O Γιώργος "τα άκουσε" από 29χρονη Ισπανίδα

O Γιώργος "τα άκουσε" από 29χρονη Ισπανίδα Facebook Twitter
10

Δεν ήταν όλα ρόδινα αυτή τη φορά για το Γιώργο Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προήδρευσε. Στο ρόδο που κρατάει η γροθιά, ως φόντο στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπήρχε ένα μικρό «αγκάθι». Η 29χρονη Beatriz Talegón, γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας η οποία όταν ανέβηκε στο βήμα, δεν χαρίστηκε στον πρόεδρο και τους ηγέτες της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας. Η Talegón δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι οι Σοσιαλιστές θέλουν  να φέρουν την επανάσταση, φτάνοντας στη συνεδρίαση από ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα.

Επέκρινε ακόμη την κοινωνική απόσταση των ηγετών του κινήματος από τη νεολαία, μίλησε για διαφάνεια και ζήτησε από τους ηγέτες να πάψουν να αποτελούν μυστήριο, «όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου.»

Έκανε λόγο για ηγέτες-αστέρες της t.v. που πάνε στις συνεδριάσεις για να μιλήσουν για τις χώρες τους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα και κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές ότι θέλουν τη νεολαία μόνο για να γεμίζει τις αίθουσες.

Η 29χρονη Talegón-που σπούδασε νομικά- κατηγόρησε την Αριστερά ότι εξυπηρετεί πλέον μόνο τις ελίτ και τον καπιταλισμό και πως είναι γραφειοκρατική. «Έχει χάσει εντελώς την ιδεολογία της, έχει αποσυνδεθεί από τη βάση δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά.

Η νεαρή ισπανίδα τα έβαλε και με το κόμμα της λέγοντας ότι σε θέματα διαφθοράς, άνθρωποι που ήταν παρόντες φορώντας το κοστούμι τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. «Δίνουν ομιλίες που δεν σημαίνουν τίποτα αλλά οι άνθρωποι είναι έξυπνοι. Κι έτσι χάνουν τις εκλογές.»

Η ομιλία της έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας όπου έγινε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως σημειώνει η Ηuffington Ρost.

Μετά την ομιλία της που δημιούργησε αίσθηση, τους βαλλόμενους ηγέτες των Σοσιαλιστών και τον εαυτό του, ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας», είπε μεταξύ άλλων. Για να καταλήξει στο τετριμμένο:  «Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Τι λες κοπέλα μου? Ο georgie είναι σοσια-ληστής και μάλιστα επαγγελματίας. Κάτι ξέρουν και τα αμερικανικα Universities που τον καλούν να δώσει lectures στους νέους. Μάλιστα τώρα το soy (δηλαδή η Sagrada Familia )σχεδιάζει think tanks και ΜΚΟ προκειμένου να παραμείνουν στα πράγματα (πίσω από τις κάμερες βεβαίως βεβαίως)..
«Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας» Πάλι λάθος χαρτιά του δώσανε να διαβάσει του Γιωργάκη...Θα τα μπέρδεψε με της Παπαρήγας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η σχιζοφρένεια!