Ο Βαρουφάκης απαντά στον Στουρνάρα: Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Στουρνάρα: Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού Facebook Twitter
7

Απάντηση στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για όσα δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έδωσε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κος Στουρνάρας υπήρξε αιχμηρός για τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε: «Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τι θα κάνει ο διοικητής της ΕΚΤ μετά; Του είπα εγώ τότε μην τον ακούς. Μου είπε "δεν μπορώ να μην τον ακούω είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σου". Μπήκε μέσα και είπε ότι "είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας". Για όνομα του Θεού." ήταν τα λόγια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη μέσα από δήλωση στο Real.gr:

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Άμα περιμένεις να σε σώσει άτομο που βγάζει από το όνομα του το 1 "ν" γιατί τον ενοχλεί αισθητικά, καλά να πάθεις. Αλλά στην προκειμένη ποιός φταίει, αυτός ή εσύ;
Τι συζητάμε τώρα, ο Μονούκιν, επικεφαλής του Χάρβαρντ και ειδικός στις διαπραγματεύσεις, είχε βγάλει τον Βαρουφάκη τον χειρότερο διαπραγματευτή, γιατί δεν κατάλαβε ποτέ τη σημασία των καλών επαγγελματικών σχέσεων με τους εταίρους, δηλ. πως θα σου δώσω κάτι που ζητάς όταν είσαι ο έχων ανάγκη είμαι ο δανειστής και με βρίζεις, ενώ γινόταν η διαπραγμάτευση διαφήμιζε τον εαυτό του ως έξυπνο και ειδικό στην θεωρία των παιγνίων στο μπλογκ του, κατάφερε να γίνει μισητός, ασχολήθηκε με τη ρητορική άνθηση, δημιουργική ασάφεια, διφορούμενα σχόλια, ενώ μια διαπραγμάτευση δεν στηρίζεται σε αφηρημένες έννοιες κ.α.Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην συμφωνεί με την επιχειρηματολογία του Μονούκιν.Αν θέλαμε να δείξουμε μόνο μαγκιά και δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα, δε στέλναμε τον Κασιδιάρη να τους πλακώσει και στις σφαλιάρες. Θα ήταν καλύτερος από τον Βαρουφάκη...
Τελικά όμως ο Ντράγκι σε άκουσε Γιάνη μου και κάπως έτσι έκλεισαν οι τράπεζες. Και το ευρώ δεν κατέρρευσε και πήγαμε εμείς ακόμη πιο κάτω από κει που ήμασταν. Τώρα αισιοδοξούμε το 2019 να επιστρέψουμε στο 2014.
κ. Γιανη τους, γιατι δε σε πίστεψα ποτε, δυστυχώς για σένα και το κόμμα σου όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό ειναι τραγικό.
Πήγε στον Ντράγκι ο Βαρουφάκης και του είπε ότι είναι ΥΠΟΙΚ μίας χρεοκοπημένης χώρας. Ξεκίνησε δυνατά τη διαπραγμάτευση, ποιος ξέρει από τι τρελό game theory τη ξεπατίκωσε αυτή τη στρατηγική. Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τον ψήφισαν 140 χιλιάδες, σε αντίθεση με τον διοικητή της ΤτΕ που τον τοποθέτησαν, λες και οι διοικητές κεντρικών τραπεζών βγαίνουν από εκλογές. Δεν πειράζει, θα έχουμε την ευκαιρία να γίνει πιο σαφής ο Βαρουφάκης για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, τα capital controls, το πλιάτσικο στα αποθεματικά του δημοσίου και άλλα πολλά και ωραία, όταν πέσει αυτός ο θίασος που φέρατε στην εξουσία. ============