O προπονητής που δεν άφησε την αθλήτρια του να αγωνιστεί μπροστά στη Χρυσή Αυγή

O προπονητής που δεν άφησε την αθλήτρια του να αγωνιστεί μπροστά στη Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
40

Ο Ηλίας Λάμπρου, προπονητής Muai Thai, της σχολής White Tiger, απέσυρε την αθλήτρια του από αγώνα Κ1 σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ο κος Λάμπρου αναφέρει πως προχώρησε σε ακύρωση του αγώνα καθώς στον χώρο διεξαγωγής εμφανίστηκαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός και άλλα μέλη της παράταξης. 

 

Η ανάρτηση του προπονητή στο Facebook:


"Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.
Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως "πρώτο τραπέζι πίστα" ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.


Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.


Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό...
Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας...


Ηλίας Λάμπρου
White Tiger Muay Thai Camp".

40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Δηλαδή και η Νάντια Κομανέτσι όταν τη γιούχαραν οι Σοβιετικοί,ένα ολόκληρο στάδιο Σοβιετικοί,έπρεπε να φύγει και να μην αγωνιστεί;Τότε πήρε το χρυσό.Και τότε πολιτικό ήταν το θέμα.
Θα είχε νόημα να μην αφήσει την αθλήτρια του, για παράδειγμα, να αγωνιστεί εναντίον μιας αθλήτριας της ΧΑς (με διακριτικά της ΧΑς). Αυτό θα το καταλάβαινα. Τώρα να κάνει όλη αυτή τη φασαρία επειδή βρέθηκε κάποιος ΧΑτης στο κοινό μου φαίνεται υπερβολικό. Μάλλον θα είναι και αυτός κανένας ακροαριστερός με ανάλογες απόψεις αλλά από την αντίθετη.
Μπράβο για το θάρρος του αλλά πιστεύω ότι καλύτερη τιμωρία είναι η πλήρης αδιαφορία, κάτι σαν να είναι αόρατοι και δεν τους βλέπουμε. Με τον τρόπο αυτό δεν ούτε γίνεται φασαρία (που την επιδιώκουν) ούτε όλοι εμείς αλλάζουμε συνήθειες, πόσο μάλλον η συμμετοχή για έναν αθλητή για την οποία τόσο καιρό έχει δουλέψει. Τελικά ποιος τιμωρήθηκε ?
Εγω παντως ειμαι κατα αυτης της κινησης . Πρωτα απο ολα δεν μου φαινεται δικαιο να αποκλειονται ατομα απο κοινωνικες εκδηλωσεις λογω της μισανθρωπιας τους , απο που κι ως που ; Και δευτερον και κυριοτερο εγω πιστευω για να εξαφανισθει η χρυση αυγη θα πρεπει να της συμπεριφερομαστε σαν να μην υπαρχει , οσο ασχολειστε μαζι της παραμενει relevant . Αν την αγνοησουμε τελειως θα ξεχαστει και ολο και λιγοτερα ατομα θα την ακολουθουν .Γιατι αν δεν το ξερετε για να ειναι κατι επιτυχημενο δεν χρειαζεται να ειναι καλο , το μονο που χρειαζεται ειναι να ναι γνωστο και viral . Βλ κιμ καρντασιαν κτλ . Διασημοτητα = λεφτα , επηρροη
Προσωπικά μου άρεσε η κίνησή του για έναν λόγο. Επειδή δεν προσπάθησε να έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, δεν αναλώθηκε απλώς στην ρητορική.Το εάν θα πάει σε μια εκδήλωση ο Κασιδιάρης και ο κάθε Κασιδιάρης είναι δικαίωμά του και θα ήταν όχι μόνο ατόπημα αλλά και πέρα από κάθε έννοια δημοκρατίας να απαγορεύουμε σε κάποιον την είσοδο σε δημόσεις εκδηλώσεις εξαιτίας των πολιτικών φρονημάτων του, όποια και αν είναι αυτά.Από την άλλη, είναι και δικαίωμα και επιλογή του προπονητή και της αθλήτριάς του να αγωνιστούν ή να μην αγωνιστούν με τον Κασιδιάρη ή τον κάθε Κασιδιάρη ως κοινό. Αυτό που μου άρεσε λοιπόν είναι ότι δεν έκανε τον τσάμπα μάγκα απλά με δηλώσεις, αλλά κατέβασε την αθλήτριά του από το ρινγκ (πράγμα που υποθέτω θα έχει συνέπειες -προφανώς θεωρείται ότι έχασε τον αγώνα και μάλιστα διεκδίκησης ζώνης). Έκανε κάτι που ΚΟΣΤΙΖΕΙ και ΜΕΤΑ έκανε την δήλωση στην οποία εξήγησε την πράξη του (όπως ορθά είπε, τουλάχιστον για λόγους σεβασμού του διοργανωτή).Γιατί συνήθως βλέπουμε μόνο ανώφελη ρητορική, αλλά σε επίπεδο πράξεων μόνο πράξεις ανώδυνες και χωρίς κόστος. Κοινώς, "να καταδικάζουμε στα λόγια, όχι όμως να έχουμε και καμιά συνέπεια στην πράξη".
Σωστός.Εξυπακούεται ότι οι ανεγκέφαλες μυγοαφοδεύσεις έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν ευχές για την επάρατη νόσο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι το περιεχόμενο εντός του κρανίου τους είναι μόνο συμβολικής ποσότητας και αξίας.
α! φερόμενε ...αν και αποφεύγω να συνδιαλέγομαι με τα απόβλητα του παχέος εντέρου, (αποφράξεις βόθρων, κοπρολαγνία και σαδομαζοχισμός δεν είναι καθόλου τα φόρτε μου, …πιο βανίλια κι απ’ αυτή της μαδαγασκάρης γαρ) θα έπρεπε να δεις και τις πραγματικές μου ύβρεις! (όχι στη lifo, φυσικά)Διαθέτουν, αναγκαστικά, κι ένα άλφα επίπεδο πρωτοτυπίας διότι είμαι ιδεολογικώς αντίθετ@ στην εκφοβιστική χρήση της επάρατης νόσου και λοιπών σοβαρών ασθενειών, στις πατριαρχικές χαζομαρίτσες περί πηδήματος-εκπορνεύσεως των συγγενών 1ου και 2ου βαθμού (ειδικά της «μανούλας»), στην χρήση των «αδύνατων» σημείων του παρουσιαστικού κατά τα στερεότυπα, καθώς και στο ανακάτεμα των Θείων (όποιων Θείων) κατά την omnist έννοια.
Μπράβο σου πάντως που έχεις και τις αξιες σου :Ρ θα ρωτούσα που εμφανίζεσαι άλλα δεν μπορω τις υβρεοπομπες καθότι ευγενικων καταβολων ;) Πάντως ηδη λυπαμαι τα παιδιά με τα ξυρισμενα κεφάλια που βρίσκονται στο διάβα σου :Ρ
Αν ο προπονητής ήταν χρυσαυγίτης και απέσυρε τον αθλητή/την αθλήτρια του με την αιτιολογία ότι ανάμεσα στους φιλάθλους ήταν ηγετικά στελέχη αριστερών κομμάτων και αλλόθρησκοι,αλλοδαποί κτλ πώς θα μας φαινόταν;
"Πως θα μας φαινοταν" ;Σε ποιους ακριβως ; Διοτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.Μπορω να μιλησω μονον για τον εαυτο μου,λοιπον.Θα μου ηταν εντελως αδιαφορο,εαν εφευγε ενας χρυσαυγιτης-νεοναζι προπονητης και η αθλητρια του.Εκεινο το οποιο θα με ενδιεφερε,και μαλιστα πολυ,ειναι οι αντιδρασεις του κοινου εαν εμενε,και οταν ανεβαινε στο καναβατσο, η νεοναζιστικη συντροφια.Και θα χαιρομουν ιδιαιτερα αν μια,οσο το δυνατον μεγαλυτερη,μεριδα των θεατων σηκωνοταν και εβγαινε εξω την στιγμη εκεινη.Εγω ,παντως,αυτο θα εκανα.
@ΑιασανθαΦυσικα και ειναι αλλο πραγμα.Φυσικα και ειναι δυσαρεστο να παραχωρεις σε αλλον το δικαιωμα ,οχι να αποφασιζει τι θα κανεις,αλλα να σε εξωθει εμμεσα προς μια και μονο ενεργεια/κατευθυνση.Και λοιπον ; Η εναλλακτικη λυση ποια ειναι ;Ας μην ξεχναμε οτι η βασικη,η τεραστια,η δομικη διαφοορα ενος δημοκρατικου πολιτη με εναν ναζι ειναι οτι ο πρωτος αναγνωριζει οτι ολοι οι πολιτες εχουν τα ιδια δικαιωματα,ενω ο ναζι στους"αλλους"δεν αναγνωριζει ουτε καν το δικαιωμα στην ζωη.Και το οτι ο πρωτος οφειλει να ενεργει παντοτε με βαση την νομιμοτητα,ενω ο στοχος του ναζι ειναι να την καταλυσει.Η 'νομιμοτητα",λοιπον,προβλεπει οτι ενας χρυσαυγιτης μπορει να παραστει σε οποιονδηποτε αθλητικο χωρο ως θεατης,η να μετασχει σε οποιαδηποτε αθλητικη εκδηλωση ως αθλητης,αρκει να μην χρησιμοποιησει "πολιτικα"τον χωρο,με προκλησεις η συνθηματα.Ο δημοκρατικος πολιτης ΟΦΕΙΛΕΙ να το σεβαστει αυτο.Διοτι αν δεν το κανει απλα δεν ειναι τοσο δημοκρατης οσο νομιζει.Κατα συνεπεια η μονη δυνατοτητα αντιδρασης η οποια του απομενει ειναι το να ΑΡΝΗΘΕΙ να συγχρωτισθει με τα μελη της συμμοριας αυτης ,ειτε ως θεατης ειτε ως αθλητης.Και να υποστει το οποιοδηποτε κοστος,ειτε χανοντας την ψυχαγωγια του ειτε ακομη και τιμωρουμενος απο τις αθλητικες αρχες για την αποχωρηση(...αν και κατι τετοιο ειναι εξαιρετικα απιθανο....).Εγω τουλαχιστον δεν μπορω να σκεφθω κατι αλλο.
“..νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους Πηγή: www.lifo.gr..”Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του και μπορεί να συμφωνώ με αυτό, αλλά είναι φορές που η αντιφασιστική ρητορική ίσως και να έχει φασιστικές προεκτάσεις. Η παρουσία όλων σε δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη, και από την στιγμή που κάποιος θέτει –έστω για τον κασιδιάρη- θέμα νομιμοποίησης της, υπάρχει ζήτημα γιατί το ίδιο ακριβώς λέει και ο κασιδιάρης π.χ. για τους πακιστανούς. Όχι με την πράξη της αποχώρησης αλλά με την συγκεκριμένη έκφραση. Εναλλακτικά : «Διαφωνώντας προσωπικά/ως ομάδα λόγω αντιλήψεων με την παρουσία υπόδικων/ νεοναζί/ φασιστών κλπ στο χώρο». Αλλά όχι «νομιμοποιώντας την παρουσία». Μετά το ζήτημα ξεφεύγει κατά την άσχημα περί του ποιος νομιμοποιείται και ποιος όχι να κυκλοφορεί. Γνώμη μου.
Με τη λογική σου η μη νομιμοποίηση νεοναζιστών είναι πράξη φασιστική;Δηλαδή η Δημοκρατία ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό της από τον κάθε φασίστα που θέλει να την καταλύσει;
Δεν είπα τίποτε για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.Το :¨νομιμοποίηση (φυσικής) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ¨ το διάβασες; Αν ναι, (και επιμένεις στην αρχική σου δήλωση), η δημοκρατία προστατεύεται με την απαγόρευση νεοναζί να βρίσκονται/υπάρχουν οπουδήποτε (πως στα κομμάτια θα το κάνεις αυτό;;;); Αν ναι, ποιόν ορίζεις σήμερα φασίστα; Αύριο; Ποιός τον ορίζει επίσης; Μου θυμίζεις κάτι υπέροχες δημοκρατικές αντιφα- αφίσες στα Εξάρχεια...
δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους Πηγή: www.lifo.grΗ μόνη "νομιμοποίηση" που τίθεται είναι σε προσωπικό επίπεδο, είναι θέμα αποδοχής.Δεν δέχομαι να συμμετέχω σε μια δραστηριότητα/σε ένα αγώνισμα με τους κασιδιαρέους και... αποφασίζω και διατάζω τον... εαυτό μου να φύγει.Άλλωστε, και ο κασιδιάρης το ίδιο λέει πχ για τους πακιστανούς (έχει λίγο σημασία βέβαια πως η μία "ομάδα" ανθρώπων είναι απλώς πολίτες μιας χώρας, ενώ η άλλη έχει διαμορφωθεί -ας πούμε- ιδεολογικά και μία προέκταση της είναι τα τάγματα εφόδου), αλλά δεν φεύγει απλώς.Ξέρεις πόσο χαρούμενοι θα ήταν πχ οι πακιστανοί, αν οι κασιδιαρέοι αυτού του κόσμου τους "τιμωρούσαν" με την αποχώρηση τους;
Εχεις δίκιο και μπορεί αυτο να εννοεί . Απλως πρόκειται για ανάρτηση-απολογια ευρεως διαδεδομένη που ξεφεύγει απο την προσωπική δηλωση φρονηματων και φαίνεται σαν να απαιτεί να τους απαγορευεται η παρουσια σε δημόσιους χώρους στα πλαίσια ενος αγραφου αντιφασιστικου νομου. Σηκω φυγε και πες δεν γουστάρω να βλέπω νεοναζι. Δικαίωμα σου. Μην δίνεις ομως μια τετοια χρεια με φρασεις οπως 'νομιμοποίησης σε δημόσιους χωρους' , στα λεγομενα σου. Αλλωστε δεν διαφωνω με την υπόλοιπη ανακοινωση.
Όσο και να χαίρομαι για τό άκυρο των χρυσαυγητών δεν μπορώ παρά να αηδιάσω για την λογική του "ο αθλιτισμός δεν μας ενώνει" και του πολιτικοποιημένου αθλιτισμού. Ίσα, ίσα που τέτοιες πολωτικές νοοτροπές φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο στην νοοτροπία της Χ.Α.Ας μας ενημερώσει το συγκεκριμένος αθλιτικός σύλλογος αν χρειάζεται ο κάθε αθλητής να φέρνει μαζί με τις εξετάσεις για την καρδιά και ένα πιστοποιητικό πολιτικών φρονιμάτων επικυρομένο από τα γραφεία του κόμματος της αρεσκίας τους ώστε να μπορεί να γίνει δεκτός.
Το να έχει κάποιος πολιτική άποψη στην σημερινή κοινωνία και να μην είναι απολίτικο ον τον καθιστά σκεπτόμενο άνθρωπο, και όχι όπως αφελώς πιστεύετε εσείς κομματόσκυλο. Το ότι ο συγκεκριμένος προπονητής εκφράζει την άποψη του δημόσια και την υποστηρίζει με τις πράξεις του αδιαφορώντας για το politically correct του πράγματος και για τυχόν χαμένους μελλοντικούς πελάτες είναι απλά αξιέπαινο.
Γενικότητες. Κανείς δεν είπε ότι ο προπονητής δεν δικαιούται πολιτική άποψη. Δικαίωμα του είναι να την έχει και να την εκφράζει. Παρόλα αυτά θεωρώ λάθος να πολιτικοποιεί τον αθλητισμό (κάτι που προσπαθούν να κάνουν απανταχού ακροδεξιοί φασίστες πχ στο ποδόσφαιρο) αφού ο αθλητισμός είναι ενωτικός κρίκος και όχι διχαστικός. Θα συμφωνούσα αν είχε αρνηθεί πρόσκληση σε κάποια εκδήλωση της Χ.Α. αλλά να αποσυρθεί επειδή στο κοινό είναι μέλη της Χ.Α. (ενώ για το υπόλοιπο κοινό γνωρίζει τι ψηφίζει ο καθένας; Ή για τους μαθητές του;) μου φαίνεται τουλάχιστον αφελές.
Το αυτονόητο δεν το σκέφτηκε κανείς; Η αντίπαλος αγωνίστρια ήταν προφανώς Χρυσαυγίτισα. Γιατί να ήρθε νομίζετε όλη η ηγεσία της συμμορίας; Για να την ενθαρρύνει και να την καμαρώσει. Και για να μην κάνει ρόμπα ο άνθρωπος το κοριτσάκι, μίλησε μόνο για την παρουσία των Χρυσαυγιτών-όχι τον λόγο της παρουσίας. Δυναμικό άθλημα προπονεί. Σιγά να μην ήταν η πρώτη φορά που οι αθλητές/τριες του αντιμετώπιζαν Χρυσαυγιτάκια. Μπράβο του!
Από πού συμπεραίνεις ότι η αντίπαλος ήταν χρυσαυγίτισσα, εφόσον δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο; Για να αντιδράσει έτσι ο εν λόγω προπονητής σημαίνει ότι οι κασιδιάρηδες ήταν σε εμφανές μέρος της κερκίδας ως προσκεκλημένοι, αλλιώς δεν ψάχνουμε μέσα στις κερκίδες, προπονητές και αθλητές, μπας και δούμε κανέναν κασιδιάρη. Και στο κάτω-κάτω, αν η αντίπαλος ήταν όντως χρυσαυγίτισσα (σενάριο, είπαμε), αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να την αντιμετωπίσεις στο ταπί.
Επειδή με αφορά προσωπικά το θέμα, αφού το παιδί μου αγωνίζεται σε τουρνουά πολεμικών τεχνών: κάθε φορά που του Κασιδιάρη και του κάθε Κασιδιάρη του καπνίσει να παρακολουθήσει αγώνες, τα παιδιά μας θα αποσύρουν τις συμμετοχές τους; Δεν μπορεί η Ομοσπονδία να αποκλείσει την είσοδο στο στάδιο σε άτομα ανεπιθύμητα;
Φίλτατε λυπάμαι αλλά δεν νομίζω ότι η ομοσπονδία μπορεί να αποκλείσει την είσοδο σε άτομα λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την λάθος (κατ' εμέ) αντίδραση του προπονητή. Αντίστοιχα είχαν αντιδράσει και τα κανάλια αποκλείοντας τους εκπροσώπους της Χ.Α., πέτυχαν τίποτα; Όχι μόνο δεν απομονώνεις έτσι την Χ.Α. (και την κάθε Χ.Α.) αλλά τους δίνεις και πάτημα προκειμένου να βγούν από πάνω με κάθε ευκαιρία, και φυσικά με την δυσμενή οικονομική κατάσταση θα βρούν ευκαιρίες αυτοί)....
Προβληματίζομαι κι εγώ ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση, προκειμένου να τους απομονώσει επιτέλους ο κόσμος. Πάντως είναι ευαίσθητο το θέμα των πολεμικών τεχνών ιδιαιτέρως. Επειδή κι εγώ ασχολούμαι με το κικ μπόξινγκ και οι χρυσαυγίτες είναι πολλοί στα μαχητικά αθλήματα, χαίρομαι που διαβάζω ότι επιτέλους υπάρχουν δάσκαλοι που δεν ανέχονται τους τραμπούκους. Παρότι αγαπώ το άθλημα, πολλές φορές ένιωθα αηδία όταν έβλεπα συναθλητές και καταλάβαινα ότι συμπαθούσαν χρυσαυγή και πολλές φορές σκέφτηκα να παρατήσω το άθλημα. Οπότε φαντάζομαι για τον προπονητή η στάση αυτή είναι αποτέλεσμα χρόνων αντιπαράθεσης με τέτοια φασιστοειδή, και κατά κάποιο τρόπο συμβολική ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι πεδίο για να εξαπλώνονται και να εδραιώνονται τα χρυσάγουλα.
Γνώμη μου είναι πως Όχι δεν (πρέπει να) μπορεί.Αν επιλέξετε να πάει σε αυτήν την σχολή, φαίνεται πως ναι, όποτε παρακολουθούν αγώνες οι κασιδιαρέοι θα αποσύρθει την συμμετοχή του.Οπότε φαντάζομαι η απόφαση είναι δική σας στο τέλος.
Έχω δύο παιδιά και θα ήθελα στην αντίστοιχη περίπτωση να γίνει ακριβώς το ίδιο!! Και ναι, μπορείς να εξηγήσεις στο παιδί, πάντα ανάλογα με την ηλικία του ,για ορισμένους ανθρώπους...