Έκρηξη Τσίπρα κατά δημοσιογράφων και αγροτών: Σε εμένα δε θα κάνετε τέτοια-Εδώ θα λύσουμε προβλήματα

Έκρηξη Τσίπρα κατά δημοσιογράφων και αγροτών: Σε εμένα δε θα κάνετε τέτοια-Εδώ θα λύσουμε προβλήματα Facebook Twitter
13

Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων από το δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη παραγωγικών φορέων υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού. «Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Α. Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στους αγρότες τόνισε πως «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretapost.gr, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ακούστηκε από τα μικρόφωνα ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων, τόσο από τον δημοσιογραφικό κόσμο όσο και από τον αγροτικό, με τους αγρότες να λένε πως αν φύγουν τα ΜΜΕ θα αποχωρήσουν και οι ίδιοι.

«Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει», είπε ο πρωθυπουργός και ακολούθησαν αντιδράσεις. «Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν είναι κλειστή η σύσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Φυσικά και δε θέλει τις κάμερες εκεί μέσα... Αν τους πει τις μπαρούφες και τις υποσχέσεις που τους δίνει κάθε φορά μπροστά στις κάμερες, θα τον πάρουν χαμπάρι όλοι... Θα ευχόμουν να τον είχαν πάρει χαμπάρι όλοι ήδη, αλλά υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό 15-18% που πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας είναι σωτήρας, φορώντας παρωπίδες σε όλα αυτά που κάνει. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι φανατικοί οπαδοί και δυστυχώς, όπου έχουν βρεθεί, είτε στην πολιτική ή στον αθλητισμό, πάντα προκαλούν πληγές στην Ελλάδα...
Ελαχιστα ενδιαφερουσα "παρασταση".Η οποια εχει ηδη σχολιασθει "μεχρις εμετου"σε ολα τα ανευ ουσιας επιπεδα της.Ας μου επιτραπει,λοιπον,να επισημανω κατι το οποιο προσωπικα θεωρω πιο ενδιαφερον,πλην παρεμεινε ασχολιαστο.Ο κ.Τσιπρας χρησιμοποιησε την λεξη "εγω" αρκετες φορες οταν απευθυνθηκε στους δημοσιογραφους.Εννοω οτι φρασεις οπως το"οταν εγω καλως συσκεψεις"εχουν ακριβως το διο νοημα οταν το "εγω"παραλειπεται.Ειτε πεις "εγω πιστευω οτι πρεπει να ...",ειτε" πιστευω οτι πρεπει να..."ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.Το νοημα δεν αλλοιωνεται,απλα η προσθηκη του "εγω" η οποια μεταφερει την εμφαση απο το θεμα στον ομιλουντα,καταμαρτυρει κατι.Ειτε γινεται συνειδητα,ειτε ασυνειδητα.Και αν παρακολουθησει προσεκτικα καποιος παρομοιες "εκφορες λογου" του κ.Τσιπρα πριν εναμιση χρονο και βαλε θα διαπιστωσει οτι η λεξη 'εγω'απουσιαζει σχεδον ολοκληρωτικα.Ενδιαφερον....Πολυ ενδιαφερον....
Σύντροφε είσαι ο μόνος που είδε κάτω από την επιφάνεια το θέμα. Δεν κόλλησες στη λεπτομέρεια που είναι η φασιστική παρουσία δημοσιογράφων, οπερατέρ και άσχετων εξωκομματικών αγροτών. Έμεινες στην ουσία που είναι η χρήση της λέξης "εγώ". Εύγε λαμπρέ σύντροφε.
Αντικειμενικα, κ χωρις να ειμαι υποστηρικτης του, θεωρω απαραδεκτο το επιτελειο ενος πρωθυπουργου, οποιου πρωθυπουργο, να τον εκθετει σε τετοιο βαθμο. Φανταστειτε να υπηρχε εντονοτερη αντιδραση απο τα ΜΜΕ της Κρητης σε τι απειρου καλλους συζητησεις, εντασεις, εκνευρισμους κλπ μπορουσε να οδηγησει αυτη η ανουσια κουβεντα που αφορουσε απλα ενα διαδικαστικο θεμα. Το διαδικαστικο επρεπε να λυθει απο το επιτελειο του οποιου πρωθυπουργου, οτι γινει να μεινει εκει, ο οποιος πρωθυπουργος να μην εκτεθει για χαζομαρες και μετα να μπει στη συσκεψη κ εκει στην κουβεντα ουσιας ας φανε κ τα μουστακια τους κ εκει να δουμε τα κακαλα του οταν καλειτε να αντιμετωπισει σοβαρα προβληματα!!
Νευράκια...Η επιχειρηματολογία του ίδιου του πρωθυπουργού ήταν ότι στη σύσκεψη θα λυθούν προβλήματα και δεν θα γίνει θέατρο μπροστά στις κάμερες.Γλώττα λανθάνουσα για την στάση του στις αντίστοιχες προεκλογικές συναντήσεις και τις υποσχέσεις που έδινε απαραίτητα ενώπιον καμερών;
Μα και να μην τα έλεγε αυτά ένας δεξιός, φασίστα θα τον έλεγαν!Οτιδίποτε δεξιά της σοσιαλδημοκρατίας είναι αυτομάτως φασιστικό στην Ελλάδα. Ας χορτάσουμε αριστερά-εθνοσοσιαλισμό τωρα.
Οταν θα μου δώσεις επιχειρήματα τοτε θα σου δώσω επιχειρήματα. Ποτε μου δεν έχω πει φασίστα κάποιον που δεν το έχει αποδείξει με τις πράξεις η τα λόγια του. Δεν πιάνομαι απο αερολογίες.Οποιος αναγνωρίζει την λέξη φασίστας εννοιολογικά μπορεί να καταλάβει ότι δν ειναι μονο οι χρυσαυγίτες φασίστες.
Η παροιμία λέει, στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! Ασφαλώς και η σύσκεψη δεν είναι εκπομπή, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι κάλυπταν όλα τα κουφά που έλεγαν οι αγανακτισμένοι και ακούγαμε σκέτη ξενοφοβία, τότε οι δημοσιογράφοι δεν τον πείραζαν ...