ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά Facebook Twitter
SOOC
33

Αντισυνταγματικό έκρινε απόψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με πλειοψηφία 14 ψήφων υπέρ έναντι 11 κατά.

Οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και μια διάσκεψη 5,30 ωρών έκριναν ότι ο νόμος  προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

  

Με την απόφαση του ΣτΕ, ο νόμος Παππά ουσιαστικά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, μετά από συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

H απόφαση του ΣτΕ ερμηνεύεται ως ένα ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση καθώς σημαίνει πως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ακυρώνεται ενώ όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά. Σύμφωνα με την απόφαση τα χρήματα που κατέθεσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές μετά τον διαγωνισμό θα πρέπει να τους επιστραφούν.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγο η κα Γεροβασίλη θα κάνει δηλώσεις.

33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια