Σεξ της μιας νύχτας: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες

Σεξ της μιας νύχτας: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες Facebook Twitter
7

Όταν οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν one night stand δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τείνουν να το μετανιώσουν, ενώ οι άνδρες φαίνεται πως το μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το συμπέρασμα μιας νέας σχετικά έρευνας νορβηγικού πανεπιστημίου, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

 Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια εμπειρία περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάσθηκε.

 «Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανιώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο Κενέιρ.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μη κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη.

 Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ από ό,τι οι γυναίκες - έτσι λένε τουλάχιστον.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ
Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδή το άρθρο μας λέει όμορφα και ωραία ότι ο άντρας είναι τόσο γουρούνι που μπορεί ανενόχλητος και χωρίς να έχει συνέπειες να χοροπηδάει αριστερά και δεξιά φουσκώνοντας την κάθε κοπέλα που βρίσκει, διότι οι σύγχρονες γυναίκες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ζητήσουν προφυλάξεις ενώ ο άντρας δεν ασχολείται καν. Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η γυναίκα επιλέγει τον άντρα με συμφεροντολογικά κριτήρια: τα καλύτερα γονίδια για το παιδί και ο καλύτερος σύντροφος για αυτήν. Συμπερασματικά: τα σεξιστικά στερεότυπα των προηγούμενων δεκαετίων (και αρκετά προηγούμενων δεκαετιών) αναπαράγονται συστηματικά και παρουσιάζονται ως συμπεράσματα ερευνών. Μετά λέμε γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον σεξισμό πίσω μας.
Κι όμως έχει απόλυτο δίκιο ο Double Helix. Θαρρείς κι η "έρευνα" (πόσοι άραγοι οι συμμετέχοντες και με ποιά μεθοδολογία επιλέχθηκαν και σε τι ερωτηματολόγια απάντησαν; και γιατί δεν υπάρχει λινκ για την επίσημη σελίδα δημοσίευσης;) ήταν προδιαγεγραμμένη να φέρει τα αποτελέσματα που αναφέρονται. Άλλωστε το λέει και ο τίτλος τους περιοδικού "evolutionary psychology" ήτοι εξελικτική ψυχολογία. Εξελικτική. Δηλαδή Δαρβινιστική. Η θεωρία σύμφωνα με την οποία οι άντρες είναι άγρια θηρία που θέλουν να σκορπίσουν το σπέρμα τους στο έξω διάστημα και η έλξη βασίζεται στο πόσο μ@$#νίλα μυρίζει η υποψήφια από χιλιόμετρο. Κάτι μου λέει ότι αυτά όμως δεν μας πολυσυμφέρουν και δεν τα αναφέρουμε...σωστά;Απολύτως φυσικό να μετανιώνουν οι γυναίκες και μόνο με βάση ότι υφίσταται το λεγόμενο "οργασμικό κενό" (να το Googlάρετε) κι επομένως σε ποσοστό πάνω από 50% ΔΕΝ οργάζουν με τον άντρα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή (δηλαδή de facto τον άντρα της μιας βραδιάς!). Οπότε τι να τους μείνει να απολαύσουν; To άγχος αν έχουν λάβει σωστές προφυλάξεις κι αν θα τους φερθεί τουλάχιστον κόσμια και δεν θα αποδειχθεί ψυχάκιας μιας και η διαφορά μυϊκής δύναμης μεταξύ μέσου άντρα και μέσης γυναίκας δημιουργεί ρίσκο για την γυναίκα κι όχι για τον άντρα; Πείτε μας κι άλλα τέτοια με πασπάλισμα επιστημοσύνης να έχουν να τα επικαλούνται οι σεξιστές.
Επιτέλους μια εξήγηση με βάση τη γενετική, αντί των κοινωνιολογικών αναλύσεων του συρμού. Ένας άντρας μπορεί να κάνει 365 παιδιά τον χρόνο, αφήνοντας τους πετυχημένους γενετικά συνδυασμούς να αποδειχτούν στην πράξη. Η γυναίκα μπορεί να κάνει μόνο ένα, άρα ενδιαφέρεται πολύ με ποιον θα το κάνει. Η αναπαραγωγή εξηγεί και το εντονότερο ενδιαφέρον των γυναικών να δείχνουν νέες. Γιατί πολύ απλά οι άντρες έχουν μεγαλύτερη περίοδο γονιμότητας.Θα μου πεις, δεν κάνουμε σεξ μόνο για αναπαραγωγή κι υπάρχουν πια κι οι προφυλάξεις. Σωστό. Όμως οι στρατηγικές αυτές είναι βαθιά χαραγμένες μέσα μας και δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη.