ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά Facebook Twitter
SOOC
33

Αντισυνταγματικό έκρινε απόψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με πλειοψηφία 14 ψήφων υπέρ έναντι 11 κατά.

Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και μια διάσκεψη 5,30 ωρών έκριναν ότι ο νόμος  προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

  

Με την απόφαση του ΣτΕ, ο νόμος Παππά ουσιαστικά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, μετά από συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

H απόφαση του ΣτΕ ερμηνεύεται ως ένα ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση καθώς σημαίνει πως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ακυρώνεται ενώ όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά. Σύμφωνα με την απόφαση τα χρήματα που κατέθεσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές μετά τον διαγωνισμό θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο η κα Γεροβασίλη θα κάνει δηλώσεις.

33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Για τα λεφτά δώσαμε πχ πακέτο τα Ελληνικά αεροδρόμια μονοκουκι στο Γερμανικό δημόσιο. Το οτι θα παιρναμε 250 μυρια και θα ξεφωρτονομασταν και μερικα σκουπιδια δεν με χαλαγε...
Δεν θέλω να σταθώ τόσο στην απόφαση του ΣτΕ αλλά στην ανήθικη ανακοίνωση της Γεροβασίλη που ευθέως κατηγορεί τους δίκαστες επιρρίπτοντας τους την ευθύνη για τον κόσμο που δεν θα προσληφθεί και για τα παιδάκια που δεν θα έχουν σχολείο. Φτηνοί εντυπωσιασμοί, μελόδραμα της πλάκας και πολιτική αθλιότητα.
επιτέλους κρίθηκε αντισυνταγματικό το πατσαβούρι του Παππά. Οπότε από αύριο οι ιδιοκτήτες του Mega αφού δεν θα πέσει μαύρο , θα πληρώσουν τους εργαζόμενους για να λειτουργήσει ξανά.Τι , ΟΧΙ?
συριζόπληκτος είσαι και φαίνεσαι - ποιός συριζαίος θα το χαρακτήριζε πατσαβούρι το νόμο Παππά; Άμα εσύ δεν μπορείς να ξεφυγεις από την λατρεία των ταμπελών, αυτό αποτελεί δικό σου ζόρι όχι δικό μου (μου θες και πληθυντικό...). Στο δια ταύτα, εγώ επιμένω ότι εφόσον ισχυρίζονται οι ίδιοι οι καναλάρχες του Mega ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επειδή τους κλείνει η κυβέρνηση, άρα θα πρέπει από αύριο να τους πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα. Αλλά τι λέω κι εγώ, ακόμη περιμένουμε τον Άδωνη Μελισσανίδη να κάνει τη σωτη κυβίστηση ή να ζητήσει συγγνώμη που έλεγε ότι ο διαγωνισμός γίνεται για να κλείσει ο Σκάι (που πήρε την πρώτη και φτηνότερη άδεια...)
Και θά'ναι μέρα μεσημέρι. Πάντως ο Αλέξης Χάχας θα συνεχίζει να γελάει και μετά απ'αυτό το χουνέρι. Αισθάνεται σπουδαίος άλλωστε.Ούτε αρχηγός αιρέσεως νά'τανε: The Tsipras Family.http://tinyurl.com/zt4axka
Τώρα θυμήθηκε να ξυπνήσει το ΣΤΕ...Τα μνημόνια και η κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας ήταν απολύτως συνταγματικά.Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι.
Επιτέλους μία αναλαμπή δημοκρατίας που φέρνει ελπίδα ότι κάτι λειτουργεί σωστά,. Ή αγχωμενη αντίδραση και οι φτηνές απειλές της Γεροβασιλη αποδεικνύουν το πόσο λίγοι είναι. Αισιχτιρ πια
Δεν θελω να σε κατεβασω απο το συνεφακι.Ειναι αποφασισμενοι οτι αυτοι ειναι ο νομος και η υπερτατη αρχη. Εχοντας μαζι τους το 17% ...Θα πρεπει απο την μια να ανοιξουμε τα ματια σε αυτο το ποσοστο που τους απομενει, χωρις να διχασουμε το κοσμο για το αν θα κρατησει το μισθο του ο Καρανικας και ταυτοχρονα να ειμαστε προετοιμασμενοι για εκτροπες που οντως ετοιμαζουν και ορεγονται...
"Αίσχος! Ντροπή, όνειδοςΚλέβουν τα χρήματα του ελληνικού λαού και τα δίνουν πίσω στην διαπλοκή"Μαζί με τις φωτογραφίες των Συμβούλων που πλειοψήφισανΘα είναι τα πρωτοσέλιδα Αυγής και Κόντρα
για ποιούς? όπως έχω δει την δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό, πιστεύω ότι θα αρχίσουν να βγάζουν κόμματα( ή τα στελέχη τους ) εκτός νόμου, να θυμίσω την επιτροπή/ εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και καναλιών.Δεν ξεμπλέκουμε εύκολα, εκτός αν είναι ακόμη κάποιοι ρομαντικοί αριστεροί( βλέπε βαλαβάνη , που όμως αντικαταστάθηκε δεν ανεξαρτητοποιήθηκε) στην κοινοβουλευτικοί ομάδα και φροντίσουν για απώλεια της δεδηλωμένης.
Ρομαντική αριστερή η Βαλαβάνη?????????????? Που έβγαλε ζεστά ζεστά τα ευρουδάκια της από την τράπεζες (όσα είχε σε ελληνική τράπεζα δηλαδή) όταν μας πήγαινε βουρ για δραχμή? Έχεις καταλάβει τι άγιο είχαμε?
λάθος μου , μπερδευτηκα ....για την κατριβάνου έλεγα.Ελπίζω να γινεται αντιληπτο τωρα, στο τι εννοούσα, ότι η τύχη της χώρας κρίνεται είτε από την βούληση του τσίπρα είτε από τουλάχιστον 3-4 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θέλουν το πρόγραμμα της θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι απλά είναι λιγουρια και εξουσιομανείς.
Δηλαδή 11 δικαστές σε αυτό το επίπεδο, θεωρούσαν ότι ο νόμος είναι συνταγματικός;Και είναι ακόμα εκεί; Μήπως να τους ευχαριστήσουμε, και να τους απαλλάξουμε; Να βάλουμε μερικούς που θα έχουν διαβάσει το σύνταγμα για παράδειγμα;
Καταρχήν, ειλικρινά απορώ ποιος κυκλοφόρησε την αρβύλα ότι το ΣτΕ θα έδινε ''προθεσμία'' για διορθώσεις. Κάτι τέτοιο δε στηρίζεται πουθενά νομικά: το δικαστήριο δε νομοθετεί ούτε ''υποδεικνύει'', είτε κρίνει συνταγματικό ένα νόμο (πάνω στον οποίο στηρίζεται μία διοικητική πράξη) είτε αντισυνταγματικό, και άρα ανεφάρμοστο σε μία συγκεκριμένη περίπτωση.Κατά δεύτερον, ειλικρινά εκπλήσσομαι που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο, όχι διότι δεν είναι (μία απλή ανάγνωση του άρθρου 15 του Συντάγματος αρκεί) αλλά διότι τα ανώτατα δικαστήρια, σε τέτοια ζητήματα ακολουθούν συνήθως ερμηνείες προς το σκοπό της ''διάσωσης'' του νόμου, και για αυτό το λόγο και η ισχυρή μειοψηφία (αν και αυτή μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες σχετικούς με την επιθυμία υπηρεσιακής εξέλιξης κάποιων στην ιεραρχία). Τέλος, επί της ουσίας, η Κυβέρνηση εξευτελίσθηκε πλήρως (όχι βέβαια για πρώτη φορά). Και ο εξευτελισμός δεν είναι μόνον του κ. Παππά αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο ψηλά είχε ''σηκώσει'' αυτό το ζήτημα στην πολιτική του ατζέντα.
Και βέβαια μπορούν, πρόθυμοι υπάρχουν πάντα. Οι εκλογές τα τελευταία 40 χρόνια το αποδεικνυουν, "να λαδώσει το αντεράκι μου κι ας σφάζω με κονσερβοκούτια".Εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσουν την αγαπημένη τους τακτική την σαλαμοποίηση, θα μείνουν μέχρι το τέλος (όλων μας?).