H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση

H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση Facebook Twitter
10

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία που μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί τουρκικών ιμίων και τη ΝΟΤΑΜ για την Κάσο, την οποία μάλιστα αποκαλεί «Τσομπάν», τώρα ανακοίνωσε ότι δεσμεύει για αύριο Σάββατο το Καστελόριζο για ναυτική άσκηση.

H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση Facebook Twitter

Οι επιτελείς της Άγκυρας επισημαίνουν δε, ότι όσα πλοία θέλουν να προσεγγίσουν το νησί θα πρέπει να ενημερώνουν τις τουρκικές αρχές.

Πρόκειται για την NAVTEX 785/16 που εκδόθηκε από τον τουρκικό στρατό και ενημερώνει ότι στις 15:40 το μεσημέρι αύριο Σάββατο δεσμεύεται η περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η άσκηση είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί ξημερώματα (03:00 – 05:00) και η δέσμευση ανακοινώνεται την ώρα που βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας πρόκειται να επισκεφθούν το νησί.


10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η χωρα εχει αναγκη απο ικανους και αξιους πολιτικους που πανω απο ολα βαζουν το εθνικο συμφερον και οχι το κομματικο ή το προσωπικο. Τοτε μονο θα μπορεσει να αντιμετωπισει τις καταφωρες προκλησεις των τουρκων, οι οποιοι βλεποντας την ανεπαρκεια και την αδυναμια της πολιτικης μας ηγεσιας εχουν υπερβει τα εσκαμμενα. Ας ελπισουμε οτι απλα προκαλουν και ολα αυτα δε θα οδηγησουν σε καποιο θερμό επεισοδιο που θα βαλουν τη χωρα σε νεες περιπετειες.
Πιστεύω περισσότερο για τουρκική εσωτερική κατανάλωση είναι αυτά και για τυχόν πιέσεις προς την ΕΕ. Όχι πως μας τρέμουν κιόλας αλλά δεν τους συμφέρει τους Τούρκους - στρατιωτικά τουλάχιστον - να ανοίγαν σοβαρό μέτωπο με την Ελλάδα (η οποία παρ όλης της κατάστασης μας παραμένει θεωρητικά μία υπολογίσιμη δύναμη ακόμα και γι αυτούς), ειδικά αυτήν την στιγμή που στα ανατολικά της χώρας γίνεται ο χαμός με τους Κουρδούς, την ΙΣΙΣ και τους πρόσφυγες.
Ελπιζω και ευχομαι να εχεις δικιο και να ισχυει η λαϊκη παροιμια "σκυλι που γαβγιζει, δε δαγκωνει". Απο την αλλη ομως ο Ερντογαν ειναι μια προβληματικη προσωπικοτητα, με τεραστιο συγκεντρωτισμο εξουσιας και με μια αντιπολιτευση που τον σιγονταρει, οποτε σε καμια περιπτωση δε μπορουμε να ειμαστε επαναπαυμενοι. Οι Τουρκοι αλλωστε εχουν αποδειξει και στο παρελθον οτι δεν το χουν σε τιποτα να αθετησουν συμφωνιες και να παραβιασουν συνθηκες. Αρα καλο θα ηταν να ειμαστε "ετοιμοπολεμοι".
Σύντροφοι θα πέρναμε πίσω την Πόλη αλλά τελικά κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό και δώσαμε το Καστελόριζον. Αύριο στην Πράβδα "Πως συμβιβάστηκαν οι Τούρκοι μόνο με το Καστελόριζο. Μία επιτυχία της Κυβερνήσεως."
Χάρη στους θεατρινισμούς τους Καμμένου, καταφέραμε να εγγράψει η Τουρκία και το Καστελόριζο ως "γκρίζα ζώνη". Οι λεονταρισμοί και εξυπνακισμοί συμφέρουν τον δυνατό και τον τραμπούκο. Η Ελλάδα πορεύεται με το δίκαιο και τις πλάτες της Ευρώπης. Μόνο αυτά αποτρέπουν την Τουρκία από το να της την πέσει. Η όξυνση συμφέρει την Τουρκία, και όχι την Ελλάδα. Ίσως όμως ο Καμμένος να πιστεύει ότι συμφέρει τη θεσούλα του στην επόμενη βουλή.
Η Τουρκία δε φτάνει στα άκρα - βγάζει προς τα έξω τον πραγματικό εαυτό της...Ειδικά τώρα που βρήκε το πλέον ανίκανο πολιτικό προσωπικό απέναντι της, σίγουρα τη θεωρεί χρυσή ευκαιρία για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της