«Όταν τον είδα λιποθύμησα…»

«Όταν τον είδα λιποθύμησα…» Facebook Twitter
19

Τις πρώτες στιγμές που αντίκρισε το γιό της στην Ασφάλεια περιγράφει στην εφημερίδα «6 μέρες», η μητέρα του Γιάννης Μιχαηλίδης, ενός από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. "Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου…Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;", τονίζει η μητέρα του 25χρονου. Ο ίδιος της είπε ότι δεν θέλει να πάει για ιατρικές εξετάσεις γιατί είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία της μεταφοράς του, έτσι όπως είναι δεμένος πισθάγκωνα.

Παράλληλα μεταφέρει τα όσα υποστηρίζει ότι έζησε ο γιός της στο αστυνομικό τμήμα της Κοζάνης με ριγμένο το μπουφάν στους ώμους του και τους αστυνομικούς να τον κλωτσούν.

"Ήξεραν ποιος είναι. Είχε τρία εντάλματα σε βάρος του. Έβριζαν την μάνα του και τον χτυπούσαν", λέει. Σύμφωνα με την μαρτυρία του γιού της, "οι 4", μετά την σύλληψή τους, είπαν στους αστυνομικούς να μην πειράξουν τον οδοντίατρο, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν "επιτάξει".

"Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής. Αυτό θέλω να πω για το γιο μου", λέει επίσης η μητέρα του.

Η ίδια εξηγεί επίσης και τους λόγους για τους οποίους ο  25χρονος  δεν θέλει να υποβάλει μήνυση κατά των αστυνομικών για κακοποίηση:

"Γιατί είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τούς αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν. Ό, τι πράττουν και λένε είναι πολιτική άποψη σταθερή και ακέραια", λέει.

Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
"Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;", τονίζει η μητέρα του 25χρονου.Όχι κυρία μου, δεν είναι εικόνα αυτή. Αλλά ο δικός σου γυιός δεν σκέφτηκε πρώτος τους συγγενείς του και τα αδέρφια του. Το σοβαρότερο είναι ότι δεν σκέφτηκε καθόλου τους γονείς, τα αδέρφια, συζύγους και παιδιά αυτών που απειλούσε με το καλάσνικωφ μέχρι να πάρει τα λεφτά. Για τους συγγενείς των αστυνομικών δεν συζητάμε, αυτούς δεν τους υπολογίζει για ανθρώπινα όντα. Λες και δεν τους γέννησε μάνα αυτούς, λες και όλοι οι αστυνομικοί είναι μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.Παρακάτω ισχυρίζεται και αυτή η μαμά ότι το παιδί της είναι πολιτικός κρατούμενος. Ας της εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει πολιτικός κρατούμενος για να μην ξαναπετάξει τέτοια μπαρούφα και για ποιόν ακριβώς λόγο συνέλαβαν το βλαστάρι της. Πάντως όχι για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Άντε γιατί αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση για τις μαμάδες των μπούληδων, που δεν έχουν την ευαισθησία να ζητήσουν ένα συγγνώμη εκ μέρους των κακομαθημένων τους.
Βαρέθηκα να πρέπει να απολογούμαστε όσοι έχουμε "ανακατευτεί" - με τάσεις εμετού - τις τελέυταίες μέρες, επειδή κατανοούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Οχι φίλοι μου, ο μπάτσος δεν έχει δικαίωμα να με ακουμπάει ό,τι κι αν έχω κάνει. Γκέγκε????? Το θλιβερό - λυπηρο - σοκαριστικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ΠΑΙΔΙΑ. Είκοσι χρονών παιδιά που έχουν μπερδέψει την πολιτική στάση και θέση με την εφαρμογή της βίας. Τα ίδια δυστυχώς πιστεύουν ότι έτσι χτυπούν το σύστημα όμως γίνονται θύματα αυτού του συστήματος. Πόση οργή & πόνο μπορεί να κουβαλαέι ένας 16χρονος που βλέπει να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ τον κολλητό του?? Πόσο μπορεί να παρανοήσει μεγαλώνοντας??? Λυπάμαι και θλίβομαι πραγματικα, είναι μικρά παιδιά. Και σίγουρα ο τρόπος να τα βοηθήσουμε δεν είναι ούτε το ξύλο, ούτε η κατακραυγή. Δεν εξελισσόμαστε έτσι, δυστυχώς.
Μπερδεύεσαι και δεν κάνει...Και βαριέμαι να αναπτύξω επιχειρήματα και να γράψω σεντόνι. ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ. Όλα στο ίδιο καζάνι, είναι το πιο εύκολο. Αλλά ΔΕΝ είναι έτσι, λυπαμαι.
Τι ειπες τωρα...επειδη λοιπον τον μπατσο ολοι τον βριζουν, μπορει και να βαραει ελευθερα...Ο μπατσος...ο αστυνομος...ο υπαλληλος του κρατους...ο υπευθυνος για την εφαρμογη των νομων...μααααλιστα...ο υπευθυνος για τον νομο, μπορει να παρανομει οταν καποιος του "μπει" στο ματι....ενδιαφερουσα αποψη.
Αυτό είπα αγαπητέ μου; Δε θα ήθελα να αποδώσω τη διαστρέβλωση αυτών που έγραψα σε πρόθεση, αλλά μάλλον σε έλλειψη ψυχραιμίας, αν και η ειρωνεία σου στο τέλος με κάνει να αμφβάλλω για την καλή μου διάθεση. Είναι ο κλασικός τρόπος να υποβιβάζεις τα επιχειρήματα του άλλου. Δεν θυμάμαι να έγραψα κάπου ότι δικαιολογώ την αστυνομική ή την όποια κρατική βία, σωματική, πνευματική, ψυχολογική. Είναι κατακριτέα πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από εκέινους που σε οποιοδήποτε τομέα έχουν υποχρέωση να τηρούν το νόμο.Άλλο είπα. Εσύ παρουσίασες το μένος των αστυνομικών σαν μια μονόπλευρη κατάσταση και σου εξήγησα πως είναι μια αμφίπλευρη κατάσταση που κάποιους βολεύει. Πως έχουν σπειρει το μίσος ανάμεσα σε δύο κατηγορίες ανθρώπων, για να εκτονώνεσαι εσύ κι εγώ διαλέγοντας στρατόπεδα.Και οι οποίες όσο και να πολεμήσουν δε θα αλλάξει τίποτα στον ρημάδι τον κόσμο, γιατί άλλος είναι ο εχθρός. Διαίρει και βασίλευε.
Τα παιδια αυτα δεν ειναι ηρωες...μπορει η πραξη τους να ειχε πολιτικο χαρακτηρα αλλα ηρωας δεν ειναι καποιος που κρατουσε ομηρο εναν αθωο κ εβαλε σε κινδυνο τις ζωες αλλων αθωων...ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ειναι καταπτυστο να βασανιζονται κρατουμενοι της αστυνομιας. Επισης απο τον βασανισμο αυτο οι αστυνομικοι στην ουσια επικυρωνουν οτι η πραξη των 4αρων ηταν πολιτικη κ οχι του κοινου ποινικου δικαιου. Δεν εχω δει ποτε εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου σε τετοια χαλια μετα την συλληψη...Δεν ειδα ατομα που τα εγκληματα τους ανατριχιαζουν (βλ: βιαστης Παρου, δολοφονος Ξανθης, παιδεραστη Κρητης κλπ) σε τοσο κακα χαλια...απο που προηλθε λοιπον αυτο το ιδιαιτερο μενος των "αστυνομικων" προς τους 4??σιγουρα οχι απο την ενοπλη ληστεια αλλα απο εκει που προηλθε και για τους συλληφθεντες της μοτοπορειας, των διαδηλωσεων κλπ: απο το ιδεολογικο χασμα και απο την οργη που ο εκαστοτε μπατσος τρεφει για τους "αναρχοαπλυτους"....
Δηλαδή, ο "μπατσος- γορούνι- δολοφόνος" από μόνος του ξύπνησε μια μέρα και είχε μένος εναντίον των "αναρχοάπλυτων", ο οποίοι ποτέ δεν τοn βρίζουν, ποτέ δε λένε ότι η ζωή ενός μπάτσου είναι κατώτερη μορφή ζωής, ποτ;e δεν έχουν δολοφονήσει κάποιους οι οργανώσεις τους...Αν θες να μιλήσουμε σοβαρά να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια σε αυτό τον τόπο, έχουν συμφέρον να υπάρχουν αυτοί οι δύο "στρατοί". Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να διχάσουν αυτόν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι στρατολογούν αυτά τα παιδιά (για άτομα με cayenne {!!!} μιλούν οι αυτόπτες μάρτυρες), τα βάζουν στην πρώτη γραμμή και από την άλλη το κράτος παίρνει 20χρονα παιδιά και τα χρησιμοποιεί σαν βαλβίδα εκτόνωσης. Τσακωθείτε εσείς. Ας σκοτώνονται οι αστυνομικοί (αφού ο εχθρός είναι αυτοί) και ας καταστρέφουν τη ζωή τους νέα παιδιά, που ενδεχομένως θα είχαν και το πνευματικό υπόβαθρο να κάνουν κάτι καλύτερο για αυτόν τον κόσμο.Κι ας αφήνουμε τον ΓΑΠ να παίρνει και βουλευτική αποζημίωση και να κάνει διαλέξεις επ'αμοιβή, τον Καραμανλή να κάνει τα μπάνια του, το Σημίτη να πίνει τον καφέ του στο Κολωνάκι.Ας φοράμε (και οι αναρχικοί φουλ) το γνωστό πάνινο παπουτσάκι των 65 ευρώ, ας γράφουμε με smartphones και tablets.
προφανως περα απο διαδηλωτες δεν εχεις γνωρισει ποτε κανεναν αλλον που τον φορτωσαν πανω..για οτιδηποτε και να πας..ειτε εχεις ενα 2οαρι πανω σου ,ειτε εκλεψες 2 μπυρες,οι φαπες που θα φας αν σε πιασουν θα ειναι αφθονες... αυτο που εγινε με τα παιδια ηταν απλα επιβεβαιωση οτι ζουμε σε επικινδυνα χρονια..οπως και καποτε ο σεριφης σε χωρια της αγριας δυσης, κρεμουσε τον ντεσπεραντο εξω απο το χωριο για παραδεισγματισμο..ε αν ειχε ιντερνετ θα τραβουσε φωτο και θα τις εστελνε σε ολο το χωριο..ακριβως οπως τωρα
Λογικά στο παραμύθι με την κουκουβάγια και την πέρδικα που η καθεμιά νομίζει οτι το παιδί της είναι το πιο ωραίο θα έρθουν να προστεθούν κα οι μανάδες των ληστών της Κοζάνης. Γιατί μπορεί να φορτώθηκαν καλασνικοφ, να έβαλαν κουκούλες, να μπουκαραν σε τράπεζες και ταχυδρομία, να λήστεψαν, να έκλεψαν αμάξια αλλά ότι έκαναν οι μανάδες το βλέπουν ως στάση ζωής γιατί δεν είναι εγκληματίες, είναι αναρχικοί κ αιχμάλωτοι πολέμου και είναι περήφανες γιαυτά! Μπορεί να τις εξηγήσει κάποιος ότι τα παιδάκια που παίζουν ράγμπι, πυγμαχία, ξιφασκία, μπάλα και άλλα ολυμπιακά αθλήματα κινδυνεύουν να σπάσουν κανα δόντι να σχιστούν στα μάτια, φρύδια, χείλια, να βγάλουν καρούμπαλα κλπ πάνω στο άθλημα. Τα παιδάκια που παίζουν με καλασνικοφ, βόμβες κ εκατομμύρια απο ληστείες κινδυνεύουν κι αυτά εξίσου με τις ίδιες κακώσεις.
Πρόβλημα έχουν όσοι συνειδητά επιλέγουν να δικαιολογούν εγκλήματα. Εχουμε φτάσει στο σημείο να δικαιολογούμε τη βία και να μάθουμε να ζόυμε μαυτήν. Είτε έχει προέλευση αναρχικούς, είτε μπάτσους, είτε ναζιστές. Πρέπει για οποιοδήποτε έγκλημα που αποδεικνύεται στη δίκαιοσύνη, ο εγκληματίας να τιμωρείται και όχι να ηρωποιηθεί. Πρόβλημα λπν δεν έχω , επιλέγω να έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.
Δεν δικαιολογει κανεις την βια, και η απαντηση σου ειναι πιο αστοχη και απο το αρχικο σχολιο. το οτι αυτα τα παιδια παρανομησαν, δεν δινει δικαιωμα σε κανεναν να τα σαπισει δεμενα στο ξυλο. εσυ ομως αυτο το εξισωνεις με ατυχμα...Πριν λιγες μερες συνελληφθησαν 2 φασιστες που σκοτωσαν εναν ανθρωπο...δεν τους εδειρε κανεις ομως. ηταν αραγε πιο σοβαρο αδικημα η ληστεια? Πριν λιγες μερες επισης αθωωθηκαν 6 αστυνομικοι που ελιωσαν εναν νεο ανθρωπο στο ξυλο...(η δικαιοσυνη που πιστευεις τους δικαιωσε) δεν σε ενοχλει ομως μαλλον ιδιαιτερα...Τελικα η βια γινεται πολιτικη οπως φαινεται, και οχι δεν ηρωποιω τους 4, ομως πλεον θελω να δω τους μπατσους που τους εκαναν ετσι πιο πολυ στην φυλακη απ' οτι τους συλληφθεντες.
Δεν δικαιολογει κανεις την βια, και η απαντηση σου ειναι πιο αστοχη και απο το αρχικο σχολιο. το οτι αυτα τα παιδια παρανομησαν, δεν δινει δικαιωμα σε κανεναν να τα σαπισει δεμενα στο ξυλο. εσυ ομως αυτο το εξισωνεις με ατυχμα...Πριν λιγες μερες συνελληφθησαν 2 φασιστες που σκοτωσαν εναν ανθρωπο...δεν τους εδειρε κανεις ομως. ηταν αραγε πιο σοβαρο αδικημα η ληστεια? Πριν λιγες μερες επισης αθωωθηκαν 6 αστυνομικοι που ελιωσαν εναν νεο ανθρωπο στο ξυλο...(η δικαιοσυνη που πιστευεις τους δικαιωσε) δεν σε ενοχλει ομως μαλλον ιδιαιτερα...Τελικα η βια γινεται πολιτικη οπως φαινεται, και οχι δεν ηρωποιω τους 4, ομως πλεον θελω να δω τους μπατσους που τους εκαναν ετσι πιο πολυ στην φυλακη απ' οτι τους συλληφθεντες.
Γενικά πάντα απορούσα που σε φόρουμ δημιουργούνται προσωπικές έριδες και χαίρομαι που για πρώτη φορά κάποιος με κατηγορεί ως άστοχο, και οτι εξισώνω ατύχηματα με βασανισμούς. Απλά εσυ calliopecon επιλέγεις έτσι να ερμηνέυσεις το σχόλιο μου (και στη συνέχεια αφού πιστέψεις ότι η δικιά σου ερμηνεία είναι η σωστή με κατηγορείς όπως προείπα). Η δικιά μου ερμηνεία με το πρώτο καθαρά αλληγορικό σχόλιο είναι ότι ο καθένας με ότι και αν ασχολείται αναλαμβάνει και κάποιους κινδύνους. Στην περίπτωση μας οι αναρχικοί-ληστές-τρομοκράτες (πέστους όπως θες) είμαι σίγουρος ότι είχαν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που διέτρεχαν και στην τελική ήταν επιλογή τους. Εμείς που ως πολίτες κινδυνεύουμε απο εγκληματίες σαν κιαυτούς δεν νομίζω να το χουμε επιλέξει (ταξιτζής νεκρός στην Πάρο απο καλασνικοφ μετά από ληστεία,αστυνομικοί της Δίας νεκροί απο καλασνικοφ). Η αστυνομία φταίει γιατί δεν κάνει τπτ για το κλίμα που έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία περι υπερβολικήσ βίας λόγω των ματατζήδων. Και αν έγινε παράβαση καθήκοντος απο την μεριά της αντιτρομοκρατικής θα το κρίνει η δικαιοσύνη όχι εγω κ συ. Φιλικά
Εντάξει. Μάνα είναι. Όσα είπε τα κατανοώ πλήρως,ιδίως αυτά που αφορούν την κακοποίηση. Τουλάχιστον αυτή δεν δήλωσε υπερήφανη για το γιο της, όπως η Παυλίνα Νάσιουτζικ.
Πολιτικοί κρατούμενοι? με καλάσνιωφ και ομήρους και φράγκα από ληστείες και καταγωγή από τα βόρεια προάστεια? έλεος! είπαμε τραγικοί οι μπάτσοι και φασίστες, αλλά και τούτα εδώ τα λουλούδια δεν μας τα λένε καθόλου καλά....