Kαι οι πολικές αρκούδες δεν αντέχουν το κρύο στις ΗΠΑ

6

Οι πρωτοφανείς πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν μεταξύ άλλων περιοχών των ΗΠΑ, και στο Σικάγο ανάγκασαν μέχρι και την πιο δημοφιλή πολική αρκούδα να επιστρέψει στη φωλιά της.

Η αρκούδα με το όνομα Ανάνα, που ζει στο Lincoln Park Zoo , έκανε μια βόλτα στο πάρκο και επέστρεψε γρήγορα στη φωλιά της μην αντέχοντας τους μείον 42 βαθμούς που επικρατούσαν.

Όπως εξήγησε η Sharon Dewar, εκπρόσωπος του πάρκου, η Ανάνα  δεν έχει το στρώμα λίπους άλλων πολικών αρκούδων, λόγω του θερμότερου κλίματος του Σικάγο, στο υπόλοιπο του έτους.  

Από την επέλαση του ψύχους στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η Γη δεν είναι μια πατάτα που τη ζεσταίνεις ομοιόμορφα στο φούρνο. Από το Σικάγο μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ κι από το Σίδνεϊ μέχρι την Αθήνα, το ένα καιρικό φαινόμενο αλληλεπιδρά με το άλλο. Όταν λιώνουν οι πάγοι στους πόλους π.χ. διαταράσσεται η ισορροπία ζεστού-κρύου νερού που δημιουργεί τα θαλάσσια ρεύματα κι εκείνα με τη σειρά τους αλλάζουν πορεία. Επηρεάζοντας μια αλυσίδα κλιματικών αλλαγών τοπικής κλίμακας - και εντέλει παγκόσμιας, αφού οι διαφορές πίεσης και θερμοκρασίας οδηγούν σε ολοένα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αλλού ασυνήθιστοι καύσωνες, αλλού πρωτοφανείς παγετοί, αλλού κυκλώνες που ξηλώνουν πόλεις κι αλλού πλημμύρες που εξαναγκάζουν σε μετανάστευση.Ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχουν άπειρες, επιστημονικά καταγεγραμμένες, με τεκμηρίωση που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, και - το κυριότερο; - με πορίσματα που προκαλούν ζημιές δισεκατομμυρίων για τους πολυεθνικούς κολοσσούς. Δεν είναι μπλόφα.
Η μπλόφα είναι, οτι ευθύνεται ο άνθρωπος γι΄αυτό. Ασυνήθιστοι καύσωνες και πρωτοφανείς παγετοί, συνέβαιναν πάντα εδω και 4,500,000,000 χρόνια στην Γή, και παρ΄όλα τα "επιστημονικά" πορίσματα, οι πάγοι δεν μειώθηκαν στους πόλους, οι παγετώνες στο Έβερεστ αυξήθηκαν, ενώ έπρεπε να είχαν μείνει οι μισοί εδω και 20 χρόνια. Πρόσφατα βγήκε στην φόρα καταγγελία για χρηματισμό επιστημόνων για ψεύτικα στοιχεία, σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, που πλέον μετ΄ονομάστηκε κλιματική αλλαγή.Ας είναι καλά το πυρήνικό λόμπυ, που μέσω της απάτης των ΑΠΕ, και ειδικά των αιολικών, που δεν ηλεκτροδοτούν αυτόνομα, και δεν μειώνουν καθόλου co2, αντιθέτως ακριβαίνουν το ρεύμα, με στόχο να οδηγηθούμε στην αποδοχή και χρηματοδότηση των πυρηνικών σταθμών, που όντως είναι οι μόνοι που αντικαθιστούν το κάρβουνο.