Τραμπ: Πιστεύω ότι ο εικονικός πνιγμός, ως μέθοδος ανάκρισης, αποφέρει αποτελέσματα

Τραμπ: Πιστεύω ότι ο εικονικός πνιγμός, ως μέθοδος ανάκρισης, αποφέρει αποτελέσματα Facebook Twitter
4

«Απολύτως πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον εικονικό πνιγμό ως μορφή βασανισμού με σκοπό την συλλογή πληροφοριών, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, προσθέτοντας ότι θα αναμένει τις συμβουλές των στελεχών της κυβέρνησης του για την χρησιμοποίηση του.


Ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί αύριο, ότι θα βασιστεί στις συμβουλές του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο και του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις, μεταξύ άλλων, για την χρήση της παράνομης αυτής μορφής βασανισμού.


«Αν δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν την πρακτική αυτή, δεν θα διαφωνήσω. Αν επιθυμούν να την εφαρμόσουν, τότε θα εργαστώ προς αυτόν το σκοπό. Θέλω να κάνω τα πάντα εντός των ορίων εκείνων που μας επιτρέπονται να κάνουμε, αν κρίνονται νόμιμα... Αν πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα; Απολύτως και το πιστεύω», δήλωσε για την πρακτική του εικονικού πνιγμού.


Ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα το 2009 απαγορεύοντας τον εικονικό πνιγμό και άλλες ενισχυμένες τεχνικές ανακρίσεων που χαρακτηρίζονται μέθοδοι βασανιστηρίων από πολλούς βουλευτές και οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΡΑΠ

Διεθνή / Μακρόν για πυροβολισμούς στην Τραπ: «Σημείο καμπής» για τη Δημοκρατία η τρομοκρατική και ρατσιστική επίθεση

«Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια τρομοκρατική ενέργεια με σκοπό να σκοτώσει τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά μας, λόγω της θρησκείας τους ή του χρώματος του δέρματός τους», είπε
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ρωσικό ντίζελ: Στον δρόμο για τις ΗΠΑ το πρώτο δεξαμενόπλοιο μετά τη συμφωνία Πούτιν - Τραμπ

Το μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοιο «Agioi Fanendes», με σημαία Μάλτας, φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του - Θα είναι το πρώτο που θα εισαχθεί στις ΗΠΑ μετά την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει το 2022 ο Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ STARLINK

Διεθνή / Ουκρανία: Παραμένουν τα όρια ταχύτητας στο Starlink, παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ περί αποκατάστασης

Τα τεχνικά προβλήματα του Κιέβου με τα δορυφορικά συστήματα του Έλον Μασκ εκδηλώνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Διεθνή / Κένυα: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Μια γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια, ενώ συγγενείς αγνοουμένων αναφέρουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για βοήθεια – Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Νομίζω ότι είναι φάουλ να προβάλλεται ως επιχείρημα η αναποτελεσματικοτητα των βασανιστηρίων ως μέσο ανάκρισης (ο ανακρινόμενος λέει ότι θέλει να ακούσει ο βασανιστής του κλπ). Θα πρέπει να πάρουμε και σαφή θέση -ιδίως οι πολιτικοι-... Ή δεν αποδεχόμαστε τα βασανιστήρια σε καμια περίπτωση (επομένως το εάν είναι αποτελεσματικα ή όχι μας είναι παντελώς αδιάφορο) ή τα αποδεχόμαστε, με την λογική "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" επομένως βλέπουμε ποια έχουν αποτέλεσμα και ποια όχι.Η ρητορική κατά των βασανιστηρίων που περιλαμβάνει το επιχείρημα "μα δεν έχουν αποτέλεσμα ούτως η άλλως" αφήνει, εκ των πραγμάτων, το υπονοούμενο ότι εάν είχαν αποτέλεσμα, μπορεί και να το σκεφτόμασταν.Ο Τραμπ είναι, προφανώς της λογικής "ο σκοπός αγοαζει τα μέσα". Με βάση την λογική του, αυτά που είπε είναι απολύτως σωστά. "Έαν δούμε ότι νομικά μπορούμε να το κάνουμε και με συμβουλεύσουν ότι είναι χρήσιμο, γιατί να μην το κάνουμε;". Δεν υπάρχει τίποτε παράλογο σε αυτό... Μόνο ανήθικο και αντίθετο με τα δυτικά ιδεώδη.
Πως ήταν η ατάκα; "I love the smell of napalm in the morning" Ο τύπος δεν μπορεί να καταλάβει οτι με τα βασανιστήρια το θυμα λέει στον βασανιστή αυτά που περιμένει να ακούσει. Χώρια φυσικα η φρίκη του γεγονότος πως αυτό είναι κάτι που εγκρίνει ο πρόεδρος της "χώρας των ελεύθερων".