ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

O Dr House δίνει συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Στα ελληνικά

O Dr House δίνει συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Στα ελληνικά Facebook Twitter
15

«Bravo Syriza! Must feel like they've just won a giant edition of Storage Wars, but let's hope those boxes are full of good stuff. Καλή τύχη!» έγραψε ο γνωστός ηθοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξαφνιάζοντας (ευχάριστα) την Κουμουνδούρου.

Πολιτισμός
15

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

12 σχόλια
Κρίνοντας από την "ειρωνία" και την "αγραμματωσύνη", μάλλον πρέπει να κάνετε μία επανάληψη στην ορθογραφία σας. Στο μεταξύ, εξηγήστε μας για το giant edition of Storage Wars παρακαλώ, γιατί με το ξύδι δεν βοηθιόμαστε.
Κανείς δε σχολιάζει παιδιά την απάντηση - πέραν του αγγλικού? Δεν ξέρω, θεωρώ ασέβεια στην προσωπικότητα ενός καλλιτέχνη όταν, σε εξωκαλλιτεχνικά ειδικά θέματα, τον ταυτίζουν με ένα ρόλο του. O Hugh Laurie, όπως κ ο κολλητός του Steven Fry όπως σωστά είπε ο S_Pablo, έχει εκφράσει πολλάκις πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις. Eίναι Βρετανός, υποστηρικτής του labour party και δηλωμένος άθεος, μεταξύ άλλων. Επίσης (άσχετο) είναι καταθλιπτικός και μουσικός της jazz σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Στην Ευρώπη τουλάχιστον, παρά τη σαρωτική επιτυχία του Dr. House που τον έκανε ευρύτερα γνωστό, ήταν σεβαστή προσωπικότητα των τεχνών από πριν λόγω της συμμετοχής στα Black Adder και Fry and Laurie και ακριβώς λόγω της ενεργής και out loud πολιτικής και κοινωνικής του θέσης. Είναι ρε παιδί μου μια πολύπλευρη προσωπικότητα, δεν είναι απλά ο House, ένας celebrity ηθοποιός.Οπότε δεν ξέρω, για μένα είναι κρίμα για τον Laurie και η απάντηση και τα άρθρα του ξένου τύπου ότι "o *House* συγχαίρει τον Τσίπρα".
Ο Hugh Laurie εχει ενα πολυ ενδιαφερον ιστορικο.Ως ηθοποιος.Θυμαμαι οτι,οταν τον ειχα πρωτοδει ως sidecick του Rowan Atkinson στην εξαιρετικη κωμικη σειρα The Black Adder,οπου επαιζε μονον τον ρολο καποιου "ηλιθιου",διαφορετικου σε καθε περιοδο,ειχα σκεφθει οτι μονον ενας πανεξυπνος ανθρωπος και εξαιρετικος ηθοποιος μπορει να 'παιζει"τοσο καλα ρολους "ηλιθιων".Ο θριαμβος του στην καλυτερη ιατρικου περιεχομενου σειρα ολων των εποχων,"House M.D.",οπου επαιζε το ακριβως αντιθετο,εναν απιστευτα εξυπνο -και πολυ ιδιορρυθμο- γιατρο,εδειξε οτι πρεπει να ειχα δικιο.Τωρα προκυπτει οτι εχει και "πολιτικες ανησυχιες",οι οποιες μαλιστα περιλαμβανουν και χωρες ολοκληρωτικα ασχετες με τον "αγγλοσαξωνικο χωρο"στον οποιο ζει και εργαζεται.Ειναι,ομως,λογικο.Για τον λογο αυτο οι αρχαιοι μας προγονοι χρησιμοποιουσαν με εξαιρετικα υποτιμητικο τροπο τον ορο "ιδιωτης",δηλαδη εκεινος που δεν ασχολειται με τα "κοινα".Και εξ αυτου μαλιστα πρεπει να πρεκυψε η ολοκληρωτικα εσφαλμενη μεταφορα του ορου απο τους Ρωμαιους στα λατινικα,οπου,ως γνωστον,η λεξη idiot σημαινει βλακας,ηλιθιος.Οπου αποδεικνυεται οτι ενα λαθος μπορει,τελικα,να αποδειχθει σωστοτερο του ορθου αρχικου "πρωτοτυπου"!