Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων από το δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, όπου πραγματοποιούνταν σύσκεψη παραγωγικών φορέων υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού. «Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Α. Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στους αγρότες τόνισε πως «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretapost.gr, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ακούστηκε από τα μικρόφωνα ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι δημοσιογράφοι, οι οπερατέρ και οι φωτογράφοι. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων, τόσο από τον δημοσιογραφικό κόσμο όσο και από τον αγροτικό, με τους αγρότες να λένε πως αν φύγουν τα ΜΜΕ θα αποχωρήσουν και οι ίδιοι.

 

«Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει», είπε ο πρωθυπουργός και ακολούθησαν αντιδράσεις. «Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω», πρόσθεσε.

 

Σε ερώτηση αν είναι κλειστή η σύσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή».