Με επιστολές τις οποίες διάβασε στο δικαστήριο η συνήγορος τους απάντησαν οι φυγόδικοι καταζητούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

 

Στις επιστολές αυτές υπερασπίζονται τις πράξεις τους στο πλαίσιο της οργάνωσης και χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους «επαναστάτες.»

 

Σε σημείο της επιστολής του ο Νίκος Μαζιώτης τονίζει: «Οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους αψηφώντας τις συνέπειες. Σε όλες τις διώξεις ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα, ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής. Η συμμετοχή μου είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωρίμανσης». Κάνει επίσης ειδική αναφορά στον Λάμπρο Φούντα που έπεσε νεκρός από σφαίρες σε συμπλοκή με αστυνομικούς σημειώνοντας: «Για εμάς δεν είναι νεκρός, θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι οι μαχητές».

Η Πόλα Ρούπα γράφει ότι η οργάνωση ήταν ορόσημο για πολλούς αγωνιστές και σημειώνει ότι «σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα».

Ως μοναδικό στόχο του Επαναστατικού Αγώνα θέτει την «ένοπλη κοινωνική δράση από το προλεταριάτο, η οποία μπορεί να φέρει την επανάσταση, καθώς η κυβέρνηση θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης». Όπως τονίζει αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που αφήνει στο παιδί της το οποίο «είπε τις πρώτες του κουβέντες μέσα στη φυλακή.»  

 

«Στοχοποιήσατε και στοχοποιείτε το παιδί μου. Έχουμε πόλεμο. Η εκδίκηση του κράτους στρεφόταν κατά του παιδιού μου και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω ποτέ. Για να μην ζήσει σε έναν κόσμο αδικίας, είναι μεγάλο χρέος μας να τον αλλάξουμε. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω, μία επαναστατική κληρονομιά», γράφει.