Κωνσταντινούπολη: Πλήθος ξυλοκόπησε άγρια Τούρκο σχεδιαστή εξαιτίας βίντεο με τη φράση "πνίξου στο σκ..τό σου Τουρκία"

Κωνσταντινούπολη: Πλήθος ξυλοκόπησε άγρια Τούρκο σχεδιαστή εξαιτίας βίντεο με τη φράση "πνίξου στο σκ..τό σου Τουρκία" Facebook Twitter
15

Eπίθεση από οργισμένους πολίτες δέχτηκε με το που έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο γνωστός στη χώρα σχεδιαστής Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος προηγουμένως είχε απελαθεί από τα κατεχομενα της Κύπρου λόγω ενός βίντεο που ανέβασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Video που τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον δείχνει να ξυλοκοπείται και να πέφτει στο έδαφος. Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι χτυπήθηκε στα νεφρά και στη βουβωνική χώρα ενώ σύμφωνα με την αστυνομία στον ξυλοδαρμό του εμπλέκονται 8 άτομα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Χουριέτ, στο αεροδρόμιο είχε φτάσει η αστυνομία για να τον συλλάβει αλλά την πρόλαβαν οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Στο επίμαχο βίντεο που ανέβασε ο σχεδιαστής και προκάλεσε τις αντιδράσεις και την απέλαση, ακούγεται να λέει σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία: «Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εντάξει μωρό μου. Δεν σας φίλησα καν. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία».

O Toύρκος σχεδιαστής συχνά εκφράζεται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ενώ ασκεί κριτική για την ασκούμενη πολιτική από την τουρκική κυβέρνηση.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Παρατηρησα οτι σε ολα τα σχολια αντικειμενο ητν η επιθεση των "αγανακτισμενων πολιτων"στον τουρκο πολιτη Μπαρμπαρος Σανσαλ.Δεν νομιζω οτι εκει βρισκεται η ουσια τους θεματος.Και στην Ελλαδα,τηρουμενων των αναλογιων,θα μπορουσε να εχει συμβει το ιδιο σε αναλογες δηλωσεις ενος πολιτη,απο καποια επιθεση ,π.χ.,Χρυσαυγιτων.Η ουσια,βασει της παραπανω ειδησης,βρισκεται στο οτι για αυτην την δηλωση ο εν λογω πολιτης :1."Απελαθηκε"(..επι το ορθοτερο εκδιωχθηκε,διοτι ενα μη κρατικο "μορφωμα" δεν μπορει να "απελασει"..) απο τα κατεχομενα της Κυπρου.2.Επροκειτο να συλληφθει απο την τουρκικη αστυνομια.3.Δεν φαινεται να συνεληφθησαν οι "αγανακτισμενοι"που τον ξυλοκοπησαν.Οποιος διαβασει προσεκτικα την αναρτηση του Σανσαλ καλο θα ειναι να σκεφθει εαν θα μπορουσε να συλληφθει σε οποιαδηποε ευρωπαικη χωρα καποιος πολιτης κανοντας ακριβως τα ιδια σχολια για την χωρα του.Η απαντηση ,κατα την γνωμη μου,ειναι οχι.Διοτι η εκφραση προσωπικων αποψεων-και αυτο εκανε ο Σανσαλ-δεν συνιστα ποινικο αδικημα.Εκτος εαν πιστευει καποιος οτι ,ακομη και στην Ελλαδα,αν καποιος πολιτης περιγραψει την σημερινη κατασταση της ως διεπομενη απο "καταπιεση,βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα",και ευχοταν η χωρα να πνιγει μεσα σε αυτα τα "σκατα",τα οποια η ιδια εδημιουργησε.Βεβαια ολα τα προηγουμενα ισχυουν για ευρωπαικες χωρες.Των οποιων την λειτουργια διεπει το ευρωπαικο δκαιο.Η,μαλλον,απλα το δικαιο.Οχι για την Τουρκια.