Πεντάχρονος μπορεί να αποβληθεί από σχολική δραστηριότητα λόγω «όπλου» LEGO

5

Η χρήση ενός «πιστολιού» κατασκευασμένου από τουβλάκια LEGO μπορεί να σταθεί ως αφορμή για την αποβολή του πεντάχρονου «τρομοκράτη» Joseph Cardosa, από τη σχολική δραστηριότητα που παρακολουθεί μετά τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα οι γονείς του νεαρού «εγκληματία» έλαβαν ειδοποίηση από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Hyannis West στη Μασαχουσέτη, ότι ο γιος τους κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τόλμησε να φτιάξει ένα άκρως «θανατηφόρο» πιστόλι. Το σχολείο προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί η κατασκευή του οπλοστασίου, ο μικρός μαθητής θα αποβληθεί.

Οι γονείς του πεντάχρονου είναι εξοργισμένοι από την αντίδραση της σχολικής διεύθυνσης, καθώς αμφότεροι θεωρούν ότι ο γιος τους δεν ετοιμαζόταν να κτίσει κάποιο πολυβόλο όπλο.


Στη χώρα της ελεύθερης οπλοκατοχής φαίνεται ότι ένας πεντάχρονος μαθητής αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το αμερικανικό έθνος απ' ότι ένας πολίτης που έχει στην κατοχή του ένα πραγματικό και θανατηφόρο όπλο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στα σχολεία της Ελλάδας τα "όπλα" απαγορεύονται.Είναι παιχνίδια που οι δασκάλες με μεγάλο κόπο προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Και είναι τρομερό πώς βλέπεις 3χρονα μωρά να ξεκινάνε το παιχνίδι "όπλα" με κάθε ευκαιρία. (είτε με την κατασκευή τους με lego, τουβλάκια κτλ, είτε και χρησιμοποιόντας απλά και μόνο τα χέρια τους και βγάζοντας ήχους)Η τιμωρία του δεν αφορά την κατασκευή, οτι δηλαδή έφτιαξε με το ταδε υλικό όπλό, ούτε φοβήθηκαν οι δασκάλες μην φτιάξει καλάσνικοφ με τα lego και τους πάρει τα κεφάλια. Αφορά το παιχνίδι σαν παιχνίδι.Επιπλέον δεν αφορά μόνο το παιδί, αλλά έμμεσα αφορά και τους γονείς. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία θα αρχίσουν να σκέφτονται και να ελέγχουν καλύτερα τα θεάματα και τα βιώματα του παιδιού τους. Άλλωστε σε μια χώρα που έχει τεράστιο πρόβλημα σε αυτό το θέμα, είναι σημαντικό να υπάρξει παιδεία. Και στην παιδαγωγική δραστηριότητα εκτός απο την επιβραβεύση ανήκει και η τιμωρία (κας ας μην την ονομάζουμε έτσι).
Προφανώς και η αποβολή του θα ήταν μια λάθος κίνηση-το παιδί δεν είναι απειλή. Ωστόσο, μήπως να επανεξέταζαν απλώς την αγωγή που προσφέρουν σχετικά με τη χρήση όπλων καθώς και τον ρόλο της οικογένειας; Ένα πεντάχρονο παιδί μιμείται αυτά που του προσφέρονται ως πρότυπα.
;;;γιατι τι προβλημα υπαρχει με την αγωγη του παιδιου; σε ολες τις χωρες του κοσμου τα παιδακια παιζουν με ΄΄πιστολια΄΄, οχι μονο στην αμερικη
Κι αυτό λάθος είναι εφόσον προάγει τη βια- άσχετα αν δεν του αποδίδουμε την πρέπουσα σημασία! Όμως στην Αμερική η οπλοκατοχή είναι πολύ συνηθισμένη και σίγουρα ο κόσμος, άρα και τα παιδιά, την θεωρούν φυσιολογικότατη, ίσως και απαραίτητη κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις περισσότερες άλλες χώρες.