ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2016 | 00:34

"Γιατρεύεται" ποτέ η ψυχή από το bullying των σχολικών χρόνων;

Εγώ νομίζω όχι.. και μακάρι να κάνω λάθος. Φυσικά εξαρτάται και από τον άνθρωπο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το βίωσε ο καθένας(αν είχε υποστήριξη, αν είναι κλειστός χαρακτήρας κτλ. ). Για παράδειγμα υπήρξαν κάτι περιστατικά πολύ άσχημα για μένα και παρόλο που ξέρω πως ανήκουν στο παρελθόν και τα εχω περάσει όταν θυμάμαι ακριβώς τον τρόπο που με έκαναν να νιώσω και την αδικία , στεναχωριέμαι ακόμα για τον εαυτό μου. Θα ήθελα να ακούσω πάρα πολύ τι πιστεύετε:)
6
 
 
 
 
σχόλια
Λίγο πολύ όλοι ανεξαιρέτως έχουμε δεχτεί μπουλινγκ κατά τα μαθητικά χρόνια, όπως κι εγώ. Αλλά ποτέ δεν ανταπαντούσα/τσακωνόμουν ούτε έκλαιγα/έδειχνα πόσο με πείραζε από φόβο ότι θα τους δώσω τροφή. Απλά αδιαφορούσα -φαινομενικά τουλάχιστον- μέχρι που τους περνούσε, βαριούνταν και σταματούσαν. Όμως παρά τη φαινομενική αδιαφορία, μόλις έκλεινα την πόρτα πίσω μου γινόμουν κουρέλι. Αλλά το ξεπέρασα κι εκεί θέλω να καταλήξω, πως είναι κάτι που όταν πάρεις την απόφαση να το πετάξεις ολοκληρωτικά από πάνω σου μπορείς να το κάνεις! Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό απομεινάρι με τη μορφή μιας δυσάρεστης ανάμνησης αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικα και μπορει η ψυχη να γιατρευτει και υπαρχει και συγκεκριμενος γιατρος που το κανει αυτο.Ψυχη-γιατρος... Καταλαβαινεις που το παω ε?Ειναι κριμα να ταλαιπωρεισαι! :)
Πιστεύω πως τα άτομα που βλέπουν το bullying σαν κάτι σοβαρό δεν μπορούν να το ξεπεράσουν. Κατά κύριο λόγο επειδή είναι αδύναμα άτομα που αφήσανε τους εαυτούς τους να είναι θύματα και δεν σηκώσανε το κεφάλι όταν έπρεπε, οπότε δεν πιστεύω πως θα το σηκώσουν τώρα.Να ξέρετε πάντως πως ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουνε δεχτεί bullying, μέχρι και αυτοί που το άσκησαν πάνω σας, αλλά το ξεπεράσανε.Σημασία έχει να τα βρεις με τον εαυτό σου, όλα τα άλλα θα βρουν τον δρόμο τους στη διαδρομή.
Θέλω να σου πω ότι και εγώ όλα μου τα σχολικά μου χρόνια κυρίως δημοτικό ένιωσα πολύ έντονο μπουλιγκ, με το καιρό τς έχω βρει με τον εαυτό μου και τα έχω ξεπεράσει , αλλά είναι φορές που όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και η σκέψη μου ταξίδι θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια και με πονάει.. Δυστυχώς μπουλιγκ υπάρχει παντού .. Πρέπει να μείνεις δυνατός και να ζεις την ζωή σου ξεχνώντας όλα αυτά.. μια ζωή την έχεις!!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ