EΡΧΟΝΤΑΙ!

Η έκπληξη του ανασχηματισμού: Νέα υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου

Η έκπληξη του ανασχηματισμού: Νέα υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου Facebook Twitter
11

Η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, ίσως στη μεγαλύτερη έκπληξη του νέου κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης», ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).

Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή.

Πήρε μέρος ως κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις Ευμενίδες και την Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Βόλου.

Εκτός από τη μεγάλη θεατρική δράση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Λυδία Κονιόρδου έχει επίσης πλούσιο διδακτικό έργο σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Έχει βραβευθεί για τις ερμηνείες της, αλλά και την συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λυδία Κονιόρδου μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων.

11

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΗΤΕΡΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»

«Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του θύματος, αλλά και σε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χτυπήθηκαν τόσο άνανδρα», γράφει στα social media - Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη - «Αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ

«Η παράταξή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία και δεν πρόκειται επ ουδενί να επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων φαινομένων» είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Κι εκεί που λες "σοβαρός άνθρωπος η Κονιόρδου", βλέπεις αυτό: Θεραπεία Pranic Healing από την Λυδία Κονιόρδουhttps://www.youtube.com/watch?v=liEqE3B8GEAΚαι πηδάς από τον πέμπτο.
είναι πολύ καλή περίπτωση για υπουργός πολιτισμου, την εκτιμώ ιδιαιτέρως και την προτιμώ από δικηγόρους και οικονομολόγους και λοιπούς άσχετους που έχουν παρκαριστεί κατά καιρούς στο ΥΠΠΟ, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει κάνει και πολλά, ίσως παραιτηθεί μόλις ανακαλύψει το χάος και τους ποικίλους περιορισμούς που θα συναντήσει
Εξαιρετική η κυρια Κονιορδου και με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Το οτι αποδέχεται υπουργική θέση με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση τη ρίχνει πολυ στα μάτια μου, δυστυχώς.
θα προτιμούσες κάποιον με λιγότερο έργο στη θέση της; Εννοώ, όταν δεν έχουμε άξιους στα δημόσια αξιώματα καταγγέλλουμε την αναξιοκρατία, και όταν τελικά τους παίρνουμε παραπονιόμαστε πως έπεσαν στα μάτια μας; Να αποφασίσουμε τι θέλουμε τελικά... Ας είναι έστω ένας τροχός της αμάξης καλός.
Εμένα την έριξε ο θρησκευτικός όρκος. Ή το κάνει για να το παίξει πιστή στους αδαείς ή είναι η ίδια αδαής. Τί είναι χειρότερο; Και πριν απαντήσετε "μα είναι το ελεύθερο πιστεύω της κλπ" να θυμίσω ότι αυτό το καραγκιοζιλίκι γίνεται μόνο στην Ελλάδα...