Πεντάχρονος μπορεί να αποβληθεί από σχολική δραστηριότητα λόγω «όπλου» LEGO

5

Η χρήση ενός «πιστολιού» κατασκευασμένου από τουβλάκια LEGO μπορεί να σταθεί ως αφορμή για την αποβολή του πεντάχρονου «τρομοκράτη» Joseph Cardosa, από τη σχολική δραστηριότητα που παρακολουθεί μετά τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα οι γονείς του νεαρού «εγκληματία» έλαβαν ειδοποίηση από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου Hyannis West στη Μασαχουσέτη, ότι ο γιος τους κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τόλμησε να φτιάξει ένα άκρως «θανατηφόρο» πιστόλι. Το σχολείο προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί η κατασκευή του οπλοστασίου, ο μικρός μαθητής θα αποβληθεί.

Οι γονείς του πεντάχρονου είναι εξοργισμένοι από την αντίδραση της σχολικής διεύθυνσης, καθώς αμφότεροι θεωρούν ότι ο γιος τους δεν ετοιμαζόταν να κτίσει κάποιο πολυβόλο όπλο.


Στη χώρα της ελεύθερης οπλοκατοχής φαίνεται ότι ένας πεντάχρονος μαθητής αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το αμερικανικό έθνος απ' ότι ένας πολίτης που έχει στην κατοχή του ένα πραγματικό και θανατηφόρο όπλο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΝΑ ΧΑΛΙΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Λίβανος: Νεκρή σε ισραηλινό πλήγμα ακτιβίστρια που αφιέρωσε τη ζωή της στις χελώνες Καρέτα καρέτα

Η Μόνα Χαλίλ, μία από τις πιο γνωστές μορφές του περιβαλλοντικού κινήματος στον Λίβανο, πέθανε σε ηλικία 76 ετών από τα τραύματα που υπέστη μετά από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα
THE LIFO TEAM
Κατασκευάζουν το «Μαύρο Κουτί της Γης»: Θα καταγράφει τα πάντα μέχρι το τέλος της ανθρωπότητας

Διεθνή / Κατασκευάζουν το «Μαύρο Κουτί της Γης»: Θα καταγράφει τα πάντα μέχρι και μια πιθανή καταστροφή του πλανήτη

Το μεγάλο ατσάλινο «μαύρο κουτί» που σχεδιάζεται για να καταγράφει διαρκώς δεδομένα, δημιουργώντας ένα αρχείο που ίσως κάποτε εξηγήσει πώς η ανθρωπότητα έφτασε στην καταστροφή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ

Διεθνή / Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δηλώνει ότι δεν του αρέσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά την ενέκρινε

Ο Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποστασιοποιήθηκε από τη συμφωνία, αποδίδοντας την ευθύνη για αυτήν στον πρόεδρο του Ιράν, και δήλωσε ότι ο Τραμπ προχώρησε σε αυτήν από «απελπισία»
THE LIFO TEAM
ΑΓΓΛΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΠΑΙΔΙ 3ΧΡΟΝΟΣ

Διεθνή / Αγγλία: Γυναίκα πήδηξε ανάμεσα σε κροκόδειλους για να σώσει 3χρονο

Πρώην υπάλληλος στο ζωολογικό πάρκο χαρακτήρισε την αντίδρασή της «εξαιρετικά γενναία», υποστηρίζοντας ότι δεν δίστασε να θέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσει το παιδί
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Στα σχολεία της Ελλάδας τα "όπλα" απαγορεύονται.Είναι παιχνίδια που οι δασκάλες με μεγάλο κόπο προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Και είναι τρομερό πώς βλέπεις 3χρονα μωρά να ξεκινάνε το παιχνίδι "όπλα" με κάθε ευκαιρία. (είτε με την κατασκευή τους με lego, τουβλάκια κτλ, είτε και χρησιμοποιόντας απλά και μόνο τα χέρια τους και βγάζοντας ήχους)Η τιμωρία του δεν αφορά την κατασκευή, οτι δηλαδή έφτιαξε με το ταδε υλικό όπλό, ούτε φοβήθηκαν οι δασκάλες μην φτιάξει καλάσνικοφ με τα lego και τους πάρει τα κεφάλια. Αφορά το παιχνίδι σαν παιχνίδι.Επιπλέον δεν αφορά μόνο το παιδί, αλλά έμμεσα αφορά και τους γονείς. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία θα αρχίσουν να σκέφτονται και να ελέγχουν καλύτερα τα θεάματα και τα βιώματα του παιδιού τους. Άλλωστε σε μια χώρα που έχει τεράστιο πρόβλημα σε αυτό το θέμα, είναι σημαντικό να υπάρξει παιδεία. Και στην παιδαγωγική δραστηριότητα εκτός απο την επιβραβεύση ανήκει και η τιμωρία (κας ας μην την ονομάζουμε έτσι).
Προφανώς και η αποβολή του θα ήταν μια λάθος κίνηση-το παιδί δεν είναι απειλή. Ωστόσο, μήπως να επανεξέταζαν απλώς την αγωγή που προσφέρουν σχετικά με τη χρήση όπλων καθώς και τον ρόλο της οικογένειας; Ένα πεντάχρονο παιδί μιμείται αυτά που του προσφέρονται ως πρότυπα.
;;;γιατι τι προβλημα υπαρχει με την αγωγη του παιδιου; σε ολες τις χωρες του κοσμου τα παιδακια παιζουν με ΄΄πιστολια΄΄, οχι μονο στην αμερικη
Κι αυτό λάθος είναι εφόσον προάγει τη βια- άσχετα αν δεν του αποδίδουμε την πρέπουσα σημασία! Όμως στην Αμερική η οπλοκατοχή είναι πολύ συνηθισμένη και σίγουρα ο κόσμος, άρα και τα παιδιά, την θεωρούν φυσιολογικότατη, ίσως και απαραίτητη κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις περισσότερες άλλες χώρες.