Ο Τσίπρας απαντά για το θέμα Βαρουφάκη: Δεν σημαίνει πως όποιος είναι ευφυής κάνει για πολιτικός

Ο Τσίπρας απαντά για το θέμα Βαρουφάκη: Δεν σημαίνει πως όποιος είναι ευφυής κάνει για πολιτικός Facebook Twitter
9

Το καυτό ζήτημα που έχει προκύψει με το μπαράζ "αποκαλύψεων" και δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη τις τελευταίες ημέρες, κλήθηκε να σχολιάσει απόψε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός φάνηκε πως δε θέλει να δώσει τροφή στο θέμα και να συνεχίσει τη κόντρα, αλλά άφησε μια και μοναδική αιχμή που αρκεί σαν απάντηση.

«Εκτιμώ τον έντιμο χαρακτήρα του. Μπορεί να έκανε λάθη αλλά τα λάθη τα χρεώνομαι εγώ» είπε ο πρωθυπουργός.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε μεγάλη δυναμική στη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν θα φορτώσει τα λάθη σε εκείνον και πως χρεώνεται ο ίδιος τα λάθη διότι ο ίδιος είναι ο πρωθυπουργός."Μια από τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αίσθηση είναι όταν αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια για το Γιάνη Βαρουφάκης και υποστήριξε πως αυτά προκλήθηκαν όταν ο πρώην ΥΠΟΙΚ πήγε στους εταίρους. " Τότε κατάλαβαν πως απέναντί τους είχαν έναν οικονομολόγο που ήξερε οικονομικά καλύτερα απ αυτούς." πρόσθεσε.

Είπε πως είναι προφανές ότι έγιναν λάθη. Πρόσθεσε ότι από τη μια ο κ. Βαρουφάκης έχει μια εκπληκτική ευφυΐα και καταπληκτικές δυνατότητες και ότι από την άλλη το ότι είναι κάποιος εξαιρετικός οικονομολόγος και καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι "κάνει" για πολιτικός.

Τόνισε ότι ήταν συναινετική η απόφαση για αποχώρησή του από το υπουργείο και πως διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις μαζί του και πως εκτιμά το έντιμο του χαρακτήρα του. Απαντώντας σε όσους καταλογίζουν δόλο στον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλα αυτά είναι ανοησίες.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Ασχέτως τις προτιμήσεις του καθενός, για την επόμενη δεκαετία ο Τσίπρας δεν θα έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν τον πατρωνάρουν οι αμερικανοί (το υποψιάζομαι μόνο) αλλά σίγουρα δημιούργησε αίσθηση στην Ευρώπη, και σε όλο τον κόσμο. Κανένας άλλος δεν σήκωσε κεφάλι στην Γερμανία, ούτε ο Ραχόϊ, ούτε ο Ρέντσι, ούετ η γραφική καρικατούρα ο Ολάντ. Και δεν τρέφω αυταπάτες, ότι μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στο χείλος του γκρεμού, ούτε βέβαια ότι ήξεραν-ξέρουν τι τους γίνεται οι περισσότεροι. Αλλά σίγουρα τάραξε τα λιμνασμένα ευρωπαϊκά νερά, οι Ισπανοί που υποτίθεται είναι εκτός μνημονίου αλλά ματώνουν καθημερινά, αλλά και οι Ιταλοί (ο μεγάλος τρόμος της Ε.Ε) πήραν το μήνυμα κι από την Ελλάδα, κι από την Γερμανία, αν δεν το αποκωδικοποιήσουν σωστά, στην Ε.Ε θα κυριαρχίσει ο ναζισμός. Ο Τσίπρας αν δεν καβαλήσει καλάμι, μπορεί να μετεξελιχτεί σε μεγάλο ηγέτη, μια ιδιότητα που σχεδόν έχει εξαλειφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν εξαιρέσουμε τον Πούτιν την Μέρκελ και τον Ερντογάν, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο, οι ανύπαρκτοι με τους τίποτα βρίσκονται στην εξουσία.
Μη μπερδεύεις τα πράγματα, γιατί πολύ σωστά ο Τσίπρας διαχώρισε την οικονομική ευφυϊα από την πολιτική.Παράδειγμα, ο Μπίλ Γκέϊτζ εγκατέλειψε το Χάρβαρντ στον πρώτο χρόνο, κι όμως, στην εταιρεία του δουλεύουν μέχρι και νομπελίστες, θεωρείς ότι δεν είναι ευφυείς, ή ότι δεν κάνουν για επιχειρηματίες;Ο Βαρουφάκης θέλει 10 Σόϊμπλε στην καθισιά του στα οικονομικά, κι ο Σόϊμπλε θέλει 10 Βαρουφάκηδες (μη πώ 100) στην πολιτική.
Είπε ο Πρωθυπουργός:"Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε μεγάλη δυναμική στη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας" Πηγή: www.lifo.grΗ μόνη δυναμική που έδωσε ο Βαρουφάκης, κατά τη γνώμη μου, ήταν αυτή της ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που μας στοίχισε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Το κακο ειναι πως τα καταλαβες Και αυτο πολυ αργα Αλεξη! Κι'ετσι τωρα θα πρεπει να πληρωσουμε κι'αλλα εμεις! Καλα να τα παθιυμε θα μου πεις...Σ'αυτο δεν εχεις κ αδικο!