"Είμαι περήφανος που τη σκότωσα. Μας ατίμαζε" - Ο αδελφός της Qandeel Baloch θεωρεί τιμή που τη στραγγάλισε

"Είμαι περήφανος που τη σκότωσα. Μας ατίμαζε" - Ο αδελφός της Qandeel Baloch θεωρεί τιμή που τη στραγγάλισε Facebook Twitter
15

"Είμαι περήφανος για ό, τι έκανα. Τη νάρκωσα και μετά τη σκότωσα. Ατίμαζε την οικογένειά μας." Με αυτή τη σοκαριστική ομολογία, ο Muhammad Waseem Baloch αποκαλύπτει το σκληρό πρόσωπό του, δείχνει το πόσο ακραία συντηρητική είναι ακόμη μια μεγάλη μερίδα του Πακιστάν και πυροδοτεί νέο κύμα συζητήσεων για τη μάστιγα των εγκλημάτων τιμής.

"Τα κορίτσια γεννιούνται για να μένουν στο σπίτι και να ακολουθούν τις παραδόσεις". Η αδελφή μου ποτέ δεν το έκανε αυτό" λέει για την  Qandeel Baloch, που βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της οικογένειας την Παρασκευή.

Η 26χρονη Qandeel Baloch ήταν διάσημη ως μοντέλο, ηθοποιός και social media περσόνα που όμως προκαλούσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις καθώς οι συντηρητικοί εξοργίζονταν με το lifestyle που προωθούσε. 

Στο βίντεο της ομολογίας του εμφανίζεται αμετανόητος και ισχυρίστηκε ότι θα μνημονεύεται με υπερηφάνεια και τιμή για τις ενέργειές του και πως έχει εξασφαλίσει μια θέση στον ουρανό.

"Είμαι περήφανος που τη σκότωσα. Μας ατίμαζε" - Ο αδελφός της Qandeel Baloch θεωρεί τιμή που τη στραγγάλισε Facebook Twitter

Ο πατέρας της Qandeel μίλησε για πρώτη φορά μετά το θάνατο της κόρης του, τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι γιοι του ήταν δυσαρεστημένοι με τα επιτεύγματά της, αλλά δεν κατέκρινε την πράξη του δράστη. Ωστόσο δήλωσε πως η κόρη του ήταν πολύ υποστηρικτική με την οικογένειά της και πως ήταν πολύ δεμένη με όλους.

Αυτό που προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα είναι το γεγονός πως οι δολοφόνοι τέτοιων εγκλημάτων τιμής συχνά αφήνονται ελεύθεροι εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου νόμου που επιτρέπει στην οικογένεια του θύματος να τους συγχωρέσει, Οι πιέσεις για να μη γίνει αυτό στην περίπτωση του Muhammad Waseem είναι μεγάλες και κάποια μέσα μεταδίδουν πως ίσως τελικά γίνει εξαίρεση και για πρώτη φορά δεν ισχύσει το δικαίωμα αυτό.

 

 

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ ΛΕΒΙΤ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Λευκός Οίκος: Αποχωρεί από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου η Κάρολαϊν Λέβιτ - Η ανάρτηση του Τραμπ

«Η Κάρολαϊν θα είναι πλέον μία από τις κορυφαίες εξωτερικές συμβούλους μου και μια επιδραστική φωνή μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ AIR FORCE ONE

Διεθνή / Reuters: Τι είδους απειλή οδήγησε τον Τραμπ να αλλάξει ξαφνικά αεροσκάφος κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε διακριτικά από το Air Force One σε ένα μικρότερο και λιγότερο αναγνωρίσιμο αεροσκάφος έπειτα από οδηγία των Μυστικών Υπηρεσιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΗΝΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Μήνυση στον Τραμπ για την προσφορά των $100.000 τον μήνα για πρόωρη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social

Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Truth API», μια επί πληρωμή υπηρεσία δεδομένων που λανσαρίστηκε την 1η Αυγούστου από την Trump Media & Technology Group, την εταιρεία πίσω από το Truth Social
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Διεθνή / Τουρκία: Ρούμπιο και Μπέσεντ παρέμειναν σε αεροσκάφος-δόλωμα όσο ο Τραμπ αποβιβαζόταν για λόγους ασφαλείας

Αφού ο Τραμπ επιβιβάστηκε στο Air Force One στις 8 Ιουλίου μαζί με τους δύο αξιωματούχους και μέλη του Τύπου, κρύφτηκε σε ένα όχημα τροφοδοσίας, προκειμένου να μεταφερθεί μυστικά σε στρατιωτικό αεροσκάφος
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Κάπου έχει αρχίζει να παραγίνεται αυτή η κατάσταση."Μα η κοινωνία τους είναι πολύ συντηρητική", "μα έτσι μεγάλωσαν", "μα τόσο ξέρουν, τόσο κάνουν", "μα έτσι έχουν μάθει".... Τα παραπάνω τα έχουμε δεχθεί, λίγο ή πολύ -σχεδόν- όλοι. Κατακρίνουμε σφόδρα ή λιγότερο σφόδρα, αλλά με ένα "μα", μικρό ή μεγάλο.....Ε λοιπόν δεν πάει έτσι... δεν υπάρχει "μα". ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ, ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΑΘΑΝ ΕΤΣΙ. Δηλαδή αν σε μια ξεχασμένη φυλή του Αμαζονίου υπάρχουν ανθρωποφάγοι, θα πούμε "ναι, αλλά έτσι έμαθαν από τους παππούδες τους;"Ζούμε στο 2016 μ.χ. ... Δεν ζούμε ούτε στο 1 μ.χ, ούτε στο 2016 π.χ. Αν η φυλή του Αμαζονίου έχει μια δικαιολογία επειδή είναι απομονωμένη και δεν είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με πιο πολιτισμένους λαούς, αυτοί δεν έχουν καμιά δικαιολογία εν έτει 2016 (και όταν λέω αυτοί δεν μιλάω για ολόκληρο τον λαό, μιλάω για ανθρώπους που σκέφτονται έτσι -εξάλλου η Nayia αναφέρει ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι δεν είναι όλοι το ίδιο και ότι αφού υπάρχει κόσμος που σκέφτεται διαφορετικά, η δικαιολογία της "άτιμης κενωνίας" πάει περίπατο)Υ.Γ. Για όποιον θελήσει να αναφέρει το επιχείρημα ότι και στην Ελλάδα συναντιούνται κάποιες πολύ οπισθοδρομικές συμπεριφορές (πολύ πιο ήπιες βέβαια κατά κανόνα), να απαντήσω προκαταβολικά ότι και εμείς δεν εξαιρούμαστε. Επίσης και κάποιες συμπεριφορές που συναντάμε στην χώρα μας δεν αρμόζουν στο 2016 και επίσης είναι αδικαιολόγητες και δεν φταίει η "άτιμη κενωνία".
Γιατί βρε παιδιά τέτοια κατακραυγή; Αφού όλοι γνωρίζουμε πως για τη συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου ευθύνονται οι ΗΠΑ, η ΕΕ, οι Σταυροφορίες και πάει λέγοντας...Μη βγούμε και ρατσιστές απέναντι στο καλοκάγαθο Ισλάμ, προς Θεού!
Καμια θρησκεια δεν επιβραβέυει το φόνο,υποσχομενη μια θέση στο παραδεισο.Τωρα αν θεωρεις θρησκεια το ισλαμ επειδη το ισχυριζονται καποιοι,αυτο ειναι αλλο θέμα.
"Οι πιέσεις για να μη γίνει αυτό στην περίπτωση του Muhammad Waseem είναι μεγάλες και κάποια μέσα μεταδίδουν πως ίσως τελικά γίνει εξαίρεση και για πρώτη φορά δεν ισχύσει το δικαίωμα αυτό."'State becomes complainant in Qandeel’s murder case. Model’s family barred from pardoning killers'http://dailytimes.com.pk/pakistan/18-Jul-16/state-becomes-complainant-in-qandeels-murder-caseγια να δούμε...
Εξασφαλίστε του λοιπόν μία θέση στην κρεμάλα ώστε να πάει στον ουρανό ευτυχισμένος και με ηδονή.Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πολύ πονόψυχος και ευγενικός εκεί κάτω.
Δεν φταίει ο μέγας Αλέξανδρος, η μαγιά ήταν και είναι τέτοια, που να φανταζοταν ότι θαρχοταν ο μωαμεθανισμος. Θα μου πεις ο ηγέτης πρέπει να προβλέπει......