Όχι, δεν είχε πλάκα ο πατέρας απ' το Άργος που εκτροχίασε τη βάφτιση των παιδιών του

Όχι, δεν είχε πλάκα ο πατέρας απ' το Άργος που εκτροχίασε τη βάφτιση των παιδιών του Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
28

Με φοβερό ρεπορτάζ-κουτσομπολιό, η πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μας πληροφόρησε πως στη δεξίωση της βάφτισης των δίδυμων παιδιών του, «ο πατέρας άρχισε να διαβάζει τη λίστα με τους εραστές της γυναίκας του κάποιοι από τους οποίους ήταν και μεταξύ των καλεσμένων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ρεπόρτερ ο άνδρας ακούστηκε να λέει "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που βρεθήκατε απόψε δίπλα μας και κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τα αγόρια της γυναίκας μου" και ακολούθησε η ανάγνωση της επίμαχης λίστας».

Παντού μεταδόθηκε όπως σας το αντέγραψα. Το ότι κάποιος -αδιαφορώντας για τα παιδιά του στα οποία ήταν αφιερωμένη η περίσταση- άρχισε να κατηγορεί αραδιάζοντας ονόματα τον δικαίωσε, υποτίθεται, και όλοι υιοθέτησαν την άποψή του. Δεν διάβασε τα ονόματα «φερόμενων ως εραστών», αλλά τα ονόματα των εραστών της γυναίκας του, τελεία και παύλα. Για να το είπε αυτός, πάει να πει ότι είναι αλήθεια.

Όχι ότι μπορεί να είναι παθολογικά ζηλιάρης, παρανοϊκός ή ψεύτης. Εννοείται πως η γυναίκα είναι μια τσούλα που έχει πάει με τη μισή πόλη και τους κάλεσε και στη βάφτιση των παιδιών!  Απ' τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα, και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας, αλλά και ποια η σχέση του ζευγαριού (θέλουν να πληγώσουν ο ένας τον άλλον, να εκδικηθούν για κάτι άσχετο; τι;) είναι μάλλον ανούσιο να μεταδίδουμε την είδηση σα να έχει οποιοδήποτε ειδησεογραφικό κύρος. 

Αν μια γυναίκα έκανε δημοσίως -και μάλιστα καπηλευόμενη τη βάφτιση των παιδιών της- κάτι τόσο απαράδεκτο, θα την έλεγαν υστερική και κατίνα. Τώρα, απ' ό,τι βλέπω στα social media, ο άντρας έχει γίνει ήρωας - «ο καημένος που ποιος ξέρει τι τράβηξε». 

Σε μια ξεκάθαρη περίπτωση διαπόμπευσης, άρα ΒΙΑΣ εναντίον μιας γυναίκας οι εφημερίδες και οι σχολιαστές ψιλοχαχανίζουν, μιλούν για "άτακτη" σύζυγο που "προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις"

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Λιάνα Γερασοπούλου που σχολίασε νωρίτερα σήμερα:

Σε βάφτιση διδύμων, ο πατέρας τους προέβη σε ανακοίνωση λίστας, καθόλου μικρής, ονομάτων ανθρώπων που θεωρεί εραστές της συζύγου του και μητέρας των βαπτιζομένων. Το σχόλιό μου αφορά τη διατύπωση της είδησης και τα σχόλια στα social media.


Σε μια ξεκάθαρη περίπτωση διαπόμπευσης, άρα ΒΙΑΣ εναντίον μιας γυναίκας οι εφημερίδες και οι σχολιαστές ψιλοχαχανίζουν, μιλούν για "άτακτη" σύζυγο που "προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις", οι κατονομαζόμενοι αναφέρονται ως εραστές οι οποίοι "όπως ήταν φυσικό χλώμιασαν" άρα ήταν "guilty as charged" προφανώς.

Την περίπτωση ο πατέρας να πάσχει από ζηλοτυπικό παραλήρημα ή να είναι ένας απλός τραμπούκος που ψεύδεται και ασχημονεί μη σεβόμενος την περίσταση δεν την εξετάζει κανείς. Και τα χάχανα για τον "κερατά" δίνουν και παίρνουν.

Έλα μωρέ τώρα θα μου πεις, κορεκτίλα που κάθεσαι και σκέφτεσαι πόσο πιθανό είναι μια παντρεμένη γυναίκα στην επαρχία να έχει πολλούς εραστές ενώ κυοφορούσε και μεγαλώνει δίδυμα, και να τους καλεί όλους και στη βάφτιση, άσε που και να είχε, το θέμα είναι αυστηρά ιδιωτικό μεταξύ των συζύγων και όχι θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα. Οκ, πάσο, κράξτε την κι άλλο αφού γελάτε, πάνω απ' όλα το χιούμορ (;)

28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Η αντίδραση του συζύγου είναι αντίστοιχη με των ανδρών που ανεβάζουν στο Internet video με τις πρώην τους σε σεξουαλικες τους στιγμές. Πόση ανασφάλεια νιώθει ένας άνδρας με τον ανδρισμό του για να καταφευγει σε τόση αθλιότητα και μικροπρεπεια... Και είναι και πατέρας τρομάρα του. Να δούμε πώς θα εξηγήσει στο μέλλον στα παιδιά του τα αδικαιολογητα.
Κανεις βλεπω δεν σκεφτηκε να το παρει στα σοβαρα αυτο που ειπε ο τυπος. Ισως ειναι το αντιθετο απ' οτι νομιζουμε. Ισως ειναι τρομερα προχωρημενος, και πραγματικα ηθελε να ευχαριστησει τους εραστες της γυναικας τους, διοτι χαρη και σ' αυτους, η αγαπημενη του γυναικα ειναι χαρουμενη και με καλη διαθεση. Γιατι ολα να τα παιρνουμε στραβα;
Εμένα μου φαίνεται hoax ή είδηση. Αν είχε γίνει στ' αλήθεια, θα είχανε βγάλει 45 καλεσμένους να σχολιάσουν. Τώρα, ούτε την εκκλησία που έγινε η βάφτιση δεν αναφέρουν.
Άρη όλα έχουν τουλάχιστον 2 πλευρές.Στο άρθρο σου εστιάζεις κατηγορηματικά σε μια.Ως αναγνώστης θα θεωρούσα αποδεκτό ένα άρθρο αν ήταν:ουδέτερο, παραθέτοντας τα γεγονότα χωρίς να παίρνει το μέρος της "τσούλας" που ανέφερες ή του "τάρανδου"και πάλι ουδέτερο με περισσοτερο κους κους (συμπ. εικασίες για το τι μπορεί να έγινε, χωρίς όμως να είναι υπερ του θυτη ή του θύματος, ειδικά όταν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ποιος)φαντάσου όμως ο τάρανδος όχι μόνο να έχει δικιο, αλλά να λείπουν και 2-3 από τη λίστα
Έγραψα ήδη: «Απ' τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα, και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας, αλλά και ποια η σχέση του ζευγαριού (θέλουν να πληγώσουν ο ένας τον άλλον, να εκδικηθούν για κάτι άσχετο; τι;) είναι μάλλον ανούσιο να μεταδίδουμε την είδηση σα να έχει οποιοδήποτε ειδησεογραφικό κύρος.»Δεν υποστηρίζω ότι ο άντρας είναι παρανοϊκός ή ζηλιάρης κλπ, όπως δεν υποστηρίζω και ότι η γυναίκα τον απατούσε. Λέω ότι επειδή δεν γνωρίζουμε την αλήθεια, καλό είναι να μην πιστεύουμε τυφλά τη μία πλευρά και να μην παθιαζόμαστε. Κατά τα άλλα, αν ο άντρας φέρθηκε έτσι, ακόμα και αλήθεια να είπε, ήταν απαράδεκτος.
Είναι σίγουρο ότι ένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.Η πράξη του περιέχει επίσης πολλή κακία. Δεν είναι μόνο ότι ξεφτίλησε εκτός από τον εαυτό του και την γυναίκα του, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο αρκετοί από την τεράστια - όπως μαθαίνουμε - λίστα των εραστών της γυναίκας του να ήταν παντρεμένοι και να ήταν εκεί μαζί με τις γυναίκες τους. Άρα θα καταστρέψει και άλλα σπίτια.Και όλοι αυτοί οι εραστές δεν ήρθαν μέσα σε ένα δύο χρόνια. Αφού ήξερε ότι η γυναίκα του είναι τέτοια γιατί έκανε παιδιά μαζί της και δεν την χώρισε πριν;
Πιο πολύ τον ντροπιάζει η άθλια συμπεριφορά του, παρά η απιστία (αν έγινε ποτέ και δεν είναι απλά ένας παθολογικός ζηλιάρης). Ακόμη πιο πολύ ντροπή στους επικροτητές του, που επιδοκιμάζουν μια τέτοια συμπεριφορά, θεωρώντας εκ των προτέρων πως το φταίξιμο είναι της γυναίκας. Εδώ δεν τίθεται θέμα "κορεκτίλας". Τίθεται θέμα σεβασμού και ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης.
Αυτό είναι το κλασσικότερο παράδειγμα που μπορεί να φέρει κανείς για να καταδείξει τη διαφορά μεταξύ των εννοιών ''διασυρμός'' και ''ξεφτίλα''. Αν κάποιος αναιδής παρευρισκόμενος άρχιζε να κάνει ανάρμοστα σχόλια για την πατρότητα των διδύμων, τότε θα έλεγα ότι ο πατέρας διασύρεται και θα έπαιρνα το μέρος του. Τώρα βγήκε ο ίδιος, φόρα-παρτίδα και έκανε άνω κάτω, όχι κάποια δική του στιγμή, αλλά την ιδιαίτερη στιγμή των άμοιρων διδύμων παιδιών. Δηλαδή, διέσυρε τα παιδιά του. Ο ίδιος εξευτελίστηκε, διότι η ξεφτίλα διαφέρει από τον διασυρμό ως προς το στοιχείο της υπαιτιότητας του εξευτελιζομένου. Τον οποίο, όχι, δεν λυπάμαι καθόλου. Είναι αξιοκαταφρόνητος, το λιγότερο.
Το ενδεχόμενο αυτή να είναι μαζί του ακριβώς επειδή είναι και λίγο τρελούτσικος δεν το παίρνουμε ως ενδεχόμενο; Δεν την έσπασε στο ξύλο, έκανε απλά ένα χάπενινγκ εν βρασμώ, χαλαρώστε και λίγο. Αν δεν της άρεσε ας μην τον έπαιρνε. Γίναμε πια όλοι δικαστές των πάντων. Δεν έχουν τελειώσει όλοι γαλλική φιλολογία να απαγγελουν ποίηση όταν νιώθουν προδομένοι. Σεβασμό και σε αυτήν την διαφορετικότητα.
Ναι μωρε. Την ξεφτιλισε επειδη ειχε και αλλους πριν απο αυτον. Δεν μπορεσε και να κρεμασει το ματωμενο σεντονι την πρωτη νυχτα του γαμου, ειχε να λεει η γειτονια για μηνες. Αν ηταν αντρας θα του κανανε αδριαντα και θα λεγανε μπραβο τον παιχταρα. Κουμαντο σε ξενα μπουτια μια ζωη ο ελληναρας.
Ε, όχι! Εδώ θα διαφωνήσουμε. Η καφρίλα είναι καφρίλα, δεν θα την ονομάσουμε διαφορετικότητα, να διεκδικεί και χώρο στην ύπαρξή μας. Επίσης, τι θα πει "αν δεν της άρεσε, ας μην τον έπαιρνε"; πιστεύεις στα αλήθεια ότι την ώρα που παντρεύεσαι έναν άνθρωπο τον ξέρεις τόσο καλά που μπορείς να προβλέψεις τι συμπεριφορά θα έχει ακόμα και χρόνια μετά και υπό δύσκολες συνθήκες όπως ύπαρξη δίδυμων παιδιών σε περίοδο κρίσης;
Όταν μία κίνηση (όπως αυτή που έκανε ο κύριος Απατημένος) δεν έχει κάποιο πραγματικό όφελος, αλλά αντιθέτως πολλαπλή ζημία, αρκεί για να χαρακτηριστεί ο πρωταγωνιστής της βλάκας και επικίνδυνος.
Αν δηλαδή ισχύουν όλα αυτά, θεωρείς ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για κάτι που του έκανε η γυναίκα του;Από ποιό πλανήτη είσαι;Τι άνθρωποι είστε;Με το ίδιο σκεπτικό, Και μεις θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για όλες τις κυβερνήσεις κάθε φορά που μιλάμε με τουρίστες, αντί να τους λέμε ότι είναι ανέντιμοι κλέφτες που παριστάνουν τους άχρηστους (στις περιουσίες τους και στα προσωπικά τους pr κάνουν άριστη διαχείριση)
Σημάδι της βαθιάς παρακμής που βιώνει η κοινωνία μας και αυτό. Κλασικός ελληναράς. Αλλά η απορία μου είναι η εξής: Εντάξει, δεν περίμενε κανείς ο "απατημένος σερνικός" να σεβαστεί τη μητέρα των παιδιών του. Τα παιδιά του τα ίδια δεν τα σκέφτηκε; Τόσο πολύ κυριαρχεί σε οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα ο πληγωμένος εγωισμός για κάποιους; Το να ζητούσε διαζύγιο αν είχε αποδείξεις δεν του πέρασε απ' το μυαλό;
προφανώς ήθελε να εκθέσει δημοσίως τη γυναίκα του και όσους είχε λογο να θεωρεί ότι του την μαμούσαναυτό δεν αναιρεί το διαζύγιο και (for the record) έχει γίνει άπειρες φορές αντιστρόφως (από κερατωμένη σε λοιπούς)
Δεν ξέρω τι έγινε στο συγκεκριμένο συμβάν. Ξέρω όμως ότι σε δικαστικές διαφορές μεταξύ εν διαστάσει ή πρώην συζύγων το επίπεδο μερικές φορές πέφτει τόσο πολύ, που παράγονται άλλες 3-4 δίκες για εξυβρίσεις, συκοφαντικές δυσφημήσεις, προσβολές προσωπικότητας, ψευδομαρτυρίες, παραβιάσεις αποφάσεων (όταν δεν δίνουν τα παιδιά για επικοινωνία με τον άλλο γονέα) κλπ.Εκτός από τις πολλές και θλιβερές αληθινές περιπτώσεις, υπάρχουν πρώην σύντροφοι που από το γινάτι τους δεν διστάζουν να κατηγορούν ψευδώς ο ένας τον άλλο για οτιδήποτε, από κλοπές και υπεξαιρέσεις μέχρι ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους (κινητοποιώντας ολόκληρες διαδικασίες του κράτους και βλάπτοντας τελικά τα συμφέροντα των ίδιων των παιδιών τους) ή άλλοι που τους κάνουν μηνύσεις για αυτόφωρα εγκλήματα (π.χ. αρπαγή ανηλίκων) μόνο και μόνο για να καταφέρουν τη σύλληψή τους και να τους χαλάσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό κλπ.Συμβουλή σε όσους θέλετε να χωρίσετε και δεν αντιμετωπίζετε τέτοιες, πραγματικά σοβαρές, καταστάσεις: πηγαίνετε μεν σε (σοβαρό) δικηγόρο αλλά προσπαθήστε να βρείτε συναινετική λύση για όλα, επιμέλεια, διατροφή, κατοικία, κοινά αποκτήματα στο γάμο. Μην προσπαθήσετε μάταια να κερδίσετε δικαστικά την συναισθηματική δικαίωση που δεν βρήκατε σε έναν γάμο - που υποτίθεται ήταν με ένα αγαπημένο σας, κάποτε, πρόσωπο. Θα χάσετε κάποια χρόνια και πολλές χιλιάδες ευρώ από τα λεφτά που θα μπορούσαν να πάνε στα παιδιά και στους εαυτούς σας.
Τότε ίσως να εξαλειφθούν κ οι άντρες μαζί που είναι εξίσου κακεντρεχεις, κουτσομπόληδες κ κάφροι με τις προαναφερθεισες κατηγορίες ανθρώπων?