O Dr House δίνει συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Στα ελληνικά

O Dr House δίνει συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Στα ελληνικά Facebook Twitter
15

«Bravo Syriza! Must feel like they've just won a giant edition of Storage Wars, but let's hope those boxes are full of good stuff. Καλή τύχη!» έγραψε ο γνωστός ηθοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ξαφνιάζοντας (ευχάριστα) την Κουμουνδούρου.

Πολιτισμός
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Κρίνοντας από την "ειρωνία" και την "αγραμματωσύνη", μάλλον πρέπει να κάνετε μία επανάληψη στην ορθογραφία σας. Στο μεταξύ, εξηγήστε μας για το giant edition of Storage Wars παρακαλώ, γιατί με το ξύδι δεν βοηθιόμαστε.
Κανείς δε σχολιάζει παιδιά την απάντηση - πέραν του αγγλικού? Δεν ξέρω, θεωρώ ασέβεια στην προσωπικότητα ενός καλλιτέχνη όταν, σε εξωκαλλιτεχνικά ειδικά θέματα, τον ταυτίζουν με ένα ρόλο του. O Hugh Laurie, όπως κ ο κολλητός του Steven Fry όπως σωστά είπε ο S_Pablo, έχει εκφράσει πολλάκις πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις. Eίναι Βρετανός, υποστηρικτής του labour party και δηλωμένος άθεος, μεταξύ άλλων. Επίσης (άσχετο) είναι καταθλιπτικός και μουσικός της jazz σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια. Στην Ευρώπη τουλάχιστον, παρά τη σαρωτική επιτυχία του Dr. House που τον έκανε ευρύτερα γνωστό, ήταν σεβαστή προσωπικότητα των τεχνών από πριν λόγω της συμμετοχής στα Black Adder και Fry and Laurie και ακριβώς λόγω της ενεργής και out loud πολιτικής και κοινωνικής του θέσης. Είναι ρε παιδί μου μια πολύπλευρη προσωπικότητα, δεν είναι απλά ο House, ένας celebrity ηθοποιός.Οπότε δεν ξέρω, για μένα είναι κρίμα για τον Laurie και η απάντηση και τα άρθρα του ξένου τύπου ότι "o *House* συγχαίρει τον Τσίπρα".
Ο Hugh Laurie εχει ενα πολυ ενδιαφερον ιστορικο.Ως ηθοποιος.Θυμαμαι οτι,οταν τον ειχα πρωτοδει ως sidecick του Rowan Atkinson στην εξαιρετικη κωμικη σειρα The Black Adder,οπου επαιζε μονον τον ρολο καποιου "ηλιθιου",διαφορετικου σε καθε περιοδο,ειχα σκεφθει οτι μονον ενας πανεξυπνος ανθρωπος και εξαιρετικος ηθοποιος μπορει να 'παιζει"τοσο καλα ρολους "ηλιθιων".Ο θριαμβος του στην καλυτερη ιατρικου περιεχομενου σειρα ολων των εποχων,"House M.D.",οπου επαιζε το ακριβως αντιθετο,εναν απιστευτα εξυπνο -και πολυ ιδιορρυθμο- γιατρο,εδειξε οτι πρεπει να ειχα δικιο.Τωρα προκυπτει οτι εχει και "πολιτικες ανησυχιες",οι οποιες μαλιστα περιλαμβανουν και χωρες ολοκληρωτικα ασχετες με τον "αγγλοσαξωνικο χωρο"στον οποιο ζει και εργαζεται.Ειναι,ομως,λογικο.Για τον λογο αυτο οι αρχαιοι μας προγονοι χρησιμοποιουσαν με εξαιρετικα υποτιμητικο τροπο τον ορο "ιδιωτης",δηλαδη εκεινος που δεν ασχολειται με τα "κοινα".Και εξ αυτου μαλιστα πρεπει να πρεκυψε η ολοκληρωτικα εσφαλμενη μεταφορα του ορου απο τους Ρωμαιους στα λατινικα,οπου,ως γνωστον,η λεξη idiot σημαινει βλακας,ηλιθιος.Οπου αποδεικνυεται οτι ενα λαθος μπορει,τελικα,να αποδειχθει σωστοτερο του ορθου αρχικου "πρωτοτυπου"!