«Οι επαναστάτες δεν απολογούνται…Έχουμε πόλεμο…»

«Οι επαναστάτες δεν απολογούνται…Έχουμε πόλεμο…» Facebook Twitter
14

Με επιστολές τις οποίες διάβασε στο δικαστήριο η συνήγορος τους απάντησαν οι φυγόδικοι καταζητούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στις επιστολές αυτές υπερασπίζονται τις πράξεις τους στο πλαίσιο της οργάνωσης και χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «επαναστάτες.»

Σε σημείο της επιστολής του ο Νίκος Μαζιώτης τονίζει: «Οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους αψηφώντας τις συνέπειες. Σε όλες τις διώξεις ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα, ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής. Η συμμετοχή μου είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωρίμανσης». Κάνει επίσης ειδική αναφορά στον Λάμπρο Φούντα που έπεσε νεκρός από σφαίρες σε συμπλοκή με αστυνομικούς σημειώνοντας: «Για εμάς δεν είναι νεκρός, θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι οι μαχητές».

Η Πόλα Ρούπα γράφει ότι η οργάνωση ήταν ορόσημο για πολλούς αγωνιστές και σημειώνει ότι «σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα».

Ως μοναδικό στόχο του Επαναστατικού Αγώνα θέτει την «ένοπλη κοινωνική δράση από το προλεταριάτο, η οποία μπορεί να φέρει την επανάσταση, καθώς η κυβέρνηση θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης». Όπως τονίζει αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που αφήνει στο παιδί της το οποίο «είπε τις πρώτες του κουβέντες μέσα στη φυλακή.»  

«Στοχοποιήσατε και στοχοποιείτε το παιδί μου. Έχουμε πόλεμο. Η εκδίκηση του κράτους στρεφόταν κατά του παιδιού μου και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω ποτέ. Για να μην ζήσει σε έναν κόσμο αδικίας, είναι μεγάλο χρέος μας να τον αλλάξουμε. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω, μία επαναστατική κληρονομιά», γράφει.

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
παναγουλης. εβαλε βομαβα να σκοτωσει τον παπαδοπουλο.αναρχομαστουρας ε vardari?(ενσταση για αστοχη συγκριση μεταξυ παπαδοπουλου και ματ δεν γινεται δεκτη)
H διαφορα μεταξυ "επαναστατες" και "τρομοκρατες" δεν φαίνεται να απασχολεί κανεναν εδω μεσα. H επανασταση των γραφικων ! Τρεξτε σε κανενα συλλαλητηριο να συμπαρασταθειτε στον Σάββα Ξηρό παιδια !
κάνε εσύ, ρε ψευτόμαγκα, ένα συλλαλητήριο εναντίον της 17Ν, να δουμε πόσο κόσμο θα μαζέψεις... Άντε γιατί μας τα πρήξατε εδώ μέσα διάφοροι Ταλιμπίν της μη-βίας που αποθεώνετε όλες τις άλλες βίες...
Ωπα ρε αληθινε μαγκα, που δεν μαζευεσαι με τιποτα και θελεις να ισοπεδωσεις την κακουργα την κοινωνια. Δηλαδη για να καταλαβω, μεταξυ αναρχομαστουρας και υπερκαταναλωτικης αποβλακωσης δεν υπαρχει τιποτα αλλο για σας? Ας πουμε μια κοινωνια στην οποια ο ενας σεβεται τον αλλον, που λειτουργει με βαση μιας συλλογικης κουλτουρας και προσπαθειας να βρεθει η καλυτερη και κοινα αποδεκτη λυση κ.ο.κ.? Δυστυχως παρα πολλοι στην Ελλαδα εχουν μπερδεψει καποια πραγματα και προφανως ελλειψη παιδιας εχουν αναγει την κακως εννοουμενη επαναστατικοτητα σε αυτοσκοπο. Δουλεια δεν ειχε ο Διαολος..
Όταν η πράντα λανσάρει ως νέα μόδα την αναρχία θα γίνεις κι εσύ "αναρχικός" και θα δώσεις χιλιαδες ευρω γ αυτο το μπουφαν...κοιμησου τωρα...αλλοι παλευουν για τον κοσμο που κατεστρεψες!
ενω εσένα whirl που μεγάλωσε το μυαλό σου δεν ασχολείσαι με ηλιθιότητες όπως επανάσταση, αντίσταση κ.α. αυτά είναι για τους μικρούς και άμυαλους. Εσένα σ' απασχολεί το iphone5, η ανταγωνιστικότητα, το να έχεις μετρό να πηγαίνεις σαν το πρόβατο στη δουλειά σου και στο mall. καλά ξεμπερδέματα μουσκάρια
και το ποσο μοδατο ειναι το μπουφανθα υπενθυμισω οτι στον μαζιωτη αναγνωριστηκε το ελαφρυντικο "μη ταπεινων κινητρων" μετα την απολογια του για την τοποθετηση βομβας στο γραφειο β.παπανδρεου. ο πρωτος και ο μονος μεχρι τωρα. με απιστευτη συνεπη σταση στα πιστευω του ανεξαρτητως αποδοχης ή οχι της σκεψης του. και πως γυρνανε τα πραγματα. ηταν για τα ορυχεια χρυσου της χαλκιδικης. 15 χρονια πισω. και τωρα παλι τα ιδια με τα ορυχεια χρυσου.
Το συγκεκριμένο μπουφάν είχε γίνει μόδα πριν 20 χρόνια, όταν ο εικονιζόμενος ήταν πιτσιρικάς, απ'ότι φαίνεται το μυαλό του δε μεγάλωσε ποτέ, εξού και οι ασυναρτησίες που λέει ο επαναστάτης του κώλου.