Κωνσταντινούπολη: Πλήθος ξυλοκόπησε άγρια Τούρκο σχεδιαστή εξαιτίας βίντεο με τη φράση "πνίξου στο σκ..τό σου Τουρκία"

Κωνσταντινούπολη: Πλήθος ξυλοκόπησε άγρια Τούρκο σχεδιαστή εξαιτίας βίντεο με τη φράση "πνίξου στο σκ..τό σου Τουρκία" Facebook Twitter
15

Eπίθεση από οργισμένους πολίτες δέχτηκε με το που έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο γνωστός στη χώρα σχεδιαστής Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος προηγουμένως είχε απελαθεί από τα κατεχομενα της Κύπρου λόγω ενός βίντεο που ανέβασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Video που τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον δείχνει να ξυλοκοπείται και να πέφτει στο έδαφος. Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι χτυπήθηκε στα νεφρά και στη βουβωνική χώρα ενώ σύμφωνα με την αστυνομία στον ξυλοδαρμό του εμπλέκονται 8 άτομα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Χουριέτ, στο αεροδρόμιο είχε φτάσει η αστυνομία για να τον συλλάβει αλλά την πρόλαβαν οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Στο επίμαχο βίντεο που ανέβασε ο σχεδιαστής και προκάλεσε τις αντιδράσεις και την απέλαση, ακούγεται να λέει σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία: «Αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εντάξει μωρό μου. Δεν σας φίλησα καν. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκατό σου Τουρκία».

O Toύρκος σχεδιαστής συχνά εκφράζεται υπέρ της λύσης του Κυπριακού και κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ενώ ασκεί κριτική για την ασκούμενη πολιτική από την τουρκική κυβέρνηση.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Παρατηρησα οτι σε ολα τα σχολια αντικειμενο ητν η επιθεση των "αγανακτισμενων πολιτων"στον τουρκο πολιτη Μπαρμπαρος Σανσαλ.Δεν νομιζω οτι εκει βρισκεται η ουσια τους θεματος.Και στην Ελλαδα,τηρουμενων των αναλογιων,θα μπορουσε να εχει συμβει το ιδιο σε αναλογες δηλωσεις ενος πολιτη,απο καποια επιθεση ,π.χ.,Χρυσαυγιτων.Η ουσια,βασει της παραπανω ειδησης,βρισκεται στο οτι για αυτην την δηλωση ο εν λογω πολιτης :1."Απελαθηκε"(..επι το ορθοτερο εκδιωχθηκε,διοτι ενα μη κρατικο "μορφωμα" δεν μπορει να "απελασει"..) απο τα κατεχομενα της Κυπρου.2.Επροκειτο να συλληφθει απο την τουρκικη αστυνομια.3.Δεν φαινεται να συνεληφθησαν οι "αγανακτισμενοι"που τον ξυλοκοπησαν.Οποιος διαβασει προσεκτικα την αναρτηση του Σανσαλ καλο θα ειναι να σκεφθει εαν θα μπορουσε να συλληφθει σε οποιαδηποε ευρωπαικη χωρα καποιος πολιτης κανοντας ακριβως τα ιδια σχολια για την χωρα του.Η απαντηση ,κατα την γνωμη μου,ειναι οχι.Διοτι η εκφραση προσωπικων αποψεων-και αυτο εκανε ο Σανσαλ-δεν συνιστα ποινικο αδικημα.Εκτος εαν πιστευει καποιος οτι ,ακομη και στην Ελλαδα,αν καποιος πολιτης περιγραψει την σημερινη κατασταση της ως διεπομενη απο "καταπιεση,βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα",και ευχοταν η χωρα να πνιγει μεσα σε αυτα τα "σκατα",τα οποια η ιδια εδημιουργησε.Βεβαια ολα τα προηγουμενα ισχυουν για ευρωπαικες χωρες.Των οποιων την λειτουργια διεπει το ευρωπαικο δκαιο.Η,μαλλον,απλα το δικαιο.Οχι για την Τουρκια.