ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Όχι, δεν είχε πλάκα ο πατέρας απ' το Άργος που εκτροχίασε τη βάφτιση των παιδιών του

Όχι, δεν είχε πλάκα ο πατέρας απ' το Άργος που εκτροχίασε τη βάφτιση των παιδιών του Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
28

Με φοβερό ρεπορτάζ-κουτσομπολιό, η πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μας πληροφόρησε πως στη δεξίωση της βάφτισης των δίδυμων παιδιών του, «ο πατέρας άρχισε να διαβάζει τη λίστα με τους εραστές της γυναίκας του κάποιοι από τους οποίους ήταν και μεταξύ των καλεσμένων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ρεπόρτερ ο άνδρας ακούστηκε να λέει "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που βρεθήκατε απόψε δίπλα μας και κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τα αγόρια της γυναίκας μου" και ακολούθησε η ανάγνωση της επίμαχης λίστας».

Παντού μεταδόθηκε όπως σας το αντέγραψα. Το ότι κάποιος -αδιαφορώντας για τα παιδιά του στα οποία ήταν αφιερωμένη η περίσταση- άρχισε να κατηγορεί αραδιάζοντας ονόματα τον δικαίωσε, υποτίθεται, και όλοι υιοθέτησαν την άποψή του. Δεν διάβασε τα ονόματα «φερόμενων ως εραστών», αλλά τα ονόματα των εραστών της γυναίκας του, τελεία και παύλα. Για να το είπε αυτός, πάει να πει ότι είναι αλήθεια.

Όχι ότι μπορεί να είναι παθολογικά ζηλιάρης, παρανοϊκός ή ψεύτης. Εννοείται πως η γυναίκα είναι μια τσούλα που έχει πάει με τη μισή πόλη και τους κάλεσε και στη βάφτιση των παιδιών!  Απ' τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα, και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας, αλλά και ποια η σχέση του ζευγαριού (θέλουν να πληγώσουν ο ένας τον άλλον, να εκδικηθούν για κάτι άσχετο; τι;) είναι μάλλον ανούσιο να μεταδίδουμε την είδηση σα να έχει οποιοδήποτε ειδησεογραφικό κύρος. 

Αν μια γυναίκα έκανε δημοσίως -και μάλιστα καπηλευόμενη τη βάφτιση των παιδιών της- κάτι τόσο απαράδεκτο, θα την έλεγαν υστερική και κατίνα. Τώρα, απ' ό,τι βλέπω στα social media, ο άντρας έχει γίνει ήρωας - «ο καημένος που ποιος ξέρει τι τράβηξε». 

Σε μια ξεκάθαρη περίπτωση διαπόμπευσης, άρα ΒΙΑΣ εναντίον μιας γυναίκας οι εφημερίδες και οι σχολιαστές ψιλοχαχανίζουν, μιλούν για "άτακτη" σύζυγο που "προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις"

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Λιάνα Γερασοπούλου που σχολίασε νωρίτερα σήμερα:

Σε βάφτιση διδύμων, ο πατέρας τους προέβη σε ανακοίνωση λίστας, καθόλου μικρής, ονομάτων ανθρώπων που θεωρεί εραστές της συζύγου του και μητέρας των βαπτιζομένων. Το σχόλιό μου αφορά τη διατύπωση της είδησης και τα σχόλια στα social media.


Σε μια ξεκάθαρη περίπτωση διαπόμπευσης, άρα ΒΙΑΣ εναντίον μιας γυναίκας οι εφημερίδες και οι σχολιαστές ψιλοχαχανίζουν, μιλούν για "άτακτη" σύζυγο που "προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις", οι κατονομαζόμενοι αναφέρονται ως εραστές οι οποίοι "όπως ήταν φυσικό χλώμιασαν" άρα ήταν "guilty as charged" προφανώς.

Την περίπτωση ο πατέρας να πάσχει από ζηλοτυπικό παραλήρημα ή να είναι ένας απλός τραμπούκος που ψεύδεται και ασχημονεί μη σεβόμενος την περίσταση δεν την εξετάζει κανείς. Και τα χάχανα για τον "κερατά" δίνουν και παίρνουν.

Έλα μωρέ τώρα θα μου πεις, κορεκτίλα που κάθεσαι και σκέφτεσαι πόσο πιθανό είναι μια παντρεμένη γυναίκα στην επαρχία να έχει πολλούς εραστές ενώ κυοφορούσε και μεγαλώνει δίδυμα, και να τους καλεί όλους και στη βάφτιση, άσε που και να είχε, το θέμα είναι αυστηρά ιδιωτικό μεταξύ των συζύγων και όχι θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα. Οκ, πάσο, κράξτε την κι άλλο αφού γελάτε, πάνω απ' όλα το χιούμορ (;)

28

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ