Ν. Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας

Ν. Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
13

Την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων υπουργών, «δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο».

Συγκεκριμένα, για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα χώρα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι ηΤουρκία «οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.

Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.

Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Επιστημονικά, ο άνθρωπος είναι καθητητής ποινικού δικαίου , μάλλον έχει σοβαρά επιχειρήματα , αν δεν έχει δίκιο ( με την έννοια ότι πρόκειται για ψευτοέγκλημα με δυσδιάκριτη προσβολή εννόμου αγαθού ). Βέβαια , εφόσον το θέμα αυτό θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία για συζήτηση , συζήτηση που ο ίδιος ξεκινά με τη δήλωσή του αυτή, θα έπρεπε να αναμένει ότι η συζήτηση δεν θα γίνει με όρους επιστημονικούς , αλλά συναισθηματικούς , πολιτικούς , κλπ. . Σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε πράγματι να επαναστατήσει , εννοώντας πράγματι και κάνοντας αυτά που λέγει , μπορούσε να δρομολογήσει την κατάργηση του ποινικού αδικήματος κατά τη θητεία του ως υπουργού δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως ότι αυτό που τον απασχολεί είναι απλά να κερδίσει πόντους στο αριστερό "ψευτοεπαναστατικό" ακροατήριο .
Τη μια μέρα εκείνοι που διαμαρτύρονται για το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ρατσιστές,εθνικιστές,φασίστες,τους στήνετε στον τοίχο και τους τσουβαλιάζετε όλους ως χρυσαυγίτες.Την άλλη μέρα παίρνετε αλά μπρατσέτα τη Χ.Α. και πάτε Καστελόριζο.Στο Καστελόριζο φυσικά ψηλά και περήφανα η ελληνική σημαία,αλλά στην Αθήνα δεν πειράζει,αν καίγεται.Ό,τι σας συμφέρει όπου και σε όποια περίπτωση σας συμφέρει.
Ο Σύριζα προστατεύει από τον Νόμο ταυτόχρονα τους Ναζί και τους χουλιγκάνους. Επιπλέον θέλει η αστυνομία να είναι θεατής στα μελλοντικά μεταξύ τους επεισόδια.Σιγά την είδηση. Διαίρει και βασίλευε λέγεται, από τις αρχαιότερες μεθόδους των εξουσιομανών.
Το φάουλ δεν είναι η σημαία. Κάθε πολίτης, έχει το δικαίωμα να είναι ηλίθιος. Εάν μισεί την πατρίδα του και νομίζει καλό να κάψει την σημαία, είναι η δική του αντίδραση στο σύμβολο αυτό. Δεν μπορεί να αστυνομεύεται η στάση απέναντι στο εθνικό, ακόμα και αν κάποιος προβαίνει σε μια τόσο ηλίθια πράξη.Το φάουλ του κυριούλη, είναι το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πειστούν όλοι αυτοί που την ψήφισαν να την εγκαταλείψουν, γιατί έκαναν μια εντελώς λάθος επιλογή. Το ίδιο το κόμμα όμως, δεν γίνεται να αλλάξει. Η ιδεολογία του είναι φασιστική. Δεν αλλάζει αυτό. ο Σύριζας αλλοιθωρίζει προς τη Χ.Α. και δεν είναι η πρώτη φορά. Τι να πω. Πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαίρεστε.
Υπερβολικός φιλελευθερισμος που σαν έννοια Και μόνο εχει τεράστια δύναμη και ευθύνη προς τους πολίτες που επιτέλους πρέπει να αποδεχτούν ότι είναι μέρος του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας και επομένως να αναλάβουν τα καθήκοντα τους προς την χρυσή Αυγή, τους γνωστούς-αγνώστους και την αιώνια αντιπαλότητα (δικαιολογημένη ή μη) με τους γείτονες
Η σημαία είναι ένα σύνολο που δεν πρέπει να το αφήνουμε σε μια ομάδα ακραίων δεξιών να την καπηλευονται ούτε σε μία άλλη ακραίων να την καίνε. Από όσο θυμάμαι όταν εκτέλεσαν τον Πλουμπιδη είπε :"ζήτω η Ελλάς ζήτω το ΚΚΕ " . Τώρα κάτι κ@@@@@δα που δεν ξέρουν τι πάει να πει μεροκάματο, καίνε γιατί μπορούν σημαίες, λεωφορεία, αυτοκίνητα-και αν τους πιάσουν θα πρέπει να τους δώσουμε και αποζημίωση για ψυχική οδύνη - και κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι η σημαία είναι σύμβολο της Χ.Α. και καλά κάνουν και την καίνε. Σε αυτή την χώρα που οι πολίτες όμως από αγρότες μέχρι καπνιστές έχουν μόνο δικαιώματα δεν πρέπει να πάψει να είναι ποινικό αδίκημα. Πρέπει να πάψει ο νόμος να μην ισχύει.
Αυτοί οι "πατριωτάρες" δεν σέβονται τίποτα τελικά....Ούτε τα ιερά και όσια σύμβολα της χώρας....Αν ήταν σε άλλη χώρα θα ήταν ήδη στο σπίτι του για να ετοιμάσει την απολογία του........Ευτυχώς που η ημερομηνία λήξης αυτού του θεάτρου σκιών, είναι κοντά....Πετρόπουλος Ανδρέας (ΑΥΓΗ) : "Το κάψιμο της σημαίας δεν σημαίνει τίποτα" https://www.youtube.com/watch?v=X9ujXSukvvE
Ας μη δίνουμε σημασία στη σημαία ούτε και στη Χρυσή Αυγή. Αν το έκαναν οι Σαμαροβενιζέλοι ας δίναμε. Αλλά αφού είμαστε εμείς εξουσία, ας μην δώσουμε. Να δώσουμε σημασία στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο. Είναι πολύ σημαντικό, ας δώσουμε.
καλά, με αυτούς που καίνε τη σημαία δεν είναι το θέμα ότι καίνε τη σημαία, όσο ότι καίνε αμάξια, μαγαζιά και ανθρώπους. Αν μπουν ποτέ στον κόπο να πιάσουν κάναν απ’ αυτούς που καίνε σημαίες, θα δουν τι άλλο έχει κάψει και θα τον καταδικάσουν ανάλογα