Στο αποτέλεσμα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια τμήματος της Ολυμπίας Οδού, στην Αθηνών-Πατρών.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε με αφορμή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ότι «δίνεται μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι σε αυτό τον τόπο σταματά η ανομία και η ασυδοσία, ότι όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Έπειτα από 27 χρονιά ανομίας και ασυδοσίας μπαίνουν κανόνες και οι νόμοι ισχύουν για όλους».

 

Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αν είσαι και παππάς με την αράδα σου θα πας», σημειώνοντας με χαμόγελο ότι δεν αναφέρεται στον υπουργό Επικρατείας αλλά ότι αυτό που είπε αφορά «όλους όσοι θέλουν να παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή».

 

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα 246 εκατ. που ήταν το τίμημα των τεσσάρων αδειών, είπε ότι πρόκειται για «απροσδόκητα υψηλό τίμημα που δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές ότι σε αυτήν τη χώρα θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί, ότι οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν παιχνίδια για να δίνουν έργα σε φίλους και ημέτερους και ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον».

 

«Τα 246 εκατ. είναι μεγάλο ποσό που δεν είχαμε προϋπολογίσει» τόνισε ο κ. Τσίπρας και έκανε γνωστό ότι «όλο το ποσό θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας που το έχει ανάγκη».

Σημείωσε ότι αναλυτικές ανακοινώσεις περί αυτού θα γίνουν στη ΔΕΘ.

 

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «κράτησε στάση συνεπή με την υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων» και ότι «ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα, δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο μιντιακό κατεστημένο».

 

«Τώρα τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημά τους και να αναγνωρίσουν ότι, αν ακολουθούσαμε αυτά που μας λέγανε, τα έσοδα θα ήταν 30 εκατ. και όχι 246» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τη ΝΔ «να συμβάλει στο να μπουν κανόνες με τη συγκρότηση του ΕΣΡ».