ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

#PoorMelania - Πράγματα που κανείς δεν πρέπει να λέει σε μια γυναίκα, όποια κι αν είναι αυτή

#PoorMelania - Πράγματα που κανείς δεν πρέπει να λέει σε μια γυναίκα, όποια κι αν είναι αυτή Facebook Twitter
Στην Μελάνια Τραμπ δεν θα συγχωρεθεί τίποτα...
24
Υπάρχουν πρόσωπα που αν επιχειρήσει κανείς να επισημάνει τα τρωτά τους, θα θεωρηθεί ότι επιχειρεί να ξεπλύνει τον αντίπαλο τους: είναι τέτοιας έντασης η δημοφιλία τους και τέτοιας έκτασης η ελαφρο-χούντα του politically correct, που αυτομάτως θα θεωρηθεί φασίστας.

Για παράδειγμα, πολλοί ένιωσαν άβολα με τον μορφασμό της Μισέλ Ομπάμα και τη δήθεν αμηχανία της να δεχθεί το δώρο της Μελάνια Τραμπ, εκεί στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, αλλά κανείς δεν μίλησε για απρέπεια, για μία ξεκάθαρα αγενή χειρονομία. Όλοι είδαν τη χαριτωμένη αμηχανία, την άβολη στιγμή, το απρόοπτο. Είναι τόσο συμπαθής και τόσο ιδιοφυής στους χειρισμούς η πρώην Πρώτη Κυρία, που εύκολα της συγχωρούνται και λάθη τύπων και ολισθήματα ουσίας.

Αντιθέτως, στη Μελάνια Τραμπ δεν θα συγχωρεθεί τίποτα. Είναι παντρεμένη με την απεχθέστερη φυσιογνωμία της διεθνούς πολιτικής σκηνής εδώ και δεκαετίες και αυτό αρκεί. Προέρχεται και από ένα φυτώριο γυναικών εξαιρετικά ειδικού πλαισίου –το πρώην μοντέλο, το κορίτσι που παντρεύτηκε τον πλούσιο καουμπόη, η γυναίκα που εξ αρχής είχε δηλώσει ότι καμία όρεξη δεν είχε να εμπλακεί στις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της, η αιώνια ντάμα που δεν λέει πολλά κι αν λέει τα λέει καθ' υπαγόρευση, η «ένα βήμα πίσω». Εξαιρετική λεία στην αρένα που έχτισε μέσα από την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και το lifestyle και ο σύζυγός της και νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ένα περιβάλλον που θέλει τις γυναίκες έτσι ακριβώς, πειθήνιες, φρόνιμες, σε χρυσό κλουβί, ευάλωτες σε κάθε προσβολή, σε κάθε αιχμή, διαθέσιμες.

Μήνες τώρα, αλλά με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα, η Μελάνια είναι ο σάκος του μποξ για όσους αποστρέφονται όλα εκείνα που εκπροσωπεί ο Τραμπ. Και ως σωστός σάκος μαζεύει τα πάντα. Από αιχμές για το παρελθόν, τον δείκτη νοημοσύνης της, τις ενδυματολογικές της επιλογές, τη συναισθηματική της κατάσταση, το ίδιο της το παιδί. Φυσικά και δεν θα περνούσαν απαρατήρητες οι προβληματικές στιγμές της με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας και βεβαίως αντέχει σχόλιο η φλύαρη γλώσσα του σώματος. Σε όλα αυτά θα είχε αξία ένα σχόλιο των νέο-φεμινιστικών κινημάτων, έστω και χοντροκομμένο που λέει ο λόγος. Παρά τις επιλογές της, η Μελάνια Τραμπ εξακολουθεί να είναι γυναίκα, σύζυγος και μητέρα και θα είχε αξία η κινηματική θέση όσων την οικτίρουν. Αντιθέτως, χθες, στο διαδίκτυο από το σοβαρό New Yorker έως το καταγέλαστο Twitchy.com ανέλυαν τις εκφράσεις του προσώπου μιας «κακοποιημένης γυναίκας». Υπάρχει κάτι χυδαία αστείο, εδώ.

Αν συνεχιστεί το λιντσάρισμα της Μελάνια, χωρίς μία απ' όλες αυτές τις γεμάτες ζήλο ακτιβίστριες του φεμινισμού να αρθρώσει μισή λέξη για το λάθος που συντελείται, τότε το ρεζίλι θα έχει και υπογραφή. Θα την έχει βάλει η Μελάνια Τραμπ με χρυσό μολυβάκι, στολισμένο με φτερό και φιόγκους

Όταν η περίφημη ατάκα του συζύγου της για το από πού πρέπει να γραπώνει κανείς μια γυναίκα γκρέμισε το διαδίκτυο και δυστυχώς έγραψε ιστορία, πολλοί αναρωτήθηκαν ποια θα ήταν η θέση ορκισμένων νέο-φεμινιστριών, όπως η Lena Dunham, οι Pussy Riots, η Amy Schummer και άλλες, έτσι και γινόταν κάποιο λάθος και έβγαινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ. Το λάθος έγινε, ο Τραμπ βγήκε και ο νέο-φεμινισμός, ειδικά αυτός που βγάζει πολλά λεφτά από την πώληση εύπεπτων νέο-κλισέ μέσω σειρών, βιβλίων και εγχειριδίων γυναικείου ακτιβισμού, ζει τον μεγαλύτερο ευτελισμό στην ιστορία του: μοιάζει του Τραμπ, ειρωνεύεται, τρολάρει και ενίοτε τραμπουκίζει τις γυναίκες που δεν ταιριάζουν στα πρότυπα του και κυρίως δεν βγάζει άχνα, όταν πρέπει να αναλύσει, να εξηγήσει, να αποτρέψει από συμπεριφορές που θυμίζουν τον ‘εχθρό’.

Κοινώς, να πει, απλά ή σύνθετα (όπως ευκολύνεται) ότι αυτά που ακούει και διαβάζει η νυν Πρώτη Κυρία είναι πράγματα που δεν θα ‘πρεπε ποτέ να ακούσει μια γυναίκα, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι τακτικές που συντηρούν και τρέφουν τα σαπρόφυτα που καλλιεργεί ο σύζυγός της. Είναι ανάποδος τραμπισμός, ας το πούμε απλά.  

Αν συνεχιστεί δε το λιντσάρισμα της Μελάνια, χωρίς μία απ’ όλες αυτές τις γεμάτες ζήλο ακτιβίστριες του φεμινισμού να αρθρώσει μισή λέξη -έστω και ως ανέκδοτο- για το λάθος που συντελείται (με τις ευλογίες μόδιστρων και λοιπών celebrity, που αποφάσισαν να πολιτικοποιηθούν μέσα από τη φούστα της νέας Πρώτης Κυρίας), τότε το ρεζίλι θα έχει και υπογραφή. Θα την έχει βάλει η Μελάνια Τραμπ με χρυσό μολυβάκι, στολισμένο με φτερό και φιόγκους, έτσι για ν’ αποδείξει ότι το σύστημα του άντρα της δουλεύει μια χαρά, αναπαράγοντας κοκόρια για κάθε γούστο και στρατόπεδο. Θα είναι πικρά αστείο να αποδειχθεί ότι οι επικριτές της και οι κυρίες που την γδέρνουν αφ' υψηλού είναι το ίδιο κενές, επιφανειακές και συμβιβασμένες μ' εκείνη... Αλλά τα 'χει αυτά και η ζωή και η πολιτική. 

Πρόσωπα
24

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

13 σχόλια
Προφανώς,μόνο οι γυναίκες και δη οι φεμινίστριες,γνωρίζουν τα εσώψυχα της κάθε γυναίκας,ώστε να αποφανθούν εάν είναι υπέρ ή κατά της κακιάς πατριαρχίας,οπότε τί να σχολιάσω...Όταν η λαοπρόβλητη Μισέλ έλεγε σε μικρά κορίτσια να νικάνε(beat=δέρνω,το ρήμα που χρησιμοποίησε!)τα αγόρια,δεν άκουσα καμία φεμινίστρια να την κατηγορεί για σεξισμό,όπως θα 'πρεπε,μόνο ο Τραμπ είναι ο κακός!
Εγώ δεν βλέπω κανένα "ξέσκισμα" της Μελάνια.Ισα-ισα που πολλοί-όχι εγώ-βλέπω να την αντιμετωπίζουν με συμπόνια.Η Μελάνια Τραμπ είναι γυναίκα με ισχύ.Είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ!Το ότι κάποιοι σχεδιαστές δεν θέλουν να ντύνουν τη σύζυγο του Τραμπ και να συνδέουν το brand τους με το μισογυνισμο,τον διχαστικό λόγο και τον ρατσισμό του είναι ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα τους.Πως υπερασπίστηκε η Μελάνια τις γυναίκες όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα φρικτά σχόλια του συζύγου της για το...grabbing?It's boys' talk είπε!Όσο για την Μισέλ Ομπάμα προφανώς αιφνιδιάστηκε επειδή η ανταλλαγή δώρων δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο και δενήταν καθόλου αγενής απέναντι της.Αγενής ήταν ο σύζυγος της που την άφησε να τρέχει από πίσω του με το πακέτο στα χέρια.
Σχόλια για το παρελθόν, τη νοημοσύνη, τα ενδυματολογικά της κλπ δεν γίνεται να προέρχονται από φεμινίστριες. Για να το πιστέψει κανείς αυτό κάτι πρέπει να μην έχει καταλάβει καλά. Αυτό που κρίνεται είναι το ότι μένει και στηρίζει έναν τέτοιο άνθρωπο, παίζοντας το ρόλο της υπάκουης συζύγου που κλείνει τ' αυτιά σ' όλες τις αισχρότητες που έχει κάνει ή πει. Όλα τα δημόσια πρόσωπα πρόκειται να δεχτούν σκληρή κριτική. Το πρόβλημα είναι όταν και άντρες και γυναίκες δέχονται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Και αυτά δεν θα προέλθουν από το κίνημα που στηρίζει την ισότητα. Γιατί ο ρόλος του τώρα είναι να αναδείξει ότι δεν γίνεται η πρώτη κυρία να δείχνει ότι ο σύζυγός της παρενοχλεί γυναίκες αλλά κάθεται μαζί του και τουλάχιστον να δείχνουμε στον κόσμο ότι όλα καλά. Αυτή την ενήλικη, προσωπική επιλογή της θα πρέπει να στηλιτεύουμε μέχρι να μείνει στη συνείδηση και του τελευταίου κοριτσιού.
1.Κατηγορείς τον φεμινισμό για τις νίκες της πατριαρχίας? Η πατριαρχία είναι κατασκευασμένη αιώνες τώρα, πολύ καλά οχυρωμένη και αφομοιωμένη από την πλειοψηφία γι’ αυτό και κερδίζει. Δεν κερδίζει γιατί φταίνε οι φεμινίστριες που δήθεν ηττήθηκαν με την εκλογή Τrump.2. Είναι η Μελάνια φεμινίστρια? Έχουν καμία υποχρέωση οι φεμινίστριες να υπερασπίζονται τους/τις σεξιστές/ριες που μάχονται τον φεμινισμό? Ζήτησε την αλληλεγγύη τους και δεν της την δώσανε?3. Poormelania? κυριολεκτικά και μεταφορικά πως μπορεί αυτό να ισχύει? κάνετε προβολές δικές σας και την φαντάζεστε όπως θέλετε "θύμα", "θλιμμένη", "πανούργα". Δεν ξέρουμε τι ισχύει πίσω από κλειστές πόρτες, όλα αυτά είναι δικές σας υποθέσεις.4. Ναι, δέχεται και σεξιστική επίθεση όπως όλες οι γυναίκες καθημερινά, γυναίκες που δέχονται καταπίεση χωρίς να έχουν επιλογές και θέσεις εξουσίας. Και αυτές θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα.
Δηλαδη εφοσον δεν ειναι φεμινιστρια δεν πρεπει να υπερασπισθει απο αυτες;?;ας μην υπερασπιστουν ουτε τις γυναικες της μεσης ανατολης που της σκοτωνουν επειδη μπορει να βιαστουν γιατι εξαλλου ασπαζονται το μουσουλμανικο δογμα! Ε οχι ρε παιδι...ο φεμινισμος ειναι ιδεα και οι ιδεες ειναι για να προβαλλονται σε καθε ευκαιρια και ποσο μαλλον σε μια τετοια περιπτωση οπως η μελανια που εχει τοση μεγαλη προβολη.ισα ισα εδω οφειλει ο φεμινισμος νασχοληθει με την περιπτωση για να κοινοποιησει στο ευρυ κοινο τι ειναι φεμινισμος και το σημαντικοτερο :δεν απευθυνει την ασπιδα του μονο στις μυημενες!
Οι γυναίκες της μέσης Ανατολής δεν έχουν ούτε τις ευκαιρίες μόρφωσης , ούτε την ελευθερία που έχει η κυρία Τραμπ. Άτυχης η σύγκριση. Η συγκεκριμένη γυναίκα με τη στάση της και τις επιλογές της έχει απεμπολήσει το δικαίωμα να την υπερασπίζονται οι θιασώτες της ισότητας , λυπάμαι. Και ναι δεν είναι στο απυρόβλητο . Είναι δημόσιο πρόσωπο , οφείλει να δέχεται την κριτική ποσό μάλλον όταν με την ζωή της γίνεται παράδειγμα προς μίμηση .
Αν χρειάζεται κάποια ειδική αίτηση προκειμένου η κάθε Μελάνια να δεχτεί ένα χέρι βοήθειας, έστω εικονικής από τα φεμινιστικά κινήματα, ενημερώστε μας παρακαλώ να το έχουμε υπόψιν.
Το άρθρο έχει χάσει πλήρως την ουσία του θέματος κ η Μελάνια δεν αποτελεί ένα άμοιρο θύμα που χρειάζεται υπεράσπιση, έκανε ελεύθερα κ συνειδητά τις επιλογές της, δεν είναι μια damsel in distress και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει καμιά σχέση με τις γυναίκες π.χ. της Σ. Αραβίας, του Πακιστάν κ της Ινδίας, έλεος κατά τα άλλα οι QUEER CAT, NEVERLANDER, BOSON, ANK1986 με κάλυψαν πλήρως με όσα γράφουν!
Άρα και οι δημοκράτες άρρενες να βγουν να υπερασπιστούν τον Τραμπ, επειδή είναι άντρας; Ο φεμινισμός δεν υπερασπίζεται θεσμικά πόστα, υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών να υπάρχουν ισότιμα. Να μπορούν να δουλεύουν και να έχουν άποψη. Αν η κα Τραμπ δεν έχει άποψη ως πρώτη κυρία, δεν έχουν τίποτα να υπερασπιστούν οι "φεμινίστριες" (δεν κοροϊδεύουν το "δικό" της παιδί αλλά το παιδί του προέδρου της Αμερικής). Πάντως μου κάνει εντύπωση, ειδικά από εργαζόμενες γυναίκες να ειρωνεύονται ή να μέμφονται τον φεμινισμό. Κάποιες, κάποτε δώσαν το αίμα τους για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν άποψη και δικαιώματα. Κάποιες το δίνουν ακόμα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας πρόεδρος της Αμερικής που θεωρεί φυσικό να πιάνει αιδοία γυναικών όποτε θέλει και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Και υπάρχουν πράγματι γυναίκες που κατηγορούν όσες διαμαρτύρονται για αυτό; Εντυπωσιακό!
Ακριβώς!Το δικαίωμα της Μελάνια που υπερασπίζονται όλες οι φεμινίστριες, είναι να παραδώσει τα σκήπτρα της Πρώτης Κυρίας και να χωρίσει τον Τραμπ. Δίνει ένα ελεεινό παράδειγμα του πόση ταπείνωση πρέπει να ανεχτεί μια γυναίκα προκειμένου να έχει λεφτά,λούσα κλπ αλλά όχι αξιοπρέπεια και αυτό σίγουρα δεν είναι προς υπεράσπιση.Απόρησα κι εγώ με το άρθρο.
Το άρθρο αυτό εκφράζει ξεκάθαρα όσες (και όσους) έχουν βολευτεί με την πατριαρχία. Έχει κυριαρήσει σε πολύ κόσμο η άποψη πως οι φεμινίστριες είναι απλώς κάτι περίεργα, θυληκά όντα που μισούν τους άντρες αλλά και τις γυναίκες. Η πλάκα είναι ότι οι ίδιες που φωνάζουν για την ανελευθερία των γυναικών στη μέση ανατολή, είναι οι ίδιες που φωνάζουν για την ελευθερία των γυναικών στη Δύση! Η άλλη πλάκα είναι ότι η ελευθερία των γυναικών στη Δύση κατακτήθηκε σχετικά πρόσφατα μέσα από τις μάχες που δώσαν αυτά τα περίεργα,θυληκά όντα που λέγονται φεμινίστριες. Αλλά ας μη στεναχωρούμε άλλο τη Μελάνια που στέκεται τόσο πειθήνια πίσω από τον άντρα της. Άλλωστε είναι γνωστό πως πίσω (και μόνο πίσω) από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μία γυναίκα. Φεῦ!
Έχετε απόλυτο δίκιο! Η γυναίκα αποτελεί "όχημα" και "πυρομαχικό" καθώς και "ανθρώπινη ασπίδα" στην πολιτική πορεία του συζύγου από τον τρόπο που είναι δομημένα όλα τα σχετικά με τα media και την πολιτική κριτική. Και η τελευταία σας περίοδος "αυτά έχει η ζωή και η πολιτική" γίνεται πιο δραματική κι ειρωνική ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι η Μελάνια ουδέποτε οραματίστηκε μια ζωή εξουσίας ως Πρώτη Κυρία...
Γιατί να την υπερασπιστούμε ; έκανε την επιλογή της. Ούτε και είναι περιορισμένη σε καμία εσχατια του κόσμου για να μην ξέρει ότι δικαιούται ως γυναίκα και ως άνθρωπος καλύτερη μεταχείριση. Είναι ενήλικη, ελεύθερη και γνωρίζει . Με τη στάση της και τις επιλογές της νομιμοποιεί και ξεπλένει αυτά που κάνει ο άνδρας της. Μάλλον αυτή θα πρέπει να απολογηθεί στις άλλες γυναίκες για το παράδειγμα που δίνει .
Έξοχο άρθρο. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι το λιντσάρισμα της Μελάνια τις τελευταίες μέρες έχει αγγίξει επίπεδα ξεφτυλισμένης χυδαιότητας. Και μάλιστα εκθέτει περισσότερο αυτούς που το κάνουν παρά την ίδια. Είτε μας αρέσει, είτε όχι η κα.Τράμπ δήλωσε ότι δεν θέλει ο σύζηγος της να ασχοληθεί με τα πολιτικά, εμφανέστατα δυσανασχετεί με αυτή την απόφαση του και δείχνει ότι δεν γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό την κάνει πιο αληθινεί από την την Μισέλ που γνώριζε τις κατάλληλες κινήσεις για να κερδίζει τον κόσμο. Απλά πρέπει να αποφασίσουμε αν μας αρέσει η αλήθεια ή τα όμορφα ψέμματα.
Από που έβγαλε το συμπέρασμα η αρθρογράφος ότι το φεμινιστικό κίνημα βάλλεται κατά της Μελάνια; Τα τρολ του ίντερνετ είναι η Amy Schumer;Τι σοβαρά συμπεράσματα είναι αυτά χωρίς έστω μία πηγή;