Ποιος τραμπούκισε ποιον στον καβγά ελεγκτή και επιβάτιδας στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ;

Ποιος τραμπούκισε ποιον στον καβγά ελεγκτή και επιβάτιδας στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ; Facebook Twitter
52

UPDATE: Επειδή η προσωπική μου γνώμη -ότι για την παρανομία του ελεγκτή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία- δεν γράφεται παρα μόνο στο τέλος του άρθρου και μπορεί κάποιος να μη φτάσει ως εκεί, θα ήθελα να την διευκρινίσω απ' την αρχή για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Τα δημοφιλή σχόλια που βάζω παρακάτω δείχνουν ότι το κλίμα ήταν εχθρικό για την κοπέλα. Και δίκιο να έχουν σε κάποια, ο βασικός παράνομος της υπόθεσης είναι αυτός που υποτίθεται ότι μας προστατεύει απ' τις παρανομίες.

Το έγραφα στην κατακλείδα του άρθρου μου, και, τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που υπήρξε εισαγγελική εντολή να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του ελεγκτή για παράνομη κατακράτηση.


Την είδηση την είδα αρχικά στο facebook Μετανοείτε που το προλόγισε ως εξής:

Στην Θεσσαλονίκη ελεγκτές τραμπουκίζουν επιβάτιδα χωρίς εισιτήριο(και όχι μόνο), η οποία σε κατάσταση πανικού, προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο, με τον έναν εκ των "την δουλειά μας κάνουμε" να λέει..."Ας πέσει, τόσο χαζή είναι δλδ, για ένα εισιτήριο;"

 

Και αργότερα είδα το βίντεο στο LIFO.gr στη σχετική είδηση

 


 

Είναι γεγονός πως αντανακλαστικά (και έχοντας στο μυαλό μας και το παιδί που είχε σκοτωθεί σε λεωφορείο) θα εκραγούμε εναντίον των βάρβαρων ελεγκτών και θα υποστηρίξουμε την καημένη την κοπέλα που δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να δώσει. Πόσο μάλιστα όταν μαθαίνουμε ότι οι ελεγκτές την τραμπούκισαν. 

Βλέποντας όμως το βίντεο και διαβάζοντας τα σχόλια παντού, διαπίστωσα κάτι αναπάντεχο: Ελάχιστοι ήταν αυτοί που την υποστήριξαν. Όχι προφανώς επειδή μισεί ο κόσμος όσους δεν κόβουν εισιτήριο (το αντίθετο) αλλά γιατί θεώρησαν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κοπέλα ούρλιαζε - κλωτσούσε - έβριζε και χτυπούσε τους ελεγκτές και ήταν μάλλον υπερβολική. Η δε προσπάθειά της να ξεφύγει απ' το παράθυρο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της, θεωρήθηκε περισσότερο εκβιαστική παρά κίνηση ανάγκης. 

[Να πω εδώ αυτό που λέω και στο τέλος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ελεγκτές, τα όργανα του νόμου δηλαδή, παρανόμησαν. Περισσότερα πιο κάτω.]

Στο ίδιο το status που πρωτοδιάβασα περί του τραμπουκισμού που υπέστη η κοπέλα απ' τους ελεγκτές, τα σχόλια με τα περισσότερα λάικ έβλεπαν τα πράγματα αλλιώς: «Εντάξει.. απλά ο κόσμος το' χασε..» λέει το πιο δημοφιλές σχόλιο. «Όλο αυτό το τραγελαφικό για 1€; Η κοπελίτσα μάλλον έτσι έχει συνηθίσει να γίνεται το δικό της. να γκρινιάζει, να κλωτσάει και να χαστουκίζει.. μου θύμισε κακομαθημένο 5χρονο που θέλει transformers και δε του το αγοράζουν.. το λεωφορείο δεν είναι τσάμπα, υπηρεσία είναι και το πληρώνεις. Η σκηνή στο βίντεο είναι τραγική. εδώ η κοπέλα το απολάμβανε κιόλας κοιτώντας την κάμερα και γελώντας. λάθος και των ανθρώπων εκεί που δεν κάλεσαν και την αστυνομία και απλά κοιτούσαν... Έχω συναντήσει άπειρες φορές άτομα στο λεωφ. που δεν κόβουν εισιτήριο και όταν μπαίνει ελεγκτής ωρύονται κλαίνε ουρλιάζουν λες και φταίει ο ελεγκτής που ΝΑΙ κάνει τη δουλειά του, όπως και εμείς κάνουμε τις δικές μας»

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο παράνομος έχει πάντα δίκιο και ο ελεγκτής (κάθε είδους) είναι όργανο ενός φασιστικού ανάλγητου κράτους!»

«Ας ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα» έγραψε κάποιος άλλος. 

«1) Το να κοβεις εισιτηριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ. Εφ'οσον χρησιμοποιεις λεωφορειο εισαι υποχρεωμενος/η - εκτος κι αν μπαινεις και σε αλλα μαγαζια και παιρνεις πραγματα χωρις να πληρωσεις. Το ιδιο πραγμα ειναι.
2) Οι πιπες περι δικαιωματων ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Οι ελεγκτες πρεπει να εισπραξουν τα εισιτηρια και τα προστιμα ΚΑΠΩΣ. Αν ΔΕ μπορουν να σου παρουν στοιχεια με το ζορι, ΔΕ μπορουν να σε κρατησουν μεχρι να ερθει η αστυνομια, ΔΕ μπορουν να σε συλλαβουν και γενικα δεν εχουν δικαιωμα να κανουν τιποτα, πως υποτιθεται οτι πρεπει να αντιδρασουν απεναντι σε εναν κλέφτη (γιατι περι αυτου προκειται); Να ελπιζουν πως θα κατσεις να δωσεις το προστιμο απο την καλη σου την καρδιά;
3) Οι δηθεν ιδεολογικες ανησυχίες για την τιμή των εισιτηρίων για τις ευαλωτες ομαδες ειναι παπαριές. Η μηνιαια, μειωμένη καρτα του ΟΑΣΘ κανει 15 ευρω - δηλαδη αναγεται σε 50 λεπτα την ημερα. Οι ελαχιστες διαδρομες που κανει ο κοσμος ειναι 2 (μπρος-πισω) με 2 μειωμενα εισιτηρια 50 λεπτων. Αρα αγοραζοντας καρτα ριχνεις την τιμη του εισιτηριου στα 25 λεπτά αν κανεις 2 διαδρομες ημερησιως. Αν κανεις 4 η τιμη παει στα 12.5 λεπτά.
Με εικοσι πεντε λεπτα εισιτηριο για τις οικονομικά ευάλωτες ομαδες ΔΕΝ υπαρχει δικαιολογία περι δηθεν υπερογκων τιμων.
4) Οι ελεγκτες κανουν τη δουλεια τους. Ξερω, ξερω, οποιαδηποτε μορφη εξουσιας ειναι καταπιεση και επρεπε να μπορειτε να κλεβετε ανενοχλητοι, παντως εγω χρησιμοποιω τον ΟΑΣΘ απο 2 μεχρι 6 φορες την ημερα και ΟΛΟΙ οι ελεγκτες εκτος απο 2 ηταν ευγενεστατοι.» «Εγω βλεπω ενα κακομαθημενο, σε μια φαση να γελαει κιολας στη καμερα και σε αλλη φαση να λεει "ρε μαλακες τι βια ειναι αυτη" και στο τελος να κλωτσαει τον ελεγκτη στη μουρη» γράφει κάποιος άλλος. 

  

Μην πιάσουμε το YouTube που το βρίσιμο που έφαγε η κοπέλα είναι απλά λυπηρό. Το κοινό αίσθημα πάντως ήταν εναντίον της και στο Facebook μας και στα σχόλια της είδησης:  «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο παράνομος έχει πάντα δίκιο και ο ελεγκτής (κάθε είδους) είναι όργανο ενός φασιστικού ανάλγητου κράτους. Ως προς το τελευταίο (το κράτος εννοώ) μάλλον κατά τύχη είμαστε...» σχολίασε ο Διογένης ο Κυνικός, ενώ η Haifischnet που είχε το δημοφιλέστερο σχόλιο έγραψε: «Ποιος ο λόγος να γίνονται όλα αυτά; Γίνεται έλεγχος. Δεν έχεις εισιτήριο. Σου κόβει ο ελεγκτής το πρόστιμο και φεύγεις. Προς τι οι διαπληκτισμοί; Αλλά, τι ρωτάω; Δεν είχε εισιτήριο αλλά δεν θέλει να πληρώσει το πρόστιμο.Θυμάμαι έναν συνάδελφο που διηγόταν τον διάλογο μεταξύ εκείνου και ενός Άγγλου φίλου του, όταν ο πρώτος είχε κάνει μία παράβαση και έψαχνε να βρει τρόπο να αποφύγει την ποινή (ως κλασικός Ελληνάρας -όπως παραδέχθηκε ο ίδιος- που δεν μπορεί να ξεφύγει από την καταγωγή του). Γυρίζει ο Άγγλος και του λέει χαρακτηριστικά, "Why so much fuss? You broke the fucking law, you pay the bloody penalty!"»

Σίγουρα η κοπέλα έμοιαζε υπερβολική και συμφωνώ με τις κάποιες απ' τις παραπάνω απόψεις. Να σημειωθεί βέβαια και ότι οι ελεγκτές, πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τους ξεφεύγουν οι παραβάτες (ας φροντίσει κάποιος να αλλάξουν οι κανόνες αν είναι). 

Η κοπέλα μπορεί να το παίζει "μάγκας" μέσα σε όλη αυτή την λογική του "δεν πληρώνω, εγώ κάνω ο,τι γουστάρω", ο ελεγκτής όμως τσαμπουκαλεύεται εγκλωβίζοντάς την και απαιτώντας να μην τραβάνε με το κινητό. Επίσης δεν έπρεπε να αγγίξει επιβάτη ούτε για χάδι. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις υπερβολικές καταστάσεις, πρέπει να κρατάς απόλυτα την ψυχραιμία σου. Οι ελεγκτές παρανόμησαν και δεν υπάρχει δικαιολογία.

Ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε την κατάληξη της ιστορίας και το αν πλήρωσε τελικά πρόστιμο...

52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητέ συντάκτη αν ήθελες να είσαι ακριβοδίκαιος όπως προσπαθείς να δείξεις θα έπρεπε να κάνεις και ένα γκάλοπ για το αν έπρεπε ο ελεγκτής να αυτοδικήσει. Αλλιώς αυτό που διακρίνω ειναι προσπάθεια χειραγώγησης των αναγνώστες σου.
To συγκεκριμενο αρθρο εδωσε βαρυτητα προς την λαθος κατευθυνση. Δεν μπορω να κανω εικασιες για ποιο λογο αλλα ηταν απογοητευτικο να κανουμε ολοκληρη αναλυση για την πληρωμη του ειστηριου ενω συμβαινει κατι πολυ σοβαρο στην συγκεκριμενη περιπτωση, που εχει να κανει με τις ελευθεριες ενος πολιτη.
Οταν βλέπετε στις ΗΠΑ αστυνομικούς να πυροβολούν ανθρώπους για ασήμαντη αφορμή φρικάρετε και αναρωτιέστε πως ειναι δυνατόν. Τώρα που οι συγκεκριμένοι τραμπουκίζουν και όχι μονο στην κοπέλα αλλά και σ' αυτόν που τραβάει το βίντεο (δεν αναφέρθηκε αυτό πουθενά) αγανακτείτε υποκριτικά. Γιατί αναρωτιέμαι, αφου στην Ελλάδα ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ. Ακολουθείτε την πρακτικη του ρουφιάνου με λιγα λόγια, να πληρώνουν οι άλλοι για να μπορουμε να παρανομούμε εμείς. Ψόφο στους τραμπούκους όλου του κόσμου και στους υποστηρικτές τους. Εννοείτε ένα γκάλοπ που παιζει σε άλλο σχετικό άρθρο είναι τέρμα χειραγώγηση γιατι προσπαθεί να απενοχοποιήσει τους ελεγκτές. Αν αυριο τύχει σε κανένα δικό σας άνθρωπο κάτι τέτοιο, γιατι θα τύχει να είστε σιγουροι, θα αντιληφθείτε πόσο κορόιδα πιάνεστε.
Κλαιει, οδυρεται και ταυτοχρονα γυριζει και χαμογελαει στην καμερα και μετα συνεχιζει το σοου βγαινοντας απο το παραθυρο. Τραγικη.. Και ολα αυτα για 1€ εισιτηριο που και καλα δεν ειχε να δωσει, αλλα ως δια μαγειας της περισσευαν χρηματα για μηνυση.. Κανεις την παραβαση, πληρωνεις το προστιμο, προς τι ολο αυτο το θεατρο. Δηλαδη τι ακριβως πρεπει να γινει σε αυτη τη χωρα, κανενας να μην τιμωρειται για καμια παραβαση;
σαυτην την πολη γεννηθηκαμε ολοι μπατσοι λεει ενα τραγουδι.. δηλαδη να καταλαβω, πρεπει να λεμε ευχαριστω για αυτα που εχουμε, δηλαδη θεωρουμε οτι οι υπηρεσιες που μας παρεχονται ειναι εστω ικανοποιητικες? πιο συγκεκριμενα οτι το ενα ευρω δεν ειναι υπερβολικο ποσο για μια διαδρομη χωρις μετεπιβιβαση? και σε ολα αυτα που συμβαινουν καθημερινα αυτο που μας εξαγριωσε ηταν αυτη που δεν πληρωσε το εισητηριο. κ σε ολα ταλλα μοκο.. αναλησεις επιφανειακες οσο το μπιμπικι.
Πες τα ρε Μούκουρα συνδέθηκα μόνο για να γράψω αυτό. Συγγνώμη κ Δημοκίδη, αλλά το ερώτημα του γκάλοπ είναι τουλάχιστον μονομερές. Βάλτε και ένα άλλο ερώτημα του στυλ "πρέπει να κατηγορηθεί ο ελεγκτής ή όχι;" ώστε να έχετε ολοκληρωμένη την άποψη του κοινού για το συμβάν. Εγώ προσωπικά ψήφισα ότι ο κοπέλα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο και ταυτόχρονα να ασκηθεί δίωξη στον ελεγκτή και τον οδηγό για παρανομη κατακράτηση. Αλλά με προσμέτρησε στο ξερό "αλλο".
Κυριε Δημοκιδη, κανεις δεν αντιλεγει οτι ο επιβατης οφειλει να εχει εισητηριο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση η κοπελα και φταιει και φερεται αλλοπροσαλα απεναντι στους εργαζομενους του ΟΑΣΘ, χρησιμοποιοντας ακομα και βια. Μου κανει εντυπωση ομως πως δεν σας ενοχλει καθολου το γεγονος οτι ο ελεγκτης, που βρισκεται εκει με την ιδιοτητα του, ξεφευγει απο τα ορια του επαγγελματισμου,παει κοντρα στο νομο (διορθωστε με αν κανω λαθος και οι ελεγκτες εξαιρουνται σε τετοιες περιπτωσεις απο το νομο για παρανομη κατακρατηση) με το να κλειδωσει και να αγγιξει την κοπελα. Θεωρω λαθος το διπολο "πρεπει να πληρωσει ή οχι", εξυπακουεται πως η απαντηση ειναι και θα πρεπει να ειναι ΝΑΙ. Εγω σας θετω ομως το εξης: εχει το ακαταλογιστο καποιος επαγγελματιας απο θεση ισχυος να συμπεριφερεται κατα αυτον τον τροπο; Με στενοχωρει που δικαιολογουνται συμπεριφορες τετοιου ειδους.
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει την σωματική και λεκτική βία ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από δυνατότερο σε αδύναμο στο συγκεκριμένο ένας άντρας σε μια γυναίκα, υπήρξε και δεύτερος όπου νομιζω πως ήταν ο οδηγός και ο οποίος της ασκούσε λεκτική βία. Τα άλλα που γράφεις δείχνουν άσχετο που μάλλον έχει συγγενή ελεγκτή.
Το αποτέλεσμα του γκάλοπ είναι από μόνο του ενδεικτικό από το χάλι μας: όταν 15% των απαντήσεων συγκλίνουν ουσιαστικά στο να μην πληρωθεί πρόστιμο, μόνο να επιχαίρουμε δεν μπορούμε. Και επίσης: γιατί γκάλοπ για κάτι αυτονόητο όπως είναι η εφαρμογή του νόμου;
από ένα σημείο και πέρα μιλάμε για παρακώλυση συγκοινωνιών, το ότι ο ελεγκτής δεν ήταν ιδιαίτερα ευγενικός είναι εμφανές αλλά πως θα την υποχρέωνε να συμμορφωθεί, με αντι-βαρύτητα ?
Αν στη θεση της κοπελας ηταν κανα ντερεκι διμετρο,θα προσπαθουσε να το "συμμορφωσει" ο ελεγκτης; Κι αν ναι με τι; με αντι-υλη; Αμ δε νομιζω.Μαλλον θα εκανε την παπια.
Nα μαζεψει τα ξερα του ο ελεγκτης. Δεν λυνονται ετσι οι διαφορες,ντροπη του που απλωνει πανω στην νεαρη. Υπαρχουν νομοι και κανονισμοι. Και οποιος υποστηριζει τακτικες βιας, να ζητησει κι "ευχαριστω" οταν αυριο καποιος απλωσει πανω στο το παιδι του για τον αλφα βητα λογο.Ακομα και στην Τουρκια οταν αντρες χτυπησαν δυο 16 χρονους προσφυγες Συριας επειδη εκλεψαν λιγο ψωμι,συνεληφθησαν και προφυλακιστηκαν.Σε λιγο θα μας πειτε πως και οι αστυνομικοι της Αμερικης που σκοτωνουν καθε τοσο ...."την δουλεια τους κανουν". Ελεος πια με τους "δικαστες" του ποδαριου.
Ας μπουν επιτέλους μπάρες στις εισόδους στο μετρό και να κόβουν εισιτήρια οι οδηγοί ή έστω οι συνοδηγοί στα λεωφορεία. Οι οδηγοί-συνοδηγοί μπορούν να είναι μέσα σε πλαστικά κουβούκλια για την προστασία τους σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος βίαιος επιβάτης, και σε περίπτωση που κάποιος μπεί χωρίς να πληρώσει η χωρίς να επιδείξει την μηναία κάρτα και το πάσο του.. απλά το λεωφορείο δεν θα φεύγει μέχρι να πληρώσουν ή να αποχωρίσουν οι παραβάτες! Με την πόρτα ανοιχτή. Είμαι ο μόνος που πιστεύει πως με αυτό το τρόπο θα είχαμε πολύ λιγότερα αντίστοιχα σκηνικά?Παρεπιπτώντος, αυτά που γράφω υπάρχουν σε άλλες χώρες, και δεν είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα. (Το πλαστικό περίβλημα έχει μικρό κόστος και οι τωρινοί ελεγκτές μπορούν απλά να γίνουν οι αυριανοί συνοδηγοί).Επίσης στηρίζω την άποψη που λέει πως αν είχαμε λιγότερες παραβάσεις, κερδισμένοι θα ήταν οι φτωχότεροι πολίτες αφού με μεγαλύτερα κέρδη (ή έστω όχι ζημίες) στις συγκοινωνίες θα μπορούσαν να πέσουν οι τιμές ή να υπάρχουν ακόμη περισσότερες δωρεάν μετακινήσεις.
Για να καταλάβω ,οι ίδιοι που κραζετε την τυπισσα επειδή παρανομησε μπλα μπλα είστε οι ίδιοι που γκρινιαζετε για ΕΝΦΙΑ,εφορια,ΕΡΤ, στραγγαλισμο της "μεσαίας τάξης" ,διόδια κλπ;Τα κεφάλια μέσα και να πληρωνετε χωρίς να βγάλετε αχνά παρακαλώ. Τσιμουδιά. Μισό παράπονο δεν δικαιούστε. Γιατί τα περισσότερα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε εναντίον της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λιγάκι αλλαγμενα για να απαντήσουν στα παράπονα και στις αντιδράσεις σας. Ή συνοπτικά: το λέει ο νόμος .
Εις βάρος των υπολοίπων; Σου έφαγε το φαι επειδή δεν πλήρωσε εισητήριο; Και δεν με κόφτει πόσο βαθιές επικυψεις κάνετε σε κάθε νέο μέτρο-νομο-χαρατσι. Με κόφτει το αν το θεωρείτε δίκαιο ή άδικο και αν αυτό σας κάνει να εξεγείρεστε έστω και λίγο. Αν θεωρείτε άδικη ή δίκαιη π.χ. μία εξωση που σου παίρνει το σπιτι η τραπεζα. Κι αυτοί τον νόμο εφαρμοζουν,την δουλειά τους κάνουν κλπ..Αν ναι τότε ξανασκεφτείτε τις χαζομαρες που γράφετε. Αν όχι,οπως έλεγε και η γιαγιά μου:ξα σας.
Το πρόβλημα είναι πως νομίζετε πως εξετάζω το ζήτημα ηθικιστικά. Ο νόμος φτιάχνεται από κάποιους εις βάρος κάποιων άλλων. Θυμηθηκατε να την πεσετε στην τυπισσα επειδή δεν εκοψε εισητήριο και δεν μιλάει κανείς σας για τον ρόλο νταβατζη των συγκοινωνιών που έχει αναλάβει η διοίκηση του ΟΑΣΘ(και όχι μόνο). Ιδιωτική ,πολυμετοχική εταιρεία, επιδοτούμενη από το κράτος,δηλαδη από φορους πολιτων, αποφασίζει όπως της καπνίσει για τιμές εισητηρίων ,για κόψιμο δρομολογίων κ.λπ.. Και από πάνω ενώ πληρώνεται από μένα ήδη μία φορά ,αν πω πως δεν θέλω ρε φίλε να την διπλοπληρώσω ,έχω και τον καθένα να μου λέει πως δεν έχω το δικαίωμα να αντιδράσω. Γιατί "νόμος","διαδικασίες","πρωτόκολλο".
Το εχω ξαναπει, η ελληνικη κοινωνια ειναι αρρωστη. Εχει μελετηθει το φαινομενο και αποτελουμε ακραια κατασταση. Λεπτομερειες για τους αγγλομαθεις εδω:http://www.umass.edu/preferen/You%20Must%20Read%20This/herrmann-thoni-gachter.pdf
Προφανώς και πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο η δεσποινίδα.Αλλά θέλω να αναφέρω κάτι. Εάν είμαι υπερβολικός παρακαλώ, ας με διορθώσει κάποιος. Η συμπεριφορά των ελεγκτών στα μμμ αλλά και των οδηγών, θεωρείτε πώς είναι ευγενική και σωστή προς του επιβάτες, ακόμα και σε αυτούς που έχουν εισιτήριο; Το ευχαριστώ ρέει από το στόμα τους;
Μια φορά με γράψανε για εισητήριο (το οποίο είχα εκδόσει στο μετρό αλλα απο την νύστα μου δεν επικύρωσα), με έγραψε ο ελεγκτής, του είπα απλώς να το κάνει γρήγορα για να μην αργήσω στην δουλειά, και τέλος. Ούτε κλωτσιές όπως η δεσποινίδα, ούτε φασαρίες, ούτε τίποτα. Και δεν γυρνούσα απο το καφεδάκι μου με τα φιλαράκια μου όπως στο βίντεο, πήγαινα στην δουλειά μου.
Κάποια από αυτά τα σχόλια μου θυμίζουν την επόμενη μέρα μετά την δολοφονία Γρηγοροπουλου οποί κάποια φασιστοειδείς ελεγαν καλά έκανε και πυροβόλησε ο αστυνομικός ήταν σε αυτοάμυνα, από το 15 χρόνο ελεοοοος!!!. Έτσι και ο ελεγκτής ήταν σε αυτοάμυνα και καλά θα έκανε αν την έδινε μια αφού αυτή άρχισε αυτή. Και τέλος παραφράσω τα λογια του Μπρεχτ. "Μας πήραν τα λεφτά ,τώρα μας λένε και μπαταχτσήδες ",
Απλά πρέπει να βλέπουμε το πλαίσιο σε ότι γίνεται. Η μετακίνηση κτλ. είναι για τον εργαζόμενο ενα είδος "εμμεσου μισθού". Αν έχει το δικαίωμα ελεύθερης μεταφοράς ο μισθός του χάνει κάτι λιγότερο από αυτό που χάνει κάθε μέρα με τα διάφορα μέτρα κτλ. Δεν υπάρχει εργαζόμενος ή άνεργος που να μην έχει πληρώσει πολλάκις μέχρι σήμερα στην ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όποτε ηθικά, κοινωνικά,και πολιτικά το να μην πληρώνεις εισητήριο είναι απολύτως θεμιτό...
Αυτό που ήταν φάουλ από τη μεριά του ελεγκτή ήταν ότι την εμπόδιζε να σηκωθεί. Μπορεί η κοπελιά να αναλώθηκε σε θεατρινισμούς, αλλά το ότι την κράτησαν μέσα στο λεωφορείο παρά τη θέλησή της με κλειστές πόρτες κιόλας και να την εμποδίζουν να σηκωθεί είναι παράνομο.
Το κατανοώ αυτό που λες, αλλά δεν παύει αυτό που έγινε να είναι παράνομο. Η συγκεκριμένη μπορεί να τραβήξει μια μήνυση στον ελεγκτή και στον οδηγό για παράνομη κράτηση και να τους κάνει να τρέχουν. Δε λέω ότι έχει δίκιο η συγκεκριμένη και το πρόστιμο για την εισιτηριοδιαφυγή πρέπει να το πληρώσει, αλλά αυτή μπορεί να τους κάνει να την πληρώνουν πολλά περισσότερα από τα χρήματα του προστίμου.
Νέοι άνθρωποι -το "μέλλον" της Ελλάδας- δεν έχουν ιδέα πως λειτουργούν βασικά πράγματα όπως τα κράτη, οι κοινωνίες, οι Α.Ε., η οικονομία κ.α. Πολύ κρίμα!