μόνος γιατί είχε βγει απο μια σχέση και εκείνος μόλις, ορκιζόταν οτι είμαι ο,τι έψαχνε και οτι με θέλει πολύ. Ένα-ένα ο,τι είχα ως ένσταση και ως φόβο, έγιναν με τη σειρά, για να έρθει μετά απο καιρό να μου πει μετά απο δική μου ερώτηση στο γιατί μου φέρθηκε έτσι, οτι δεν είχε χρόνο να μείνει μόνος και πως είχε ανάγκη να μείνει μόνος τελικά . Όταν βέβαια του είπα πως καλό είναι να τα βρει με τον εαυτό του πριν να χαλάει τσάμπα την ησυχία των άλλων, θυμωσε πολύ και μου είπε πως είναι μια χαρά με τον εαυτό του και να προσέχω τα λόγια μου.

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά αν τελικά αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε σχέση μαζί μου μιας και δεν με χώρισε αυτός ούτε έπαψε αυτός την επικοινωνία μας, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε σχέση. Πραγματικά ελπίζω να μην σε μπέρδεψα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μπουρδουκλώθηκες επειδή έχεις κάνει μια αρχική υπόθεση η οποία δεν ισχύει ΚΑΘΟΛΟΥ.


Δεν καταλαβαίνεις επειδή θα ήθελες να ζεις σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και εννοούν αυτά που λένε.


Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Ο κόσμος θέλει να τον θέλουν ακόμα και όταν αυτός δεν θέλει και τόσο πολύ, και με κριτήριο αυτό κάνει και λέει ό,τι χρειάζεται να πει και να κάνει. Ο τύπος αυτός άλλαξε γνώμη, αλλά σε κρατούσε και λίγο standby μέχρι να βρει κάτι άλλο. Θα έπρεπε να την ψυλλιαστείς όταν άρχισε τα πολύ μεγάλα λόγια από την αρχή.


Όχι, δεν ήθελε σχέση μαζί σου, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν την διέκοψε επειδή ήθελε την προσοχή σου σε μικρές δόσεις, με τη συχνότητα που προτιμούσε, και εσύ συμμετείχες. Ελπίζω να σου τα ξεμπέρδεψα. Αλλά ό,τι σου λένε οι φίλοι σου ισχύει: πήγαινε παρακάτω, δεν έγινε και τίποτα.

__________________
5.

Τι φάση με το Tinder;; Μου φαίνεται ένα τελείως χαζό και άχρηστο μέσο, το οποίο χαρακτηρίζει την εποχή μας (και δυστυχώς λυπάμαι τόσο πολύ γι αυτό). Κάθε φορά που συνειδητοποιώ ότι όλο και κάποιος από τους φίλους/ες μου είναι γραμμένος στο Tinder, στενοχωριέμαι ακόμα περισσότερο. Που οδεύουμε;
-απορημένη


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάθε υπηρεσία που καταργεί τον μεσάζοντα είναι υπέρ του χρήστη. Ο οίκτος σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ελπίζω να είσαι άνω των 65.

__________________
6.

Αγαπητή Ά,μπα
Κάποια στιγμή στον Αύγουστο σου είχα στείλει για τα διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που είχα (την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα πάντα κ.α) και μου είχες πει να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο. Κάτι που έκανα δυο μήνες μετά αφού ένας φίλος μου με έσυρε εκεί. Για να μην τα πολυλογώ πάσχω από κατάθλιψη και αυτήν την στιγμή λαμβάνω αγωγή (η οποία ακόμα δεν έχει κάνει κάτι ή μάλλον εγώ περίμενα λανθασμένα μια μεγάλη μεταβολή στην διάθεσή μου μέσα σε 2 εβδομάδες). Όπως και να έχει σου στέλνω αυτό το κείμενο για άλλον λόγο. Σε έναν μήνα από τώρα θα επισκεφτώ την οικογένεια μου και δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να τους το πω. Η οικογένεια μου παίζει κύριο ρόλο στο πως είμαι αυτήν την στιγμή για πολλούς λόγους και είναι μια πολύ παλαιών αρχών οικογένεια που πιστεύει ότι ο ψυχίατρος είναι ο "τρελογιατρός". Επίσης φοβάμαι ότι θα τους απογοητεύσω άμα τους αποκαλύψω ότι η κόρη τους δεν είναι η δυνατή και ανεξάρτητη κοπέλα που πάντα νόμιζαν ότι είμαι.
-BoredToDespair


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ναι, είναι παράλογο να περιμένεις εντυπωσιακή αλλαγή σε δύο εβδομάδες, ειδικά αν αναλογιστείς πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να αποκτήσεις κατάθλιψη. Δεν υπάρχει λόγος να πεις στους γονείς σου ότι πας σε ψυχίατρο, ειδικά εφόσον ξέρεις ότι δεν θα σε στηρίξουν. Είναι προσωπικό σου θέμα. Δεν χρειάζεται να το μάθουν ποτέ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτονόητο να λες ό,τι κάνεις χαρτί και καλαμάρι στη μαμά και στον μπαμπά, αλλά είναι βέβαιο ότι είναι κάτι που θα συζητήσεις στη θεραπεία σου. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις, μπράβο.

_________________
7.

Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την στήλη σας. Η ερώτηση μου αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών. Βλέπουμε συχνά γονείς από όλα τα κοινωνικά επίπεδα να αντιτίθενται σε όλα η σε κάποια εμβόλια. Προσπαθώ να διαβάσω στο internet σχετικά και πήρα και την γνώμη του παιδιάτρου αλλά δεν σας κρύβω ότι μου κάνει εντύπωση όταν πολλοί επιστήμονες (π.χ συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φυσικοί, χημικοί κλπ.) είναι ενάντια. Τότε αναρωτιέμαι ποιος έχει δίκιο τελικά; Γιατί θεωρώ ότι ένας χημικός για παράδειγμα έχει κάποιες γνώσεις για τα συστατικά των εμβολίων και γι' αυτό εναντιώνεται τόσο έντονα στον εμβολιασμό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τα πτυχία δίνουν βασικές γνώσεις γύρω από ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά αυτό που υποτίθεται ότι δίνουν οι ανώτερες σπουδές σε έναν άνθρωπο είναι τα εργαλεία ώστε να μπορεί να μαθαίνει μόνος του όλο και περισσότερα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν πτυχίο έχουν καταλάβει πώς να διδάσκουν τον εαυτό τους, ούτε ότι έχουν λάβει τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται. Το σύστημα δεν είναι αλάνθαστο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι, αφού από ανθρώπους είναι φτιαγμένο.


Εσείς ως εκπαιδευτικός, που είσαστε από αυτούς που υποτίθεται ξέρουν όχι μόνο να αντλούν γνώσεις, αλλά και να τις μεταφέρουν, πρέπει να έχετε κριτήρια για το ποια πηγή είναι αξιόπιστη, ποια αμφισβητούμενη και ποια εντελώς σκάρτη. Οι «πολλοί επιστήμονες», πόσο πολλοί είναι σε σχέση με τους υπόλοιπους που τραβάνε τα μαλλιά τους από την απελπισία; τι θα πει «διαβάζω στο internet;» Το ίντερνετ δεν είναι βιβλίο, ούτε εφημερίδα. Το ίντερνετ είναι ένας αχανής χώρος όπου οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει οτιδήποτε θέλει χωρίς καμία επίπτωση. Το ίντερνετ είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να επιβεβαιώσεις οποιαδήποτε προκατάληψη, από το αν ζει ο Έλβις μέχρι τους εξωγήινους που μας ελέγχουν, το πολύ με τρία κλικ.


Ό,τι θέλετε να διαβάσετε, θα το διαβάσετε. Ό,τι θέλετε να ακούσετε, κάποιος θα αναλάβει να σας το πει. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε θέμα. Δική σας ευθύνη είναι να διακρίνετε ποιος φοβάται και βλέπει παντού εχθρούς, ποιος δεν καταλαβαίνει τίποτα, ποιος παραπλανά εσκεμμένα, και ποιος προσπαθεί να πει την αλήθεια όπως την ξέρει.

89

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7 Επειδή αναφέρθηκε σε προηγούμενα σχόλια η συσχέτιση αυτισμού και εμβολίων.Πράγματι, οι ειδικοί δεν ξέρουν τα σαφή αίτια του αυτισμού.Ξέρουν όμως το εξής: ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιολογική διαταραχή. Έχει να κάνει δηλαδή με το πώς είναι "δομημένος" ο εγκέφαλος. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές στον εγκέφαλο ανθρώπων με αυτισμό και ανθρώπων τυπικής ανάπτυξης προϋπάρχουν. Μάλιστα στις μέρες μας οι σωστά εκπαιδευμένοι ειδικοί μπορούν να διαγνώσουν παιδί με αυτισμό από την ηλικία των 18 μηνών (πριν δηλαδή τη χορήγηση των περισσότερων εμβολίων).Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει (και προσωπικά το επιβεβαιώνω κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά μου) ότι η πλειοψηφία των παιδιών με αυτισμό έχει στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα (γονείς-αδέρφια)με αυτιστικά χαρακτηριστικά (ή έστω SLI).Κανείς δεν είπε ποτέ ότι τα εμβόλια ή και τα φάρμακα είναι ακίνδυνα. Τα υπέρ τους όμως υπερκαλύπτου τα κατά.Αν ποτέ (που αμφιβάλλω) η έρευνα αποδείξει ότι τα εμβόλια αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού, τότε είμαι σίγουρη ότι οι υπεύθυνοι θα μας ενημερώσουν και θα ψάξουν λύσεις.Προς το παρόν, όμως, επιλέγουμε το λιγότερο κακό και στην προκειμένη περίπτωση είναι ο εμβολιασμός παρά τα κρούσματα πολιομυελίτιδας.
#5 για το τίντερ τα είπε αυτά; εντάξει δεν έχω λόγια...φιλαράκι δε θα καγχάσω, θα σου πω απλά: ΕΣΥ ΧΑΝΕΙΣ! Το τίντερ είναι μεγαλειώδες, και φυσικά είναι μύθος ότι χρησιμοποιείται μόνο για one night stand. Για ό,τι θέλει ο καθένας το χρησιμοποιεί, και σε μεγάλο βαθμό για σχέση και για γάμο. Οι μισοί από όσους μίλησα εγώ τώρα είναι παντρεμένοι με άλλες από το τίντερ. Έχει μέσα από πιτσιρίκια μέχρι χωρισμένους με παιδιά.Κρίμα που δεν το είχαμε νωρίτερα, αυτό μόνο.
#7 Εγώ θυμάμαι ότι για την εγγραφή στον παιδικό σταθμό και στο δημοτικό αργότερα ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας του παιδιού με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά εμβόλια με την υπογραφή του παιδίατρου. Ελπίζω τα λοιπά να είναι φήμες. Δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι και ελπίζω στα θέματα κοινής ωφέλειας να μην ισχύουν απόψεις αλλά νόμοι που μας προστατεύουν όλους.
#7Αν αποφασίσετε να αποστείλετε τα παιδιά σας χωρίς εμβόλια σε σχολείο της περιφέρειας Αττικής, παρακαλώ, ενημερώστε μας! Δε θα ήθελα να κινδυνεύσει το δικό μου παιδί, επειδή κάποιοι χημικοί-εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να εκθέσουν την αποψάρα τους κι εσείς να τη λάβετε στα σοβαρά! Άλλωστε οι επιδημιολόγοι ποτέ δεν υπήρξαν χρήσιμοι!Σε ποιο σχολείο "λειτουργούν" οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί; να ξέρουμε αν κινδυνεύουμε περισσότερο από τις ασθένειες ή από τη νοσηρή φαντασία των τρομολάγνων "εκπαιδευτικών"...
#7 Σχετικά με τον μη εμβολιασμό, στις ΗΠΑ:The unvaccinated: wealthier, educated, insuredThe Public Health Reports study also found that families of unvaccinated kids are more likely to be:• Wealthier on average, with annual incomes more than four times the poverty level• Non-Hispanic white • Married couples in English-speaking households • Educated, with college degrees, and• Covered by private health insurance.http://edition.cnn.com/2015/02/03/health/the-unvaccinated/[...γελάμε με τις "μανούλες του Internet" οικτίροντας τα γνωστικά τους ελλείματα και πιθανόν την ευφυΐα τους (κακώς), αλλά φαίνεται πως και οι "έξυπνοι"-"ψαγμένοι" ...οι όχι "πλέμπα", ρε παιδί μου δύνανται να υστερούν].
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανέφερες τα δεδομένα αυτά. Και για τον λόγο που αναφέρεις στην πρόταση κατακλείδα σου (με την οποία συμφωνώ όπως είπα και στο δικό μου σχόλιο) και επειδή ακριβώς ο εντοπισμός αυτιστικών περιστατικών είναι συχνότερος λόγω της υψηλότερης επισκεψιμότητας σε διαγνωστικές μονάδες για τέτοια αναπτυξιακά ζητήματα και αναζήτησης (παρεμβατικής ή μη) θεραπείας ακριβώς από αυτές τις πληθυμιασμές ομάδες! Δηλαδή τα καταγεγραμένα περιστατικά τρόπον τινά "επιβεβαιώνουν" αυτό το οποίο απεύχονται!
Εμενα η γειτονισσα μου κανει ομοιοπαθητικη χρονια. Και αυτη και τα παιδια της Δεν εχει κανει εμβολια σε κανενα απο τα δυο. Μια μερα η μικρη της εκανε πυρετο,πηρε οτι πηρε τελοσπαντων,σε 3 μερες σαραντα πυρετο κ σπασμους,νοσοκομειο,πνευμονια,συμβατικη αντιβιωση κλπ. Αυτη αντιδρουσε κ ο παιδιατρος εκει της ειπε ηρεμα κ καλα αν θελει να το παρει να το παει σε αλλον γιατρο αν θελει. Τεσπα το παιδακι ειναι καλα..εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι οταν μπει το αβγο στον πισινο μας ολοι στο νοσοκομειο παμε. Εγω εκανα ομοιοπαθητικη για το ασθμα,ειδα διαφορα και το αναγνωριζω,αλλα και εμβολια εκανα στα παιδια μου και φαρμακα παιρνω. Και ολα αυτα επειδη τη συμβατικη ιατρικη τη θεωρω πιο "τεσταρισμενη". Απο κει και περα..ο καθενας με τις επιλογες του. Αυτο που δε καταλαβαινουν οι γονεις ειναι πως αν στειλουν ενα παιδακι ανεμβολιαστο στο σχολειο,αυτο θα ειναι που θα "ταλαιπωρηθει" αν κολλησει κατι. Τα αλλα ειναι εμβολιασμενα. Θα ηθελα απλα να ρωτησω αν το σχολειο δεχεται παιδια ανεμβολιαστα με καποια βεβαιωση απο ομοιοπαθητικο κλπ. Γνωριζει κανεις;
βρε domus τι λες πάλι κι εσύ;1. τη συμβατικη ιατρικη τη θεωρω πιο "τεσταρισμενη".Δεν είναι ΠΙΟ τεσταρισμένη. Η δυτική ιατρική έχει περάσει από αυστηρά τεστ, στα αποτελέσματα των ερευνών υπάρχει δημόσια πρόσβαση, ενώ στην ομοιοπαθητική δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος και απόδειξη. Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ποια μέθοδος είναι πιο τεσταρισμένη και έγκυρη.2. αν στειλουν ενα παιδακι ανεμβολιαστο στο σχολειο,αυτο θα ειναι που θα "ταλαιπωρηθει" αν κολλησει κατι Αυτή είναι και μια απο τις μεγαλύτερες πλάνες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Όχι, θύμα μιας ασθένειας δε θα πέσει μόνο το παιδάκι που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Θα είναι φορέας της νόσου και μπορεί άνετα να κολλήσει ένα βρέφος μηνών ή ένα παιδί που έχει πχ καρκίνο και λόγω ανοσοκαταστολής δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Επίσης, δε μιλάμε για μια απλή ίωση που θα το ταλαιπωρήσει. Μιλάμε για αρρώστιες επώδυνες, επικίνδυνες και θανατηφόρες που χάρη στα εμβόλια τις έχουμε ξεχάσει. 3. αν το σχολειο δεχεται παιδια ανεμβολιαστα με καποια βεβαιωση απο ομοιοπαθητικο ρώτα τις μανούλες του facebook, είμαι σίγουρη ότι θα σε παραπέμψουν στον κατάλληλο τσαρλατάνο4. πριν ένα χρόνο χάσαμε από κρίση άσθματος συνάδελφο 25 χρονών η οποία είχε κόψει τα συμβατικά φάρμακα μετά από προτροπή του ομοιοπαθητικού της και έπαιρνε τα ματζούνια που της έδινε. σου εύχομαι ολόψυχα να μη σου μπει το αβγό στον πισινό, που λες κι εσύ.
Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις φούστα κλαρωτή, συμφωνώ και επαυξάνω. Με δεδομένο ότι το κράτος μας προστατεύει όλους για ο,τι αφορά στην κοινή ωφέλεια, όπως τώρα καλή ώρα με τα εμβόλια τα οποία πρέπει να είναι υποχρεωτικά, πέραν τούτου ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να δοκιμάζει οτιδήποτε νομίζει ότι τον βοηθάει στην θεραπεία του. Μην είμαστε απόλυτοι. Υπεύθυνοι χρειάζεται να είμαστε. Μην ξεχνάμε τον πόλεμο που γινόταν παληά για τον βελονισμό και τώρα σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν ιατρεία πόνου.
Κάστωρ, να είσαι όσο ελεύθερος θέλεις και να δοκιμάσεις ό,τι θέλεις αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει. Μπορείς να πίνεις αίμα σαύρας και σκόνη από το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, εμένα δε με ενοχλεί αφού δε με επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα. Η διαφορά στο θέμα των εμβολίων είναι ότι αν δεν είσαι εμβολιασμένος αυτόματα θέτεις σε κίνδυνο πολλούς άλλους ανθρώπους οι οποίοι δε σου φταίνε σε κάτι. Στα ιατρεία πόνου, επίσης, δε σου κάνουν ντε και καλά βελονισμό. Κι εκεί φάρμακα και πρακτικές της δυτικής ιατρικής εφαρμόζονται.
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας που κατατίθεται υποχρεωτικώς σε πρώτη και τετάρτη δημοτικού φέρει βεβαίωση από ιδιώτη παιδίατρο πιστοποιημένο από ΕΟΠΥΥ ή από δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης στην εγγραφή στο δημοτικό ζητείται για φωτοτυπία για το αρχείο του σχολείου το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού. Φωτοτυπείται συγκεκριμένα το κεντρικό δισέλιδο ("σαλόνι" πήγα να πω...) που περιλμβάνει την αναφορά-υπογραφές-σφραγίδες για τα εμβόλια που έχουν γίνει.Επίσης δεν κινδυνεύει μόνο το ανεμβολίαστο παιδάκι. Το εξήγησαν κι άλλα μέλη σε άλλα σχόλια. Ορθότατα λοιπόν εμβολίασες τα παιδιά σου προφυλάσσοντας και εκείνα και την κοινότητα στην οποία ζείτε.
Το λάθος που κάνουν οι γονείς που δεν εμβόλιαζουν τα παιδιά τους είναι που θεωρούν ότι καλύπτονται απο αρρώστιες από τη στιγμή που είναι εμβολιασμένα τα υπόλοιπα παιδιά. Απίστευτα λανθασμενο σκεπτικό. Έχω συνάδελφο με αυτές τις απόψεις, αποφεύγουμε να συζητάμε περί του θέματος γιατί καταλήγουμε σε λογομαχία.Όπως αναφέρει λεπτομερώς ο Καραβαν' πιο πάνω για το τι απαιτείται, τα σχολεία δεν δέχονται παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί. Γι' αυτό κι έχουν προκύψει διάφοροι απατεώνες-παιδιατροι οι οποίοι με το ανάλογο πάντα αντίτιμο συμπληρώνουν ψευδώς το βιβλιάριο του παιδιού.
#2 Απόλαυσα και την ερώτηση και την απάντηση. Κυρίως διασκέζασα με την διαπίστωση ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ζουν χωρίς να χρειάζεται να εξηγούν τις επιλογές τους, απενοχοποιημένα. Διέκρινα και χιούμορ από το ζευγάρι.
#5 Αγαπητή μείνε με την λύπη και την έλλειψη των πλεονεκτημάτων ενός ακόμη σύγχρονου τρόπου επικοινωνίας. Κανένας δεν δικαιολογείται να επικρίνει την επιλογή κάποιου άλλου εφόσον δεν βλάπτεται ο ίδιος από αυτή κι ας είναι κι 100.Παρεπιπτόντως στο OkCupid που είμαι εγώ γίνεται χαμός από 65αρηδες. Χαχαχα!
#7 έχω αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση και έχω ακούσει πολλές αρλουμπες. Οντως είναι ασυγχωρητος ο εκπαιδευτικός η ο παιδίατρος όταν αναπαράγει μια είδηση ή οποία έχει αποδειχτεί ψεύτικη. Και πόσο μάλλον όταν δεν έχει μπει στον κόπο να την επιβεβαιώσει με σοβαρότητα και αδιαψευστα στοιχεία. Είναι ασυγχωρητη η μπουρδολογια από ανθρώπους που έχουν επιρροή στους άλλους που δεν είχαν την τύχη η την ευκαιρία να σπουδασουν.
στο tinder μπαινουν κυριως νεεοι που ψαχνουν ενα one night stand,μια γνωριμια και αν αυτο γινει σχεση εχει καλως.ελαχιστοι ομως μπαινουν με σκοπο τον γαμο.αντιθετα στα γραφεια συνοικεσιων συνηθως πανε ανθρωποι μεγαλυτερης ηλικιας με σκοπο κυριως τον γαμο.αρα δεν κατηργησε τα γραφεια συνοικεσιων,ειναι κατι διαφορετικο ισως μια συγχρονη μορφη των γραφειων που ομως εχει διαφορετικο target group απο τα γραφεια.
1.αν εχει καταλαβει οτι του αρεσεις και σου λεει τα ερωτικα του,αυτο το λιγοτερο δεν ειναι ευγενικο.οποτε,μηπως δεν το εχει καταλαβει?Αν τα πραγματα ειναι οπως τα πιστευεις τοτε συμφωνω με οσα σου εγραωε η α,μπα και θα προσθετα οτι καλυτερα θα ειναι να ξεκοψεις απο τις εκτος δουλειας επαφες σας,γιατι θα κανει πιο ευκολο το να ψαχτεις αλλου.
Χειροκροτώ για την ερώτηση και την απάντηση στο #2. Μου άρεσαν πολύ. Λίγο σουρρεαλιστικά, λίγο κουβέντα μεταξύ φίλων, λίγο "το μυαλό μου δε χωράει το προφανές", λίγο "έχω πάθει σοκ". Για να μη βγάζω την ουρά μου απ'έξω, μάλλον και η δική μου πρώτη αντίδραση θα ήταν να πάθω σοκ και να μην το πιστέψω αμέσως αλλά μπράβο και στη συγγενή της 2 που το παρουσίασε πολύ ωραία, απλά και ξεκάθαρα.
#2Γέλασα τόσο με την απάντηση!!Μου θύμισε το ανέκδοτο όπου μάνα επισκέπτεται το γιο της στο καινούργιο του σπίτι όπου μένει με τον συγκάτοικο του τον Κωστάκη. Αφού ρωτήσει που κοιμάται ο καθένας, φεύγει. Μετά από μία εβδομάδα την παίρνει ο γιος της τηλέφωνο να τη ρωτήσει μήπως είδε το μεγάλο τηγάνι, γιατί από την επίσκεψή της και μετά το έχει χάσει.Κι αυτή απαντά:"Το τηγάνι είναι στο κρεβάτι του Κωστάκη. Ο Κωστάκης που κοιμάται";;;
#7 Πραγματικά, το ότι κάποιος είναι πτυχιούχος δεν λέει πολλά από μόνο του. Ξέρω εγώ εκαπιδευτικούς που πιστεύουν ακράδαντα στους αεροψεκασμούς, ουυυ...Ακόμη κι οι γιατροί, αν 3 λέγανε ότι τα εμβόλια είναι καλά, κι άλλοι 3 ότι είναι κακά, κι οι υπόλοιποι το ψάχνανε, ε δεν θα ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε σε ποιον να δώσουμε βάση. Τώρα όμως είναι εύκολο: Το σύνολο της ΑΡΜΟΔΙΑΣ επιστημονικής κοινότητας συναινεί σε ένα συμπέρασμα. Δεν έχουν λόγο να σε προβληματίζουν οι αμφιβολίες του κάθε τυχάρπαστου που εκφράζεται σχετικά. Εδώ ο Μιχελογιαννάκης κι ο Γιακουμάτος (θα έχει λόξιγκα σήμερα) που είναι γιατροί κι έχουν πετάξει τις ασύλληπτες πατάτες, σε πανελλαδική σύνδεση. Αυτοί είναι που αποκλίνουν από γενικώς παραδεδεγμένες θέσεις, δεν είναι ότι ξαφνικά "οι απόψεις διίστανται" με αφορμή μερικούς παρμένους.
#5 Ελπίζω κι εγώ να είσαι άνω των 65 ή να ζούσες απομονωμένη μέχρι τώρα. Κατακρίνεις ένα μέσο κοινωνικών γνωριμιών χωρίς να το έχεις χρησιμποιήσει. Και λυπάσαι για όσους το χρησιμοποιούν? Οτι δηλαδή το τίντερ καταστρέφει την κοινωνία μας? Εγώ λυπάμαι για σένα που είσαι τόσο στενόμυαλη και απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις
#1, #4"he just isn't / wasn't that into you".Απλά δεν μας γουστάρουν και τόσο δλδ, από όταν το κατάλαβα αυτό..αλληλούια!Όταν δε γουστάρουμε εμείς καθόλου η αρκετά, μία χαρά το καταλαβαίνουμε. Όταν δε μας γουσταρουνε καθόλου, επίσης(συνήθως). Όταν δε μας γουσταρουνε αρκετά οι άλλοι, ή θέλουνε κάποια άλλου είδους σχέση μαζί μας απ αυτή που θέλουμε Εμείς, τότε συνήθως αρχίζει η αυτοπαραμύθα!
O φόβος για τον εμβολιασμό των παιδιών (επειδή θα αποκτήσουν υποτίθεται αυτισμό) είναι ένας αστικός μύθος που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε στο όριο της Χιλιετηρίδας/του Μιλένιουμ. Θα εξηγήσω αναλυτικά το τι και πώς ως public service, μιας και ανησυχησα κι εγώ και αποφάσισα να το ψάξω πιο διεξοδικά. H έρευνα του Βρετανού Andrew Wakefield, που ξεσήκωσε τους φόβους, εξέτασε 12 (!!) παιδιά για συσχετισμό του εμβολίου ΜΜR (ερυθράς-ιλαράς-παρωτίτιδας) με εμφάνιση συμπτωμάτων αυτισμού δημοσιεύτηκε το 1998 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet. Έκτοτε μετέδωσε μια τρομερή υποψία στο μυαλό όλων των γονιών που έβλεπαν αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά τους. Δεδομένου ότι είναι εμβόλιο που χορηγείται (υποχρεωτικά στην Ελλάδα) από τους 18 μήνες ζωής και η ανάπτυξη λόγου (που είναι η πρώτη συνήθως αναπτυξιακή καθυστέρηση που τρομοκρατεί τους γονείς) εμφανίζεται κανονικά τότε περίπου, είναι λογικό ότι η σύνδεση μεταξύ ενός εξωγενούς παράγοντα, που θα μπορούσε θεωρητικά να ελεγχθεί, και μιας συμπτωματολογίας (δεν θα πω "ασθένειας"), που η επιστήμη δεν έχει κατορθώσει να αποκωδικοποιήσει ακόμα, φάνταζε απείρως ελκυστική. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του σώζεται και η ανάγκη του γονιού, αφ'ενός να αποδώσει το πρόβλημα σε κάτι που "το προκάλεσε", κι αφ'ετέρου σε κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει, είναι βασανιστική. Eπιπλέον η αύξηση περιστατικών κρουσμάτων του φάσματος του αυτισμού (κάτι που οφείλεται στα πιο ευαισθητοποιημένα διαγνωστικά τεστ που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια) αποδώθηκε στην αύξηση των εμβολίων. [Φυσικά βασική επιστημονική αρχή είναι ότι correlation does not imply causation, αλλά αυτό δύσκολα αποδεικνύεται σε ένα εύπιστο κοινό.]Ένα βασικό στοιχείο που φαινόταν να συνάδει ήταν ότι έκδοχο μέσα στο εμβόλιο MMR ήταν μια μορφή υδραγύρου (ο υδράργυρος είναι βαρύ μέταλλο και τοξικό σε πάνω από ένα όριο δόσεις και τα βαρέα μέταλλα συνδέονται με αναπτυξιακές διαταραχές). Να σημειώσω εδώ ότι ήδη ΠΡΙΝ το 2007 η ουσία αυτή έχει αφαιρεθεί από τα εμβόλια MMR που χορηγούνται στην Ελλάδα. Άρα παιδιά που εικάζεται ότι ανέπτυξαν αυτισμό λόγω αυτού κι είναι γεννημένα μετά από αυτή την χρονολογία ΔΕΝ μπορεί να εμπίπτουν σε αυτήν την αιτιολογία, ακόμα κι αν ίσχυε. Σε όλο αυτό προσθέστε και ότι η διάσημη στην Αμερική τηλεπερσόνα και ανερχόμενη τότε ηθοποιός Jenny MacCarthy (ταίρι του Jim Carrey, τότε, οπότε ακόμα μεγαλύτερη δημιοσιότητα στο πρόσωπό της) είχε ένα γιο ο οποίος στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα εμφάνιζε αυτισμό!Η κυρία λοιπόν πεποισμένη ότι ο αυτισμός του γιού της οφείλεται στα εμβόλια (κακιά Big Pharma! φλέγον ζήτημα στην Αμερική!) εμφανιζόταν από εκπομπή σε εκπομπή προσηλλυτίζοντας εναντίον των εμβολίων. Όχι μόνο του MMR αλλά όλων (άλλωστε όλα τα φάρμακα κάποιες παρενέργειες έχουν.)Αποτέλεσμα μαζί με το φούντωμα του ίντερνετ ένας διάσπαρτος πανικός εναντίον των εμβολίων. Μάλιστα ΟΣΟ ΠΙΟ μορφωμένος κι ενημερωμένος είναι ένας γονίος (και όσο πιο εναλλακτικός) ΤΟΣΟ ΠΙΟ πιθανό είναι να μην θέλει να δεχτεί την άποψη και οδηγία του παιδιάτρου ως το μοναδικό θέσφατο και θέλει "να το ψάξει" μόνος του. Όμως δεν αρκούν οι γνώσεις χημείας ή μαθηματικών ή κοινωνιολογία για να αποδομηθεί ένας μύθος. Κυρίως χρειάζεται κριτική σκέψη, μεθοδευμένη έρευνα, ολίγον γνώση ψυχολογίας των μαζών και μπόλικος σκεπτικισμός ένθεν κακείθεν. Κι έτσι οδηγήθηκα κι εγώ σε αυτά που σας γράφω. Αποφάσισα "να το ψάξω" από όλες τις πλευρές. Η έρευνα λοιπόν του Wakefield αποδείχθηκε στο τέλος χαλκευμένη. Είχε λάβει χιλιάδες στερλίνες από ομάδες δικηγόρων γονέων με παιδιά με αυτισμό ώστε να επιτεθεί στις εταιρείες εμβολίων. Με δόλο από τον ίδιο τον Wakefield. Kαι όχι μόνο δημοσιεύτηκε retraction επισήμως και αναμφιβόλως, από την επιστημονική κοινότητα (μάλιστα έγινε και συγκριτική αντιθετική έρευνα για κάποιο αλληλοεξαρτώμενο στομαχικό ιό που εμφανιζόταν παράλληλα στα παιδιά με συμπτώματα αυτισμού), αλλά κι ο Wakefield έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Βρετανία. Εντωμεταξύ κρίσιμο στοιχείο: Ο γιός της προαναφερθείσης MacCarthy μεγάλωσε, και μαζί ξεπέρασε τα αυτιστικά συμπτώματα toy (στην ηλικία εισαγωγής στο δημοτικό δεν ήταν μέσα στα όρια των διαγνωστικών κριτηρίων και η κυρία έδιωξε από την πόρτα της όπως είπε σε συνέντευξη τους υπευθυνους του προγράμματος Portage), η McCarthy χώρισε από τον Jim Carrey, οπότε κι η προβολή της μειώθηκε, και το ζήτημα έμεινε όπως είχε. Η ζημιά όμως είχε ΗΔΗ γίνει.... Πλήθος γονιών δεν ξέρει τι να κάνει και επιλέγει να ΜΗΝ εμβολιάσει τα παιδιά της με τα υποχρεωτικά εμβόλια. 'Ομως ο εμβολιασμός λειτουργεί με την "ομαδοπροστασία". Δηλαδή, σε ένα σύνολο 100 ανθρώπων, αν οι 85 είναι εμβολιασμένοι προστατεύονται και οι λοιποί 15 (έγκυες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με χρόνια νοσήματα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν) χάρις σ'αυτήν. Επομένως η επιλογή να ΜΗΝ εμβολιάσεις το παιδί σου, δεν βάζει σε κίνδυνο ΜΟΝΟ το παιδί σου. Βάζει σε κίνδυνο να γίνει επιπολασμός ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί, και να νοσήσει τελικά το ΔΙΚΟ μου εμβολιασμένο παιδί ή η έγκυος γυναίκα κλπ. Η ευθύνη δηλαδή είναι τεράστια και ΔΕΝ είναι ατομική. Τέλος παιδιά που εμβολιάστηκαν και ανέπτυξαν (ανεξάρτητα) συμπτώματα ΔΑΔ (διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, δλδ αυτιστικού φάσματος) υποβάλλονται απο διάφορους κομπογιαννίτες σε σύνθετες, επώδυνες και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ θεραπείες με απομεταλλώσεις κλπ. Χώρια τις διάφορες συμπεριφορικές θεραπείες κλπ. οι οποίες κι αυτές θέλουν οργάνωση με λογική κι όχι πανικό. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! (Δυστυχώς η αγορά δουλεύει και ανάποδα με γνώμονα το κέρδος...)Για όσους θέλουν να επιβεβαιώνουν όσα λέγονται άνωθενΕπίσημα στοιχεία για την απομυθοποίηση και αποκαθήλωση.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/http://www.publichealth.org/public-awareness/understanding-vaccines/vaccine-myths-debunked/http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/5070670.stmhttp://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/mmr_prog_summary.shtmlhttps://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
Ευχαριστώ. (Παρά τα ορθογραφικά μου λάθη...)@Περαστική είμαιδιάβασα την ανάρτηση της μητέρας που επικόλλησες και τα σχόλια από κάτω. Η διάγνωση για ΔΑΔ δεν νοείται ως πλήρης και ενημερωμένη πριν την ηλικία των 5-6 ετών (όταν το παιδί θα πάει δημοτικό περίπου). Οποισδήποτε επιστήμων ή θεράπων προβαίνει σε διάγνωση ΔΑΔ μέχρι τότε έχει άλλες βλέψεις. Αν εκτιμάται τόσο πολύ η βιωματική εμπειρία (που επικαλλούνται οι περισσότεροι γονείς που ανησυχούν κι έχουν λόγο για να το κάνουν) τότε να αναφέρω ότι είχα συμπτώματα που με έβαλαν σε ανησυχία και είχα και διαγνώσεις (αντιφατικές μάλιστα από διαφορετικούς ειδικούς) και ανέλαβα την ευθύνη να κάνω στο παιδί την επαναληπτική δόση του εμβολίου κατόπιν της ολοκληρωμένης έρευνας που παρέθεσα παραπάνω. Δεν έχει τίποτα. Αν σας κάνει να νιώθετε κάποια ανακούφιση.
Αγαπητο Καραβαν τα γραφεις πολυ σωστα αλλα η ιστορια δεν τελειωνει εκει. Δες και το προσφατο VAXXED οπου ξεκαθαρα εμπλεκεται και το CDC στην αποκρυψη και χειραγωγηση επιστημονικων αποτελεσματων που αποδεικνυουν συσχετισμο αναμεσα στο τριπλο και τον αυτισμο. Ακομα πιο προσφατα (μολις πριν λιγες μερες) διαμορφωθηκε και η επιτροπη εμβολιου που ηγειται ο Bobby jr Kennedy με σκοπο να πραγματοποιησουν για πρωτη φορα επιστημονικες ερευνες που θα εξετασουν το συγκεκριμενο συσχετισμο και θα αναγκασουν το CDC να δημοσιευσει τις επιστημονικες τους ερευνες . Κι ομως το PubMed που ειναι το database ολων των επιστημονικων ερευνων δεν εμπεριεχει ουτε μια ερευνα που να εξεταζει πειραματικα (με control group, double blind, longitudinal design) εμβολιασμενα vs μη εμβολιασμενα παιδια κατω των δυο ετων (developmental milestone) με το τριπλο και την αναπτυξη τους σε ολα τα γνωστικα επιπεδα και κινητικες ικανότητες. Τα αποτελεσματα αυτης της ερευνας θα ξεκαθαριζαν το ρολο του ΜΜR. Θα'πρεπε ομως κανεις να αναρωτιεται γιατι δεν το'χουν κανει μεχρι τωρα. Επίσης αν ποτε βρεθεις στην Αμερικη σου συστηνω να ρωτησεις νοσοκομες (υπαρχουν και online groups) σχετικα με την αμεση εμπειρια τους με το τριπλο. Δυστυχως επικρατει πολυ αγνοια και φοβος πανω στο θεμα και ο κοσμος δεν ξερει να διαβαζει επιστημονικες μελετες ή να κατανοει στατιστικες λειτουργιες. Θεωρουν τους γιατρους θεους, παιρνουν πληροφοριες απο το WIKI και ειναι ετοιμοι να λιντσαρουν οποιονδηποτε με τον οποιο δε συμφωνουν αντι να χρησιμοποιησουν την κριτικη τους σκεψη και να αναρωτηθουν για αυτα που τους δινονται ως αυτονοητα. Αντιθετα απλα εκφραζουν μια αποψη.
Ευχαριστώ πολύ Ahillie και θα συμφωνήσω πως πολύς κόσμος δεν ξέρει να διαβάζει επιστημονικές μελέτες ή να κατανοεί στατιστικές και ότι δεν χρησιμοποιεί επαρκώς την κριτική του σκέψη. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι καθημερινά. Έρχομαι όμως εδώ να χρησιμοποιήσω ακριβώς την κριτική μου σκέψη (κι ας μην περιλάβω την γνώση της ανάγνωσης επιστημονικών πηγών) για να αναρωτηθώ πώς επικαλείσαι μια ταινία-ντοκυμαντέρ σαν το VAXXED. Η οποία ταινία τοποθετεί τον ίδιο τον προαναφερθέντα γαστρεντερολόγο Andrew Wakefield (ο οποίος μην ξεχνάμε ότι είναι ο εξαρχής υπαίτιος της τρομοκρατίας σχετικώς με την υποτιθέμενη σύνδεση MMR-αυτισμού) ως βασικό πυλώνα μιας και είναι ο....σκηνοθέτης της εν λόγω ταινίας. Είναι βέβαια κατανοητό ότι κάποιος του οποίου το όνομα αμαυρώθηκε να θέλει να αποκαταστήσει την φήμη του. Και εν πολλοίς προκαλεί συμπάθεια. Όμως ο δρόμος που επέλεξε να το κάνει αναφερόμενος σε καλύψεις του CDCP είναι κατά την γνώμη μου αποτυχημένος. Επιπλέον η ταινία ξεσήκωσε τις αντιρρήσεις του ιδίου του προέδρου του Φεστιβάλ της Tribecca δηλαδή του Robert de Niro ο οποίος έχει ο ίδιος αυτιστικό γιό! Μάλιστα ο De Niro αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ότι είχε ενδιαφέρον να δώσει βήμα σε μια ταινία που ασχολείται με το θέμα αυτό αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι περισσότερο κακό παρά καλό θα προκαλούσε. Εκτός αν συνωμοσιολογήσουμε ότι σαν τον δικό μας Κωστάκη Καραμανλή κάποιοι απείλησαν τον...de Niro και απέσυρε την ταινία από το διαγωνιστικό τμήμα. Ένα βασικό σημείο είναι ακόμα ότι οι ηχογραφημένες ομιλίες του ερευνητή William Thomson στην εν λόγω ταινία-ντοκυμαντέρ υποτίθεται ότι λένε κάτι σαν "ω θέε μου δεν το πιστεύω ότι κάναμε αυτό που κάναμε!". Φυσικά η δήλωση ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Όμως ο συνομιλητής του Thomson o επίσης ερευνητής Brian Hooker αποκάλυψε ότι οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες από όπου προέρχονται τα αποσπάσματα ήταν τελικώς για αποτελέσματα που σταθερά συνδέονται με κινητικά τικ (τα οποία είναι συχνότερα σε άτομα με αυτισμό αλλά δεν αποτελούν διαγνωστικό κριτήριο για αυτισμό μιας και παρουσιάζονται και από πολλές άλλες πληθυσμιακές ομάδες). Το MMR ΔΕΝ σχετίζεται με εκδήλωση συμπτωμάτων αυτισμού σε αφροαμερικανά αγόρια στα οποία οι δύο ερευνητές (επιδημιολόγος και βιολόγος) έκαναν έρευνα. Όμως ο ρόλος του CDCP παραμένει κάπως ασαφής.Ορίστε και όλη του η δήλωση. https://www.focusforhealth.org/dr-brian-hooker-statement-william-thompson/Αναφέρεται το thimerosal (το συστατικό που σας ανέφερα παραπάνω ως παράγωγο υδραργύρου) και σας έχω ήδη αναφέρει ότι ΔΕΝ υφίσταται πλέον στα εμβόλια που χορηγούνται στον ελληνικό τουλάχιστον πληθυσμό. Η εμμονή στην τριδύναμη χορήγηση (ή πενταδύναμη δηλαδή το Pentavac το δικό μας ή επταδύναμη) έχει να κάνει με την ανάγκη να μην αφεθεί τόσο "εύκολα" μια θεωρία (της σύνδεσης εμβολίων-αυτισμού) η οποία προσφέρει "πολύ ψωμί" επαγγελματικό σε πλήθος κόσμου από ερευνητές μέσω grants (οι επιστημονικές χορηγίες είναι πολύ εύκολες να γίνουν για δημοφιλή θεματολογίες) και εργοθεραπευτές/λογοθεραπευτές/παρεμβασιολόγους του αυτιστικού φάσματος ως σκηνοθέτες/δημοσιογράφους κλπ. Τέλος και ίσως το πειστικότερο επιχείρημα. Η πολύ πρόσφατη έρευνα JAMA (επισυνάπτω λινκ για να διαβάσετε την έρευνα) η οποία εξέτασε 96.0000 παιδιά και μάλιστα με ήδη αυτιστικά αδέρφια (δηλαδή ομάδα υψηλότατου κινδύνου λόγω της κληρονομικότητας του αυτισμού) δεν κατέληξε σε ευρήματα που να συνδέουν την χορήγηση του τριπλού εμβολίου MMR με εκδήλωση συμπτωμάτων αυτισμού. Σύγκρινε το στατιστικό δείγμα των 96.000 παιδιών με τα...12 που εξέτασε ο Andrew Wakefield. http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2275444Κι η υποσημείωση που κάνω καταλήγοντας κι αφορά σε δύο θέματα που έθιξες. 1. Οι νοσοκόμε/οι δεν θεωρούνται ικανό σώμα ώστε να αξιολογήσει τέτοιας μορφής ζητήματα. (Αν έχεις περάσει λίγο χρόνο σε νοσοκομείο ως ασθενής και έχεις ακούσει συζητήσεις ιατρικές μεταξύ νοσοκόμων θα διαπιστώσεις όπως διαπίστωσα κι εγώ ότι ίσως γνωρίζεις εσύ περισσότερα ιατρικά σωστότερα από εκείνες!) 2.Δεν υφίστανται επιστημονικές έρευνες δημοσιευμένες στο PubMed που να εξετάζουν με τις μεθόδους που αναφέρεις (control group κλπ) σε ηλικίες κάτω από το (όντως) κρίσιμο αναπτυξιακό στάδιο των 2 ετών ακριβώς επειδή η πλήρης και οριστική διάγνωση του αυτιστικού φάσματος (της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής δηλαδή της ΔΑΔ που ανέφερα ακριβώς παραπάνω) ΔΕΝ μπορεί να γίνει πριν την ηλικία των 5 ετών. Γι'αυτό κι αν πας το παιδάκι σου κάτω από αυτήν την ηλικία για διάγνωση κανείς δεν σου δίνει ΕΓΓΡΑΦΗ διάγνωση...αυτό τα λέει όλα. :)
Προτείνω να ζητήσουμε στη lifo τη δημοσίευση της ανάρτησης σου Κάραβαν. Δε ξέρω τις διαδικασίες ελέγχου εγκυρότητας πληροφοριών κτλ αλλά θα ήταν σπουδαίο να μπορεί να δημοσιευθεί επίσημα. Κύριε διαχειριστά μεσολαβήστε!
Δεν θα είχα αντίρρηση Ntili Manili και Admin και μάλιστα θα καλωσόριζα έλεγχο εγκυρότητας των πληροφοριών. Αυτό που θα ήταν ιδανικό θα ήταν αν είχα την ευκαιρία να το καλλωπίσω (συντακτικο-ορθογραφικά)λίγο και να το "χτενίσω" ως κείμενο ώστε να είναι μεστό και όσο το δυνατόν ευανάγνωστο.